BL: A bemelegítésnél ezt gyakoroltam – Sigér Dávid

Vágólapra másolva!
2020.08.26. 23:04
null
Sigér Dávid szerint ilyenkor semmi sem számít, csak a győzelem (Fotó: Getty Images)
A Ferencváros 2–1-re legyőzte Skóciában a Celticet, ezzel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába. A mérkőzés után az FTC első gólját szerző Sigér Dávid nyilatkozott telefonon az M4 Sportnak.

 

„Ilyenkor semmi sem számít, csakis a győzelem. Örülök, hogy sikerült góllal hozzájárulnom a sikerhez – nyilatkozta Sigér Dávid. A bemelegítésnél ezt gyakoroltuk, négyszer-ötször elrúgtam hasonló helyről a labdát, de csak az utolsó lövésnél ment annyira jól a labda, mint a gólomnál. Mindez azonban mit sem ért volna, ha a csapat nem küzd ekkorát.”

„Amit elterveztünk, nem sok mindent sikerült megvalósítanunk – folytatta Sigér. – Szerettük volna többet birtokolni a labdát, több támadást építeni és kombinatívabb futballt játszani. Tudtuk, hogy a Celtic papíron jobb csapat, a pályán érződött is, hogy minőségi játékosok alkotják a keretét. Próbáltuk egymást sok futással, helyezkedéssel és kommunikációval segíteni, ebben jobbak voltunk. És nagyon kellett a kapu előtti hatékonyság is a győzelemhez, mert talán még abból is gólt rúgtunk, ami nem volt helyzet. Borzasztó nehéz mérkőzés volt, nem mi szabtuk a játék ritmusát, de utólag azt mondom, minden egyes megtett centiméter megérte.”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
CELTIC (skót)–FERENCVÁROS 1–2 (0–1)
Glasgow, Celtic Park, zárt kapuk mögött. Vezette: Lindhout (holland)
CELTIC: Barkasz – Elhamed (J. Frimpong, 78.), Jullien, Ajer, G. Taylor – S. Brown, C. McGregor – Forrest (Ajeti, 78.), Christie, M. Elyounoussi – Ntcham. Vezetőedző: Neil Lennon
FTC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Sigér D., Haratin, Somália – Nguen (Skvarka, 80.), Isael (Boli, 71.), Uzuni (Dvali, 86.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Christie (53.), ill. Sigér D. (7.), Nguen (75.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik