BL: Kleinheisleréket kiütötték; jó helyzetben a Napoli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.16. 22:43
null
Scott Sinclair kétszer is beköszönt az Asztana ellen (Fotó: Twitter)
Szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörében öt párharcban is az első mérkőzésre került sor. A Kleinheisler Lászlót végig a soraiban tudó FK Asztana 5–0-s vereséget szenvedett a Celtic vendégeként. A nap másik magyar érdekeltségű meccsén Korhut Mihály végig a pályán volt a Hapoel Beer-Sevában, amely hátrányból 2–1-re megverte a Maribort. A Sevilla 2–1-re nyert az Istanbul Basaksehir otthonában, a Napoli pedig biztos, 2–0-s győzelmet aratott hazai pályán a Nice felett. Az Olympiakosz a ráadásban fordított a HNK Rijeka ellen.

Kleinheisler Lászlóval a kezdőben futott ki a kazah FK Asztana a skót Celtic otthonában, és a vendégek jól tartották magukat az első harminc percben – innentől azonban igazi rémálom következett a kazahoknak. A Celtic egy öngólnak köszönhetően vezetést szerzett, majd Scott Sinclair duplázott: az első félidőben Kleinheisler rendkívül rossz passza után lőtt a kapuba, és később a 60. percben is beköszönt.

Kleinheisler hibája

A hajrára is maradtak még Celtic-gólok: előbb James Forrest talált a hálóba, aztán Leigh Griffiths lövése változtatott irányt egy védőn – újabb öngól, mellyel kialakult az 5–0-s végeredmény, így a Celtic a visszavágó előtt a BL-csoportkörben érezheti magát.

A nap rangadóján a Napoli pazar hangulatban, jól kezdett a Nice ellen. Ennek megfelelően hamar jött a gól is: Dries Mertens tolta el a labdát a kapus mellett, majd éles szögből az üres kapuba passzolt. A második félidőben Jorginho váltott gólra egy büntetőt. Az utolsó tíz percre kettős emberhátrányba kerültek a franciák – Vincent Koziello egy rendkívül durva belépő után piros lapot kapott, az esetnél reklamáló Alessane Plea pedig a második sárgáját gyűjtötte be –, újabb találat azonban nem esett, így az olaszok jó helyzetből várhatják a visszavágót (2–0).

Korhut Mihály végig a pályán volt az izraeli Hapoel Beer-Sevában, amely a második fordulóban a magyar bajnok Bp. Honvédot búcsúztatta. Az izraelieknek hazai pályán nem indult jól a meccs, az NK Maribor hamar vezetést szerzett, ám szinte azonnal jött a válasz: Anthony Nwakaeme elementáris erővel eleresztett lövése kötött ki a szlovénok kapujában. Az első félidő legvégén még egy tizenegyest is gólra váltott a hazai csapat, amely a fordulás után megtartotta az előnyét, így 2–1-es sikert aratott.

Nwakaeme bombája

A horvát HNK Rijeka az első játékrész hajrájában vezetést szerzett, de a fordulás után Vadis Odjidja-Ofoerévén a 66. percben egyenlített a görög Olympiakosz. A hajrára emberelőnybe kerültek a házigazda pireusziak, amit tíz perccel később, a 93. percben Alaixys Romao fejesének köszönhetően ki is használtak, így az utolsó pillanatban fordítottak (2–1), és kedvezőbb helyzetben vannak.

A török Istanbul Basaksehir vendégeként lépett pályára a spanyol Sevilla, és a gyepet áztató eső nem különösebben zavarta a vendégeket: már a 16. percben, Sergio Escudero révén vezetéshez jutottak egy hajszálpontos lövéssel. A második félidőben Eljero Elia volt rendkívül harcos, ez pedig egyenlítést ért. Örülni azonban a spanyolok örülhettek a végén: Ben Yedder egy jobb oldali lapos beadás után gyönyörűen küldte a hálóba a labdát (igaz, a spanyolok második gólja minden bizonnyal les volt), így 2–1-re nyert idegenben a Sevilla.

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, ODAVÁGÓK
BAJNOKI ÁG
Olympiakosz Pireusz (görög)–HNK Rijeka (horvát) 2–1
(Odjidja-Ofoe 66., Romao 93., ill. Héber 42.)
Celtic (skót)–FK Asztana (kazah) 5–0 (Posztnyikov 32. – öngól, S. Sinclair 42., 60., Forrest 79., Sitov 88. – öngól)
Hapoel Beer-Seva (izraeli)–NK Maribor (szlovén) 2–1 (Nwakaeme 12., Cedek 45+2. – 11-esből, ill. Tavares 10.)
NEM BAJNOKI ÁG
Istanbul Basaksehir (török)–Sevilla (spanyol) 1–2 (Elia 64., ill. Escudero 16., Ben Yedder 84.)
Napoli (olasz)–Nice (francia) 2–0 (Mertens 13., Jorginho 70. – 11-esből)

TEGNAP JÁTSZOTTÁK
BAJNOKI ÁG
Qarabag (azeri)–FC Köbenhavn (dán) 1–0
(Madatov 25.)
APOEL (ciprusi)–Slavia Praha (cseh) 2–0(De Camargo 2., Aloneftisz 10.)
NEM BAJNOKI ÁG
Young Boys (svájci)–CSZKA Moszkva (orosz) 0–1
(Nuhu 91. – öngól)
Sporting CP (portugál)–FCSB (román) 0–0
Hoffenheim (német)–Liverpool (angol) 1–2(Uth 87., ill. Alexander-Arnold, 35., Nordtveit 74. – öngól)

A visszavágókat jövő hét kedden és szerdán rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik