BL: Jürgen Klopp nem kedveli az Atlético stílusát

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.19. 10:54
null
Jürgen Klopp (Fotó: AFP)
Kedd este először találkozik egymással az Atlético Madrid és a Liverpool a 2020-as nyolcaddöntő óta, amikor nagy csatában a spanyolok jutottak tovább.

 

Nagy meccs lehet, ugyanis először találkozik az Atlético Madrid és a Liverpool az emlékezetes 2020-as BL-nyolcaddöntő óta. Akkor Madridban 1–0-ra kapott ki az akkori címvédő, majd az Anfielden hiába vezetett 2–0-ra, az Atlético a hosszabbításban fordított, 3–2-re győzött, s továbbjutott. Az angol csapat menedzsere, Jürgen Klopp keményen kritizálta a spanyolok játékstílusát, és a véleménye másfél év elteltével sem változott.

Simeone a Liverpoolt dicsérte
„A Chelsea, a Manchester City és a Liverpool fantasztikus időszakot él – idézi az UEFA honlapja Diego Simeonét, az Atlético Madrid vezetőedzőjét. – Élmény nézni, ahogyan a Liverpool futballozik, sok gyors játékosa van. Van Dijk visszatérésével stabilabb lett a védelme. Igyekszünk megoldást találni, miként okozhatunk gondot ellenfelünknek.”
R. B.

„Akkoriban nagyon mérges és csalódott voltam  – idézte a Marca a német edzőt. – Az Atlético keményen és nagyszerűen védekezett, mi pedig nem játszottunk elég jól. Hogy kedvelem-e ezt a stílust? Nem, sőt nagyon távol áll tőlem. Nagyon tisztelem, amit Diego Simeone csinál, és kétségtelen, nagyon sikeres is, de én másfajta futballt kedvelek. Tavaly mindkét meccsünket elveszítettük az Atlético ellen, ugyanakkor sokat tanultunk abból a párharcból.”

A forgatókönyv alighanem ezúttal is hasonló lesz, azaz a spanyolok inkább a védekezésre és a gyors ellentámadásokra építenek, míg az angolok a villámgyors támadóikban bíznak. Érdekesség, hogy az Atlético több mint két hete nem játszott tétmérkőzést: akkor az FC Barcelona elleni rangadón nyert 2–0-ra, Luis Suárez góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Kedd este az uruguayi csatár ismét korábbi csapata ellen lép pályára, és őt ismerve biztosak lehetünk abban, ezúttal is mindent megtesz a sikerért, alaposan megnehezítve a vendégek védőinek dolgát.  

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
A-CSOPORT
18.45:
FC Bruges (belga)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1)
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–RB Leipzig (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
B-CSOPORT
21.00: FCPorto (portugál)–Milan (olasz)
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
C-CSOPORT

18.45: Besiktas (török)–Sporting CP (portugál)
21.00: Ajax (holland)–Borussia Dortmund (német)
D-CSOPORT
21.00: Internazionale (olasz)–Sheriff Tiraspol (moldovai)
21.00: Sahtar Doneck (ukrán)–Real Madrid (spanyol), Kijev (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik