BL: játék nélkül esett ki a Slovan Bratislava – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.08.24. 18:51
null
Holman Dávidék még csak meccset sem játszhattak a BL-ben (Fotó: Dömötör Csaba)
Az UEFA játék nélkül továbbjuttatta a feröeri Klaksvíkot a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójából, miután szerdán és pénteken sem játszották le a Slovan Bratislava elleni mérkőzést, mert a szlovák bajnok küldöttségében mindkét esetben találtak koronavírussal fertőzött személyt.


Szerdán a találkozót péntekre halasztották, az új utazó keretben csak olyan játékosok szerepelhettek, akik az első turnusban nem utaztak el Feröerre. Ám a pozsonyiaknál pénteken is találtak fertőzöttet, így nem játszották le a mérkőzést.

Az UEFA az ügyet az illetékes bizottsághoz továbbította, amely hétfőn úgy döntött, hogy játék nélkül, 3–0-s eredménnyel továbbjuttatja a feröeri bajnokot, amely a 2. fordulóban a svájci bajnok Young Boys vendégeként játszik.

A Slovan pedig az Európa-ligában folytatja, bár elnöke jelezte, fellebbez a döntés ellen, mert egyik alkalommal sem játékos adott pozitív tesztet, hanem egy stábtag.

Az európai szövetség döntött a gibraltári Lincoln Red Imps FC és a koszovói Prishtina FC párharcáról is, amelyet az Európa-liga előselejtezőjében játszottak volna a múlt héten. A találkozót kedden és szombaton sem lehetett megrendezni a vendégcsapatban előfordult koronavírusos esetek miatt, így az UEFA 3–0-s gólkülönbséggel a gibraltári együttest juttatta a következő fordulóba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik