BL: Határozottan, nagyon agresszíven kell pályára lépnünk – Dibusz Dénes

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 14:13
Szerdán játssza a Ferencváros a Tobol elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját, amely előtt Sztanyiszlav Csercseszov és Dibusz Dénes válaszolt az újságírói kérdésekre. 
Dibusz Dénes szerint határozottan, agresszíven kell játszaniuk a Tobol ellen (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Dibusz Dénes szerint határozottan, agresszíven kell játszaniuk a Tobol ellen (Fotó: Török Attila) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője így várja a Tobol elleni visszavágót.

„Az idény kezdete sosem könnyű, de a felkészülésünk sikeres volt, és ne felejtsük el, hogy a kazah bajnokkal játszottunk a múlt héten. Kint nem futballoztunk rosszul, de talán a hosszú út is tompábbá tett minket, illetve úgy gondolom, némi előny lehet, ha egy csapat már játékban van, hiszen a kazah bajnokság már zajlik. Ne felejtsük el azt sem, hogy idegenben játszottunk nulla-nullát, nehéz mérkőzés volt, de rendezetten, szervezetten futballoztunk, s megvan a tervünk a szerdai visszavágóra. Tegnap elsősorban a védekezésre, a mai edzésen a támadásra fókuszáltunk, és maximálisan átbeszéltük a megfelelő taktikát.”

Elmondta, nem tudja, hogy mekkora hátrányt jelenthet a kazahoknak a négyórás időeltolódás, nyilván a hosszú út semmiképpen sem előny, ezt ők is megtapasztalták a kinti meccsen. Viszont ahogy ők, úgy ellenfelük is fel lehet készülve ezekre a körülményekre.

Dibusz Dénes a következőket mondta.

„A Tobol természetesen úgy jön ide, hogy tovább akar jutni. Az első meccsen jól teljesítettek, meccsben voltak velünk végig, kiélezett, nyílt találkozó volt. Habár nem volt sok helyzet, bármelyik oldalra eldőlhetett volna a meccs. Nem szabad, hogy a visszavágón egy másodpercig is megforduljon a fejükben, hogy reális esélyük van a továbbjutásra. Határozottan, nagyon agresszíven kell pályára lépnünk, olyan domináns futballt kell bemutatnunk, amely az első mérkőzésen nem sikerült. Nem tudtunk rájuk olyan nyomást helyezni, illetve annyi helyzetet kialakítani, amennyit szerettünk volna. Így meg kellett elégednünk a döntetlennel. A hazai pálya viszont mindig nagy előnyt jelent, főleg, ha olyan szép számban látogatnak ki a szurkolók, ahogy az a hírek szerint megvalósul. Voltunk tegnap a stadionban, bejártuk a pályát, hiszen kicserélték a szünet alatt a gyepet, ezt is meg kell szokni. Az új játékosokon azt láttam, hogy tetszett nekik a stadion. Bizakodva várjuk a szerdai mérkőzést, reméljük, hogy szép estét szerzünk magunknak és a szurkolóinknak is.”

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

Újságírói felvetésre elmondta, nem örülnének, ha tizenegyespárbajba torkollna a meccs, de ha adott esetben ez így alakul, akkor azt kell megoldani. Hozzátette, ha négy párharcban tizenegyesekkel junak tovább és ott lesznek a BL főtábláján, akkor legyen így.

Az új csapattársakról elmondta, hogy minőségi futballistákról van szó, nyitott személyiségek, így gyorsan megtalálták velük a közös hangot. Nincs könnyű dolguk, hiszen a Ferencvárosban komoly a konkurenciaharc a posztokon, de a motivációjuk, a hozzáállásuk nagyszerű, képesek lesznek segíteni a csapatnak, amikor a vezetőedző beküldi őket a pályára.

BAJNOKOK LIGÁJA SELEJTEZŐ,
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
KEDD
17.30:Rigas FS (lett)–HJK (finn)
Az első mérkőzésen:0–1
18.00:Zalgiris Vilnius (litván)–KF Ballkani (koszovói)
Az első mérkőzésen:1–1
18.00:Qarabag (azeri)–Lech Poznan (lengyel)
Az első mérkőzésen:0–1
18.00:Lincoln Red Imps (gibraltári)–Skupi (északmacedón)
Az első mérkőzésen:0–3
20.00:Hibernians (máltai)–Shamrock Rovers (ír)
Az első mérkőzésen:0–3
19.00:Sheriff (moldovai)–Zrinjski Mostar (bosnyák)
Az első mérkőzésen:0–0
20.00:KÍ (feröeri)–Bodö/Glimt (norvég)
Az első mérkőzésen:0–3
20.00:KF Tirana (albán)–Dudelange (luxemburgi)
Az első mérkőzésen:0–1
21.00:Szutjeszka Niksics (montenegrói)–Ludogorec Razgrad (bolgár)
Az első mérkőzésen:0–2
21.30:Vikingur (izlandi)–Malmö (svéd)
Az első mérkőzésen:2–3

SZERDA
20.00: FERENCVÁROS–Tobol (kazah) –élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen:0–0
19.00:Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)–Maribor (szlovén)
Az első mérkőzésen:0–0
19.00:Dinamo Batumi (grúz)–Slovan Bratislava (szlovák)
Az első mérkőzésen:0–0
20.30:CFR (romániai)–Pjunik (örmény)
Az első mérkőzésen:0–0
20.45:Linfield (északír)–The New Saints (walesi)
Az első mérkőzésen:0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik