BL, H-csoport: Mbappé betalált, de most sem nyert a PSG

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 22:56
null
Mbappé gólja csak a döntetlenre volt elég (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája 4. fordulójában a H-csoportban a Paris Saint-Germain 1–1-es döntetlent játszott a portugál Benficával hazai pályán.

 

Miután a Maccabi Haifa 2–0-ra legyőzte hazai pályán a Juventust, még kényelmesebb helyzetből várhatta a második egymás elleni mérkőzését a Paris Saint-Germain és a Benfica. A két csapat három forduló után egyaránt hét ponttal rendelkezett – egymás ellen ikszeltek –, így a csoportelsőség szempontjából rendkívül fontos találkozó várt a felekre.

A csoportrangadón nem léphetett pályára a sérüléssel bajlódó Lionel Messi, Neymar viszont ott volt a támadók között a sajtóhírek szerint elvágyódó Kylian Mbappé mellett.

A mérkőzés elején nem történt sok minden, aztán a 40. percben Bernat esett el a tizenhatoson belül, Michael Oliver pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. Kylian Mbappé állt oda a büntetőhöz, s higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba. 1–0

A fordulás után a világklasszis francia csatár megduplázhatta volna a hazaiak előnyét, ám a tizenhatoson belülről képtelen volt eltalálni a kaput. A kihagyott helyzet a 62. percben bosszulta meg magát, amikor is a videobíró segítségével most a Benfica jutott tizenegyeshez – Joao Mário nem hibázott, Gianluigi Donnarumma nem védhette a portugál büntetőjét. 1–1

A hajrában a párizsiak még megnyerhették volna a találkozót, ám Mbappé gólját les miatt érvénytelenítették, így maradt az 1–1-es döntetlen.

Ami a tabellát illeti, a PSG és a Benfica továbbra is fej fej mellett a H-csoport élén, a francia együttes több lőtt góllal áll az első helyen.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

H-CSOPORT

Paris Saint-Germain (francia)–Benfica (portugál) 1–1 (Mbappé 40. – 11-esből, ill. Joao Mário 62. – 11-esből)
KORÁBBAN
Maccabi Haifa (izraeli)–Juventus (olasz) 2–0 (Atzili 7., 42.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 4 2 2 0 7–4 +3 8
2. Benfica 4 2 2 0 6–3 +3 8
3. Juventus 4 1 0 3 5–7 –2 3
4. Maccabi Haifa 4 1 0 3 4–8 –4 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik