BL, H-csoport: óriási blama, a Juve kikapott a Maccabitól

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 20:39
null
Simán kikapott Izraelben a Juventus (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában a Maccabi Haifa 2–0-ra legyőzte a Juventust.

 

A „zebrákra” igencsak fontos mérkőzés várt Izraelben, hiszen a 4. forduló előtt egy győzelemmel és két vereséggel csak a tabella harmadik helyét foglalták el a H-csoportban, a Benfica és a PSG is négy pont különbséggel állt előttük.

Az ellenfél az a Maccabi Haifa volt, amely eddig pontot sem szerzett a csoportkörben, egy hete például a Juventus 3–1-re győzni tudott az izraeli csapat ellen az Allianz Stadionban.

A meccs nem is kezdődhetett volna rosszabbul a Juve számára – a 7. percben Omer Atzili fejesénél először úgy tűnt, hogy Wojciech Szczesny védeni tud, ám a lengyel kapus talán későn vetődött, így már csak a hálóba tudta ütni a labdát. 1–0

Az első negyedórában egy szabadrúgásból megduplázhatta volna az előnyét a hazai csapat, Tjaronn Chery lövése viszont a felső lécen csúszott meg.

Az első félidő hajrájában a Maccabi hívei kétszer is tizenegyesben reménykedhettek, a VAR azonban végül egyik esetben sem ítélt büntetőt. Így sem bánkódhattak az izraeliek, hiszen a 42. percben egy szép ellentámadás végén Atzili ezúttal lábbal volt eredményes. A 29 éves szélső ballal a rövid felsőt vette célba, Szczesny most is csak beljebb segítette a labdát. 2–0

A második félidőben hiába játszott fölényben a Juve, egy Rugani-fejestől eltekintve nem kellett nagy védést bemutatnia a hazaiak kapusának. Az állás nem változott a lefújásig, így óriási meglepetésre a Maccabi Haifa két góllal felülmúlta a Juventust, amelynek most már kisebb csodára lenne szüksége a továbbjutáshoz.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

H-CSOPORT

Maccabi Haifa (izraeli)–Juventus (olasz) 2–0 (Atzili 7., 42.)
Paris Saint-Germain (francia)–Benfica (portugál) 1–1 (Mbappé 40. – 11-esből, ill. Joao Mário 62. – 11-esből)


A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 4 2 2 7–4 +3 8
2. Benfica 4 2 2 6–3 +3 8
3. Juventus 4 1 3 5–7 –2 3
4. Maccabi Haifa 4 1 3 4–8 –4 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik