BL: Guardiola szerint közel tökéletes játék kell a PSG ellen

SZELI MÁTYÁSSZELI MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2021.05.04. 08:41
null
Minden védő rémálma, ha Neymar (balra) és Kylian Mbappé egyszerre rohamozza a kaput (Fotó: Getty Images)
Hiába nyert a Manchester City Párizsban, szorosnak ígérkezik a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő kedd esti visszavágója, amelyen a vendég Paris Saint-Germain vélhetően már számíthat Kylian Mbappéra.

 

A párizsi 2–1-es győzelmet követően a Manchester City hazai pályán próbálja kivívni története első döntős szereplését a Paris Saint-Germain ellen.

Ugyan az első mérkőzésen a PSG eladta előnyét, a City két gólja pedig nem szépen kidolgozott akció után született (Kevin De Bruyne beadása a kapuban kötött ki, Rijad Mahrez szabadrúgásánál szétnyílt a sorfal), a játék képét tekintve tehát gyökeres változtatásokra nem számíthatunk. Persze nincs kizárva, hogy valamelyik edző váratlant húz.

Kedden tehát apróságokon múlhat, hogy ki jut a döntőbe, például azon, ki várja jobb erőben az összecsapást.

Az a Manchester Cityt segíti, hogy az angol bajnoki cím szinte már zsebben van, így Josep Guardiola nyolc helyen változtathatott a párizsi mérkőzéshez képest a Crystal Palace elleni bajnokin (2–0). A PSG ellenben rendkívül kiélezett harcot vív zsinórban negyedik elsőségéért az éllovas Lille-lel, így Mauricio Po­chettino csak hat helyen módosított a Lens elleni (2–1) győzelemkor. A tartalékos kifejezés persze erősen relatív , hiszen a transfermarkt.de alapján mindkét együttes kezdőcsapatát külön-külön több mint 400 millió euróból vásárolták össze.

Intő jel azonban, hogy a francia együttes egyik legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé vádlisérülése miatt még a kispadra sem ült le. Könnyen elképzelhető, hogy a világbajnok csatár elővigyázatosságból pihent, kiesése nagy érvágás lenne, de elutazott társaival Angliába és az Európai Labdarúgó-szövetség is a várható kezdők közé jelölte. Pochettino is optimista volt Mbappéval kapcsolatban, Idrissa Gueyére azonban nem számíthat, hiszen a középpályás piros lapot kapott az első mérkőzésen, őt Danilo Pereira pótolhatja.

A PSG tehát vélhetően legerősebb támadósorával rohamoz. Arra persze ne számítsunk, hogy a City az idegenbeli siker tudatában beáll védekezni, de ha úgy adódik, akkor vélhetően labdajáratással próbálja tartani az előnyt. Ugyan a klub történetének legeredményesebb játékosa, Sergio Agüero a hétvégén kezdett és gólt is szerzett, nagy meglepetés lenne, ha az angolok klasszikus centerrel állnának ki. Az utóbbi időben ez nem jellemző a csapatra, és vélhetően most is Kevin De Bruyne lesz középen.

„Ha nyerünk, akkor működik a rendszer, ha kikapunk, akkor meg számon kérik, miért nem játszottunk csatárral    – magyarázta korábban a BT Sportnak a manchesterieket irányító Josep Guardiola. –  Nekünk erre van szükségünk, sokat kell passzolnunk a labdát, de az elöl játszók arra is képesek, hogy megtartsák. Együtt kell támadnunk és védekeznünk is.”

Ha ezt kedden megfelelően sikerül kivitelezni, akkor a manchesteriek első döntőjüket játszhatják majd, ahol a szerdai Chelsea–Real Madrid (az első meccsen: 1–1) csata győztesével csapnak össze.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ – KEDD
MANCHESTER CITY (angol)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia)

Manchester, Etihad Stadion, zárt kapuk mögött, 21 (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
 Vezeti:  Björn Kuipers (holland)
Az első mérkőzés eredménye: 2–1

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik