Fél lábbal a döntőben a Manchester City

BACSKAI JÁNOS (percről percre), VÉGH JÁNOS (összefoglaló)BACSKAI JÁNOS (percről percre), VÉGH JÁNOS (összefoglaló)
2021.04.28. 20:45
null
Mestermunka (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a PSG hazai pályán 2–1-re kikapott a Manchester Citytől.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Paris Saint-Germain (francia)–Manchester City (angol) 1–2 (1–0)
Párizs,Parc des Princes,zárt kapuk mögött.Vezette:Brych (német)
PSG: K. Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker – I. Gueye, Paredes (A. Herrera, 83.) – Verratti – Di María (Danilo Pereira, 80.), Mbappé, Neymar.Vezetőedző:Mauricio Pochettino
MAN. CITY:Ederson – K. Walker, Stones, Rúben Dias, Joao Cancelo (Zincsenko, 61.) – Gündogan, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Bernardo Silva, Foden.Menedzser:Pep Guardiola
Gólszerző:Marquinhos (15.), ill. De Bruyne (64.), Mahrez (71.)
Kiállítva:I. Gueye (77.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Egy lépéssel messzebb került egymás utáni második BL-döntőjétől a PSG, miután a Manchester City a korai hazai góljára két találattal válaszolt, így győzelemmel távozott a Parc des Princes-ből. Az összecsapás nagyrészt látványos játékot és két, egymástól szögesen eltérő félidőt hozott: az első játékrészben kiegyenlített csata zajlott óriási iram mellett, míg a szünet után szinte felborult a pálya a vendégek javára: jóval többet volt az angoloknál a labda, és jelentős helyzetekből is ők alakítottak ki többet.

De még ugorjunk vissza az elejére: a PSG első City elleni BL-sikere megszerzésének reményében vonult ki a pályára, majd a 15. percben tett is egy nagy lépést annak irányába, hogy ez megtörténjen. Ángel Di María szögleténél lemaradtak a védők Marquinhosról, aki szép mozdulattal bólintott a hálóba. A korai gól jót tett a meccsnek, látványos küzdelem alakult ki a pályán, a félidő hajrájához érve pedig már kettővel vezethettek volna a franciák, ha Kylian Mbappé az ötösön helyezkedve passz helyett a kapuba fejelést választja, vagy ezek után Mitchel Bakker nem lövi bele a labdát az elé álló John Stonesba. 1–0

Gólvideó itt!

Nem tudni, mit mondhatott a szünetben csapatának Pep Guardiola, de a pályafutása 8. elődöntőjében irányító katalán mester alaposan felrázta a Cityt, amely a második félidőben lefutballozta a hazaiakat.

A 61. percben Olekszandr Zincsenkót küldte be a manchesteriek menedzsere, az ukrán hátvéd néhány perccel később Kevin De Bruynéhez passzolt, ő pedig a tizenhatos bal sarkának közeléből, jobbal a bal alsóba ívelt. A belga vélhetően inkább átadásnak, mint lövésnek szánta megmozdulását, de sem a védők, sem Navas kapus nem reagált idejében, így a labda a kapuban kötött ki. 1–1

Gólvideó itt!

Szűk húsz perccel a rendes játékidő vége előtt szabadrúgást végezhettek el a vendégek, Rijad Mahrez 23 méteres lövése nyomán a labda átszáguldott a sorfalban álló Kimpembe és Paredes között, és a kapuba vágódott, ezzel megfordította az állást a City. 1–2

Góóóóól: micsoda fordítás, jogos az öröm! (Fotó: AFP)
Góóóóól: micsoda fordítás, jogos az öröm! (Fotó: AFP)

A hajrában a szép játék helyett már inkább már a feszültség uralkodott a pályán: a fordítás miatt alapból felbosszantott párizsiak elveszítették Idrissa Gueyét, aki hátulról rácsúszott Ilkay Gündogan bokájára, amiért piros lapot érdemelt ki magának a játékvezetőtől. Néhány perccel ezután De Bruyne is véleményes szituációba keveredett: ő Danilo bokájára taposott rá, ám megúszta sárga lappal.

Az első félidőben a PSG, a második játékrész végén pedig a Manchester City előtt adódott lehetőség arra, hogy akár az egész párharcot is eldöntse, ám a mérkőzés utolsó nagy helyzete során De Bruyne jól helyzett távoli lövését Navas védte, életben tartva a párizsiak reményeit a visszavágóra.

PERCRŐL PERCRE

Passzkirály


Mahrez 26-szor kezdett a BL-ben, 20 kanadai pontot szerzett.

Az előző 47 idegenbeli siker után mindig továbbment egy angol csapat a sorozatban!


Mbappé most először nem lőtt kapura egy BL-meccsen!

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc De Bruyne lő ballal 21-ről kapura, Navas véd a léc alatt, szép robinzonáddal.

90. perc Neymar kap egy nagyot, Herrerát felrúgja Rodri. Neymar beadását kifejeli középről Dias.

89. perc Támad a City, négy perc a ráadás. Éppen Rodri rontja el a tiki-takát.

87. perc
Foden ezt is kihagyja, középről ballal 13-ról ismét feladja a labdát a kapusnak!

86. perc Kevin De Bruyne megússza egy sárga lappal, odataposott Danilo jobb bokájára.

84. perc Kissé jobbról Mahrez nem sokkal lő a bal alsó mellé. Navas rajta volt. Gündogan beadását Bakker nem éri el az ötösön, ezzel megzavarja a kapusát, a labda bal alsó mellé csorog.

83. perc Paredes le, váltja a szintén szűrő Ander Herrera, a Man. United egykori játékosa.

82. perc Rodri jobb oldali beadását Florenzi mellel csoda higgadtan teszi haza az ötösről.

8

0. perc Di María le, Danilo Pereira be. Szélső helyett szűrő, nyilván.

77. PERC MOST DŐLT EL EZ A MECCS? IDRISSA GUEYE jobbal el akarja törni Gündogan jobb bokáját, hátulról. Minimum piros lap...

75. perc Mahrez jobb oldali beadását Foden hétről a kapushoz fejeli, kitekeredett helyzetből.

74. perc Neymar odarúg Diasnak, sárga lap.


71. PERC RIJAD MAHREZ ballal a jobb alsóba lő középről, 23 méterről, ballal, a labda elment a sorfalban Paredes és Kimpembe között, Navas ismét késve reagál. 1–2!

70. perc Leandro Paredes kap sárga lapot labdaelrúgásért. Gueye lökte előtte Rodrit, szabadrúgás a 16-os elől.

67. perc Neymar jól leszidja Bakkert.

Mi szóltunk: ő e párharc házi gólkirálya. Már hárommal.

Kevin de Bruyne a negyedik belga, aki betalál a BL elődöntőjében, Philippe Leonard (1998, Monaco), Radja Nainggolan (2018, Roma) és Divock Origi (2019, Liverpool) után. Előző9 BL-meccsén 10 kanadai pontot termelt, Lukaku és Mertens mögött a harmadik legjobb belga góllövő a sorozatban.

64. PERC MICSODA GÓLLAL EGYENLÍT A CITY! Zincsenko passza után KEVIN DE BRUYNE a 16-os bal sarka elől jobbal a bal alsóba ível. Lágyan, lassan, de senki sem érte el a labdát az ötösön, Navas ezért késve reagál. 1–1!

64. perc Walker jobb oldali beadását Marquinhos ballal hétről a léc fölé menti, majd csüng kicsit a lécen.

61. perc Az első csere, Cancelo le, Olekszandr Zincsenko be.

61. perc Megvillan De Bruyne, Foden passzát jobbal 16-ról a bal felső mellé ollózza nem sokkal, kissé balról.

Mbappé 8 gólos a BL mostani idényében, ezeket utóbbi 5 meccsén érte el! Van három asszisztja is.

56. perc KIMARAD,
Mbappé a jobbon oda és vissza is kicselezi Stones-t, jó Bilbóként, jobbal bead. az ötösön bevetődő Verratti milliméterekkel marad le a labdáról.

52. perc Di María perceken belül három ellenfelet is felborít, de kap ő is egyet De Bruynétől. Cancelo beadása kapuscsemege közben.

50. perc Kőkemény mezőnyharccal.

46. PERC FOLYTATJUK!

A legtöbb gólpassz a PSG-ben: Szafet Szusics és Di María, 103-103!

Elképesztően hatékony ma. ÉS! A PSG négy gólt lőtt a BL elődöntőiben, ehhez ő négy kanadai ponttal járult hozzá!


Korábban csak Cristiano Ronaldo (2011-12, 2012-13, 2013-14) és Antoine Griezmann (2015-16, 2016-17) talált be kétszer egymás után is a BL-ben az elődöntőben és a negyeddöntőben is.


(Weltfussball)
(Weltfussball)



A francia Szuperkupát már megnyerte a PSG ebben az idényben, és még további három trófeáért is harcban áll, hiszen a BL-en kívül még érdekelve van a Francia Kupa elődöntőjében, valamint a bajnokságban csupán egy pont a hátránya az éllovas Lille mögött, igaz, a Monaco is csak ugyanennyivel van mögötte.

A Manchester City a hétvégén elhódította a Ligakupát és a bajnoki címe is szinte már biztosra vehető. A BL egyenes kieséses szakaszában két német csapattal mérkőzött meg. A nyolcaddöntőben a Mönchengladbach együttesét múlta felül (2–0, 2–0), majd a Dortmund ellen ért el sikert (2–1, 2–1).

A Paris SG és a Manchester City legutóbb 2016-ban a BL negyeddöntőjében találkozott egymással. Akkor ebben a felállásban 2–2 lett a végeredmény, a visszavágón pedig 1–0-ra nyert a City. A párizsiak sorsolása volt talán a legnehezebb eddig, Neymarék előbb a Barcelonával kerültek össze (4–1, 1–1), a folytatásban pedig a címvédő Bayernt ejtették ki (3–2, 0–1).

„Biztos vagyok abban, hogy ha Neymar annak idején Barcelonában maradt volna, még kettő vagy három Bajnokok Ligáját nyert volna. A világ legjobb támadóival játszott. De azért az, hogy Párizsba költözött, nem volt rossz döntés, a klub és a város is remek.”


Legyőzni a másikat: ez az, ami a PSG-nek még nem sikerült, ha a Manchester Cityvel találkozott a BL-ben, igaz, eddig csak két alkalma volt rá, a 2016-os negyeddöntő párosításában (1–0-s manchesteri győzelem, majd 2–2-es párizsi döntetlen). A párizsiak esélyeit növeli, hogy a világ egyik legjobb támadó hármasával, Ángel Di Maríával, Kylian Mbappéval és Neymarral állhatnak fel. Hármójuk közül a brazil világklasszisról Guardiola meglepő kijelentést tett.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Nincs formában ma, pedig e párharc legjobb góllövője De Bruyne, két góllal.

42. perc ZICCER,
Rodri jobbról laposan remekül passzol Foden elé, Gueye lemarad, hiába repül, az angol ballal 15-ről szabadon lőhet... Navas véd a léc alatt.

A Manchester City a BL-idényben 9 győzelemnél tart, a második a listán a Chelsea, héttel!

41. perc Cancelo távolija távolról sem jó.

40. perc Jobban van, sőt, Florenzi jobb oldali beadására érkezik az ötös jobb sarkán, hatalmasat esik Mahrez kis lökésénél, így tovább.

38. perc Cancelo ellöki a jobbon Neymart, aki rosszul esik, ápolás.

38. perc De Bruyne első villanása, beadását kivágja azonban az ötösről Bakker, a belga kornerét kiüti Navas.

A Paris SG lehet a 9. csapat, amely egymás után kétszer bejut a BEK/BL döntőjébe, a harmadik francia a St.-Étienne és a Marseille mögött. A nyolcból csak az Atlético Madrid és Valencia nem nyert egyszer sem!

33. perc KIMARAD, KIMARAD, Verratti ad be jobbról remekül, Mbappé azonban nem fejel az ötösön, ki tudja, miért, de visszagurít azért szélről Bakker elé, aki ballal 10-ről lő... az eléálló Stones-ba!

32. perc Cancelo beadása után nem figyelnek a védők, de Walker fejese után ment az ötösön Paredes, csoda magasra felnyúlva lábbal, az érkező Mahrez elől.

A PSG előző 25 meccséből 19-et megnyert, 59 gólt lőve, 21-et kapva. Per pillanat +1, +1, +1, +0.

31. perc Joao Cancelo kap sárga lapot Mbappé felrúgásáért.

30. perc Mahrez ível jobbról lágyan az ötösre, Navas kiöklözi.

27. perc A másik oldalról Neymar adja be, a szokásos pogó után.. jobbal.. és négy méterről Paredes milliméterekkel fejel a jobb felső mellé!

27. perc Di María élesen belőtt labdáját kiüti a kapu elől Ederson.

Marquinhos: 64 meccs a Párizzsal a BL-ben, 9 góllal és 2 gólpasszal... s összesen csak 6 sárga lappal, kiállítás nélkül! De profi karrierje során csak kétszer kapott piros lapot.

24. perc Di María beadását Neymar elé fejeli, aki 16-os visszaadja a labdát Diaséknak.

Silva és Mbappé nem is olyan régen még a Monacót erősítette. És remekeltek 2017-ben a City kiejtésekor.

21. perc A bal alsó előtt három méterről Silva zseniálisan kanalazza kapura Cancelo emelését, de figyel és véd a rövid sarok előtt Navas.

18. perc Neymar ment és passzol remekül a 16-osa előtt, majd feldönti a felezőnél Mahrezt. Harcol!

Rodri nem ment vele, Dias meg nem ért oda, mert az előtte álló Paredes bakot tartott neki. Csapatmunka.

15. PERC MARQUINHOS csendben figyel, majd az ötös jobb sarkáról a jobb alsóba fejeli Di María jobb oldali beadását. 1–0!

14. perc Di María távoliját Rodri jobb fülével blokkolja, korner. Középen Dias és Paredes balhézik.

13. perc HOPP, Neymar lő ballal kilencről, balról kapura, de véd a léc alatt Ederson, előtte Mbappé lekészítését jobbal kapura bombázta Florenzi, de blokkolt az ötös előtt bevetődő Rodri!

12. perc
Di María beadását menti a balon Cancelo.

11. perc A felívelt Marquinhos-szabadrúgás a Neymart megelőző Edersoné. Szamba de Paris.

10. perc Paredes labdát szerez, ketten is felrúgják, mire felesik, de még estében is belerúg Walkerbe.

8. perc Marquinhos emel, Neymar fut, de jő Ederson.

Ómen. Guardiola csapat előző 16 idegenbeli európai kupameccséből 11-et megnyert, csak kettőt veszített el, de azokat is angol csapatok ellen! Utoljára a kontinensen 2017 őszén kapott ki, Doneckben, csoportmeccsen.

Forma 3. A Manchester City előző 5 meccséből kettőt elbukott, az előző 33 meccsén három veresége van csak!


6. perc Gündogan lapos passzára nem fut be az ötös bal sarka elé Mahrez, pedig...

4. perc Kontra, a végén pocsék Florenzi-beadással.

3. perc De nagy mentés, Mahrez passzol De Bruyne elé, Navas nem jön, de ment gyönyörűen Marquinhos!

2. perc Mbappé passzát Neymar kissé balról, 11 méterről, két védő közül feladja Edersonnak.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sötétkék-piros mezben és kék nadrágban, a vendégek világoskék mezben és fehér nadrágban.



Még itt is José Mourinho... Ez Guardiola 8. BL-elődöntője, beérte ezzel az eddigi éllovast.

BOMBAFORMA! A City megnyerte előző 17 idegenbeli meccsét, 9-szer gólt sem kapva. Az azelőtti három idegenbeli meccse csak döntetlen lett...

Neymar hatékony, 67 BL-meccsen 67 kanadai pont, de...


„Amint megérkezik az ember a legjobbak közé, ideges lesz, mert elkezd azon gondolkozni, hogy mi történhet, és annak milyen következményei lehetnek. Nem gondol arra, hogy micsoda élmény legyőzni a másikat.”

„Ismerem az erősségeiket. Sőt, aki szereti a futballt, az pontosan tudja, milyen minőséget képviselnek, de hát ez a Bajnokok Ligája, mit várunk? Hogy átlagos játékosok ellen lépjünk pályára? Persze, hogy nem! – fogalmazott a katalán tréner, aki szerint csapatának élveznie kell, hogy ilyen nagy a tét.

„Szenvedni fogunk mind a két mérkőzésen” – mondta a meccset megelőző sajtótájékoztatónGuardiola.

A Citynél hosszabb ideje vártak az újbóli lehetőségre: a kék-fehérek öt év után állnak ismét a döntő kapujában, és azt szeretnék, hogy ami nem ment annak idején Manuel Pellegrinivel, most Pep Guardiolával sikerüljön. Igaz, a katalán mester mérlege negatív ebben a fázisban: amellett, hogy az FC Barcelonát kétszer sikerrel vitte át az utolsó akadályon, a Barcával kétszer, a Bayern Münchennel háromszor is elakadt benne.


Egy kis örökmérleg: 3 találkozó, két iksszel és 1 angol sikerrel, 2 francia és 3 angol góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Manchester Citytől a PSG-hez:
2002, Alioune Touré
A PSG-től a Cityhez:
2002, Sylvain Distin, 6 000 000 euró
2003, Nicolas Anelka, 15 000 000
2001, Ali Benarbia, ingyen

JÖTTEK-MENTEK!

Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Alexandre Letellier és Juan Bernat sérült, a vendégektől Philippe Sandler maródi.

Mauricio POCHETTINO, a PSG vezetőedzője.
„Keményebb ütközetre számítok, mint a Bayern ellen.
A City a világ egyik legjobb csapata, amelyet a világ legjobb edzője irányít. Josep Guardiolával
nincs személyes csatánk, ez a párharc pusztán a két együttesé, s a jobbik jut a fináléba.
Mindkét félnek elképesztő játékosai vannak, akik kilencven percen keresztül irányítani akarnak, úgyhogy kiegyensúlyozott meccset várok.”

Rijad MAHREZ, a Manchester City támadója.
„Gyerekként arról ábrándoztam, hogy egyszer majd a
Bajnokok Ligája ezen szakaszában futballozhatok. Meg kell mutatnunk, hogy megérdemelten jutottunk el idáig, s rászolgálunk arra, hogy kiharcoljuk a döntőbe jutást. A Lyon elleni tavalyi fiaskó volt pályafutásom legnagyobb csalódása, ám sokat merítettünk a kudarcból, elszántságunk rengeteget segített ebben az idényben.”

„Vannak mérkőzések, amelyeken egy csatárt játszatok, máskor egyet sem, de bárhogy is legyen, az a cél, hogy hat-hét játékos érkezzen a tizenhatosra – mondta korábban Josep Guardiola a The Athletic szerint. – Ezt néha egy vagy két csatárral próbálom elérni, máskor olyan támadóra van szükségem, aki visszalép és inkább a középpályán játszókkal kombinál. Ez persze az ellenféltől is függ.”

Idénybeli tizenegyedik Bajnokok Ligája-mérkőzésére készül a Manchester City, érdekesség, hogy az eddig tíz találkozóból mindössze kettőn kezdett klaszszikus középcsatár – és még így is csak a Bayern München szerzett több gólt nála a negyeddöntőig –, egyszer a klub történetének legeredményesebb játékosa, Sergio Agüero, egyszer pedig Gabriel Jesus. A csoportkörben az inkább szélső Ferrán Torres szerepelt ezen a poszton és négy gólt is szerzett, ám a kieséses szakaszban mindössze tízpercnyi játéklehetőséget kapott. A Mönchengladbach elleni nyolcaddöntő első felvonásán Gabriel Jesus kezdett, azóta – az UEFA pozíciós pályarajzait alapul véve – a klasszikus centernek nem nevezhető Bernardo Silva és Kevin De Bruyne is megfordult itt, volt, hogy egyszerre. A szélekről általában Rijad Mahrez (jobbról) és Phil Foden (balról) támogat, mindketten előszeretettel mozognak befelé. Az elöl játszó futballisták egyébként gyakorta lépnek vissza a középpályára, játszanak a vonalak között és változtatják a helyüket, ezzel is megnehezítve az ellenfelek védőinek dolgát. No persze a letámadásban, a labdakihozatal zavarásában is fontos szerepük van és ha kell, a labdatartásban is hasznosak.

„Megvan a képességünk arra, hogy bármelyik versenysorozatot megnyerjük – mondta a PSG honlapjának a világklasszis kapus. – Éhes vagyok a trófeákra, mindent meg akarok nyerni! A Manchester City ellen az lesz a legfontosabb, hogy csapatként küzdjünk. Tiszteljük az ellenfelet, tisztában vagyunk azzal, hogy csak akkor juthatunk tovább, ha a legjobbunkat nyújtjuk.”

A párizsi álmok beteljesítéséért rengeteget tehet Keylor Navas is. A 34 éves Costa Rica-i kapus kirobbanó formában véd hétről hétre (sőt évről évre), teljesítménye elismerésként a PSG vezérkara 2024. június 30-ig szerződést hosszabbított vele a párharc első felvonása előtt.

„Szellemileg és fizikailag is jól vagyok, készen állok, hogy bejussunk a döntőbe – idézi a most zajló BL-idényében hét meccsen hat gólt szerző Neymart a PSG hivatalos honlapja. – Ugyanolyan nehéz kihívás vár ránk, mint a Bayern München ellen, de alaposan felkészültünk a párharcra. Amióta csatlakoztam a klubhoz, a végső győzelem lebeg a szemünk előtt. Folyamatosan fejlődünk, Európa egyik legjobb csapatává váltunk, amelyet tisztelnek. Keményen dolgozunk, a hangulat is remek, úgyhogy minden összetevő megvan ahhoz, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját.”

A Paris Saint-Germain labdarúgói azonban aligha feltartott kezekkel fogadják majd ellenfelüket, a gárda a címvédő Bayern München ellen is bizonyította, a világ legjobb együttesének méregfogát is képes kihúzni. Az angoloknak aggodalomra adhat okot, hogy a Metz elleni szombati bajnokin lecserélt Kylian Mbappé felépült kisebb sérüléséből, Juan Bernatot leszámítva a franciáknak nincs fontos hiányzójuk, Neymar pedig – saját bevallása szerint – remekül érzi magát, sikerre éhesen várja a kezdést.

„Ismerem a PSG támadószekciójának fegyvereit – nyilatkozta hivatalos sajtótájékoztatóján Josep Guardiola, a Manchester City menedzsere. – Aki szereti a futballt, pontosan tudja, milyen minőséget képvisel ellenfelünk, de ez a Bajnokok Ligája, mégis mi másra számíthatnánk?! Mélyen védekezni nem a legjobb módszer olyan csapat ellen, amelynek mindene megvan. Ha állandóan nálunk lesz a labda, meglesz a játékunk egyensúlya, az viszont ennek ellenére is elképzelhetetlen, hogy a párizsiak ne vezessenek ellentámadásokat. Johan Cruyfftól tanultam, hogy élvezni kell a játékot és a felelősséget. A legjobb futballisták ficánkolnak ezekben a helyzetekben, mert élvezik a nyomást, ezért van az, hogy a legnagyobb játékosok nyerik meg ezt a sorozatot. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy ezzel a társasággal utazhatok Párizsba.”

A világsztárokat felvonultató csapatok közül az angol továbbjutása látszik némileg valószínűbbnek. A City lehengerlő teljesítményt nyújt az idény során, az angol bajnokságot tíz pont előnynyel vezeti, már a hétvégén bajnok lehet, míg vasárnap a Tottenham legyőzésével egymást követő negyedik Ligakupa-sikerének örvendhetett. A Bajnokok Ligájában is remekel, a Dortmundot kettős győzelemmel búcsúztatta. Jelzésértékű, hogy a védelem szinte lélegzetvételnyi lehetőséget sem hagyott Erling Haalandnak a gólszerzésre – szerdán is az lehet az eredményesség egyik záloga, hogy a hátsó alakzat képes-e hatástalanítani a Neymar, Kylian Mbappé, Ángel Di María alkotta triót.

Óriási lehet a motiváció mindkét együttesnél, ugyanis a Bajnokok Ligáját még egyikük sem nyerte meg. A párizsiak az előző idényben közel jártak a végső győzelemhez, a fináléig meneteltek, ám alulmaradtak a Bayern Münchennel szemben (0–1), míg a manchesteriek egyelőre nem tudják átlépni saját árnyékukat, még sohasem játszottak döntőt.

Johan Cruyff tanítása alapján az juthat tovább a két csapat párharcából, amelynek labdarúgói ÉLVEZNI TUDJÁK A JÁTÉKOT és a téttel járó felelősséget. Ha élcelődni szeretnénk, írhatnánk, hogy a Paris Saint-Germain és a Manchester City párharcának tétje nem más, mint hogy Katar és az Arab Emírségek európai kirakatcsapata közül melyik jut be a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe. A geopolitikai érdekességek azonban másodlagosak, hiszen a világ legjobb klubjai közül kettő feszül egymásnak, így sportszakmai szempontból is kiemelkedő lesz a találkozójuk.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PSG–MAN. CITY LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek