BL, G-csoport: ez a Salzburg és a Lille nagy napja volt

Vágólapra másolva!
2021.12.08. 22:55
null
Burak Yilmaz állította győzelmi pályára a Lille-t Wolfsburgban (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjában az utolsó játéknap előtt mind a négy csapatnak volt még esélye az első két hely valamelyikének megszerzésére: a kvartettből végül a Lille és a Salzburg jutott be a tavaszi nyolcaddöntőbe. A francia bajnok 3–1-re győzött a Wolfsburg vendégeként szerda este, míg az osztrák címvédő hazai pályán 1–0-ra megverte a Sevillát. A spanyol csapat „törzshelyén”, az Európa-ligában vigasztalódhat tavasszal, a Wolfsburgnak marad a hazai bajnokság.

 

WOLFSBURG–LILLE 1–3

A Lille botladozva kezdte az idényt, de Németországba már zsinórban hét veretlenül megvívott meccsel a háta mögött érkezett, és a 16. percben góllal is nyomatékosította javuló formáját: Jonathan Ikoné vágtatott el a jobb oldalon, beadásából Burak Yilmaz lőtt a hazai kapuba.

A fordulás után sokáig nem született újabb gól, aztán a végjátékban a vendégek kétszer is szétzilálták a német védelmet: előbb Jonathan David, majd Ángel Gomes talált be. Az utolsó szó Renato Steffené volt, legalább a szépítés összejött.

SALZBURG–SEVILLA 1–0

A két csapat korosztályos játékosainak Ifjúsági BL-ben vívott délutáni csoportdöntője – nem kis részben Major Sámuel góljának köszönhetően – hazai sikerrel végződött, és este a második félidő a „nagyok” között is az osztrákok sikerét hozta: az 50. percben Karim Adeyemi bal oldalról középre tett labdájából Noah Okafor lőtte be a győztes gólt.

A Sevilla dolgát nehezítette, hogy Joan Jordán a 64. percben megkapta második sárga lapját – emberhátrányban nem is sikerült az egyenlítés.

A Salzburg történelmet írt: első osztrák csapatként érte el a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszát.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ

G-CSOPORT
Salzburg (osztrák)–Sevilla (spanyol) 1–0
(Okafor 50.)
Wolfsburg (német)–Lille (francia) 1–3 (R. Steffen 89., ill. B. Yilmaz 11., David 72., Gomes 78.)

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Lille 6 3 2 1 7–4 3 11
2. Salzburg 6 3 1 2 8–6 2 10
3. Sevilla 6 1 3 2 5–5 0 6
4. Wolfsburg 6 1 2 3 5–10 –5 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik