BL: Fred kiállítása egyértelmű hiba volt a játékvezetőtől – Solskjaer

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.12.03. 09:15
null
Fred kiállítása döntően befolyásolta a mérkőzést (Fotó: AFP)
Mint ismert, a PSG 3–1-es arányban nyert a Manchester United vendégeként a Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának csúcsrangadóján. A mérkőzés után Ole Gunnar Solskjaer, a hazaiak menedzsere arról beszélt, Fredet jogtalanul küldte le a pályáról a játékvezető, mivel játékosa nem követett el szabálytalanságot.

 

A találkozó után Ole Gunnar Solskjaer az MUTV-nek és a BT Sportnak részletesen kifejtette a véleményét.

„Visszatekintve a mérkőzésre és a helyzetekre, melyeket kialakítottunk, az érezhető, hogy megérdemeltük volna a továbbjutást. De sokkal kíméletlenebbnek kell lenned, ki kell használnod a lehetőségeidet! Azt kell hogy mondjam, a srácok kialakították ezeket a momentumokat, helyzeteket, ami nagy pozitívum. Kíméletlenebbnek kellett volna lennünk, ezt tudjuk. De ilyen a foci. Néha neked jön össze, olykor másnak, ma este mindenesetre ellenünk jött össze. Nem érdemeltünk vereséget” – vélekedett a norvég menedzser. Hozzátette: várják a következő hetet, és megpróbálják a maximumot kihozni a lipcsei mérkőzésből.

Solskjaer szerint Fred kiállítása egyértelműen hibás döntés volt.

„Nem volt sárga lap, ezt tudjuk. Amikor a játékvezető majd visszanézi, tudni fogja, hogy hibázott. Ez olyan, ami néha megtörténik. Sajnos nem tehetsz erről, de egyértelmű és jól látható hiba volt a játékvezetőtől. Ez nagyon frusztráló. Tiszta szerelés volt. Fred nagyon jól játszott, energikusan focizott. Felemeli a kezét, bocsánatot kér, de nem kell, hogy elnézést kérj azért, mert megszerzel egy labdát. Igaz?”

A norvég menedzser ereiben meghűlt a vér Fred első félidei sárga lapjánál.

„Frednek nem szabad ilyen mozdulatot tennie, nem teheti meg! Szerencséje volt. Azt hittem, vagy semmi, vagy piros lesz. Akkor egy kis szerencséje volt, hogy a pályán maradhatott.” Hangsúlyozta: a PSG és a Lipcse elleni hazai mérkőzések is megmutatták, mennyit fejlődött a csapat. Ha a befejezés jobb lett volna, most ők örülnének.

Thomas Tuchel, a párizsi együttes vezetőedzője egy hétköznapi példával hangsúlyozta, még nem jutottak tovább.

„Majdnem terhesnek lenni nem ugyanaz, mint terhesnek. Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé, de nem hagyom, hogy a srácok azt gondolják, kiharcoltuk már. Meg kell tennünk az utolsó lépést is. A maihoz hasonló mentalitással kell legközelebb is pályára lépnünk” – mondta Tuchel.

Neymar, aki a mérkőzésen duplázott, elmondta, változtatniuk kellett a mentalitásukon. Úgy véli, közel a legjobbjukat nyújtották, és csapatként küzdöttek. Kiemelte, hogy nagyon erős ellenfelet tudtak legyőzni, és biztos benne, hogy az utolsó mérkőzésen kiharcolják a továbbjutást.

A francia együttes győzelmének köszönhetően nagyon közel került a továbbjutáshoz, míg az MU Németországban harcolhatja ki.

A TALÁLKOZÓRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

H-CSOPORT
Manchester United (angol)–Paris Saint-Germain (francia) 1–3 (1–1)
Manchester,
Old Trafford, zárt kapuk mögött. V: Orsato (olasz)
MAN. UNITED: De Gea – Wan-Bissaka (Ighalo, 90.), Lindelöf, Maguire, Alex Telles – McTominay, Fred – Rashford (Pogba, 74.), Bruno Fernandes, Martial (Greenwood, 79.) – Cavani (Van de Beek, 79.)
Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
PARIS SG: K. Navas – Florenzi (Kehrer, 78.), Marquinhos, A. Diallo (Gueye, 90.), Kimpembe – Verratti (Rafinha, 78.), Danilo Pereira, Paredes (A. Herrera, 65.) – Neymar, Kean (Bakker, 65.), Mbappé
Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerzők: Rashford (32.), ill. Neymar (6., 90+1.), Marquinhos (69.)
Kiállítva: Fred (70.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 5 3 2 13–7 +6 9
2. Paris SG 5 3 2 8–5 +3 9
3. RB Leipzig 5 3 2 8–10 –2 9
4. Basaksehir5146–13–73

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik