BL: Ebben a sorozatban sosem mehetsz biztosra – Guardiola

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2021.03.17. 00:21
null
Kevin De Bruynéék könnyedén léptek át a Mönchengladbachon (Fotó: Árvai Károly)
Magabiztos és könnyed játékkal, 4–0-s összesítéssel jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe a Manchester City, az első meccshez hasonlóan a visszavágón sem volt esélye a bravúrra a Borussia Mönchengladbachnak. Lássuk, hogyan értékelte a mérkőzést a két tréner, Pep Guardiola és a nyáron a Borussia Dortmund irányítását átvevő Marco Rose.

„Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, az első perctől irányítottuk a játékot – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a manchesteri együttest irányító Pep Guardiola.Ebben a sorozatban sosem mehetsz biztosra, de a két korai gól érezhetően megnyugtatta a csapatot. Gyorsan járattuk a labdát, támadásban és védekezésben is együtt mozogtunk. Újabb meccset hoztunk le kapott gól nélkül, ám ez természetesen nem kizárólag a hátsó négyes érdeme. Ami a jövőt illeti, most valóban jó formában vagyunk, de ha a trófeákra gondolunk, és nem arra, hogy mennyit kell dolgozunk a következő két hónapban, rossz úton járunk. A kinevezésem óta mindenki a Bajnokok Ligája megnyeréséről beszél, de egyelőre nem érdemes távolabbra tekinteni a negyeddöntőnél. Ha jól futballozunk, továbbjutunk majd, ha nem, elbukunk.”

A kétszeres BL-győztes katalán szakember a válogatott szünetről és az idényből hátralévő két hónapról is beszélt.

„Most mindenki egészséges, jó formában vagyunk, de nem tudhatjuk, mi történik a válogatott szünet után, és milyen formában kapjuk vissza a játékosokat. Márpedig a futballban egyetlen pillanat is elég, hogy minden megváltozzon. Bízom benne, hogy mindenki egészségesen tér vissza, de a mostani helyzetben semmit sem lehet biztosra venni, mindössze alkalmazkodni lehet.”

A német csapatot irányító Marco Rose a kiesés ellenére sem marasztalta el játékosait.

„Összességében büszkék lehetünk a Bajnokok Ligája-idényükre, mert nagyon nehéz csoportból jutottunk be a nyolcaddöntőbe, ott pedig Európa egyik legerősebb csapata állított meg minket – mondta a találkozó utáni sajtótájékoztatón Marco Rose, a Mönchengladbach vezetőedzője. – Mindenki látta, milyen nívót képviselt az ellenfél: minden labdáért harcolnunk kellett, nagyon sokat futottunk, kilencven percen keresztül próbáltunk koncentrálni és szervezettek maradni, de ez nem egyszerű, amikor nincs nálad a labda. Próbáltunk bátran futballozni, de nagyon nehéz felvenni a versenyt olyan kvalitású játékosokkal, mint akik az angol csapatban futballoznak. Nem játszottunk rosszul, de el kell ismernünk, ez a szint magas volt nekünk. Nem marad más hátra, mint készülni a Schalke elleni bajnokira, és a lehető legtöbbet kihozni a Bundesliga hátralévő fordulóiból.”

A MÉRKŐZÉS KÉT GÓLJA

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester City (angol)–Borussia Mönchengladbach (német) 2
–0 (2–0)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezeti: Karaszjov (orosz)
Man. City:
Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias (Laporte, 70.), Joao Cancelo (Zincsenko, 63.) – Bernardo Silva (Agüero, 75.), Rodri (Fernandinho, 63.), Gündogan (R. Sterling, 70.) – De Bruyne – Mahrez, Foden. Menedzser: Pep Guardiola
Mönchengladbach:
Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi (Jantschke, 88.), Benszebaini (Wendt, 88.) – J. Hofmann, Neuhaus, Zakaria – Stindl (I. Traoré, 80.) – Embolo (H. Wolf, 65.), M. Thuram (Pléa, 65.). Vezetőedző: Marco Rose
Gólszerző:
De Bruyne (12.), Gündogan (18.)
Továbbjutott:
a Manchester City, két győzelemmel, 4–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik