Őrület! Nikolics gólt szerzett Dortmundban, 12 találat, BL-rekord!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.22. 20:38
null
Nikolics is betalált a dortmundi gólgálán (Fotó: Imago)
Kiadós góltermés született a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának 5. fordulójában: a Borussia Dortmund 8–4-re győzte le a Legia Warszawát, megdöntve a sorozat korábbi gólrekordját. A történelmi találat a triplával visszatérő Marco Reus nevéhez fűződik, de a 83. percben szép gólt lőtt a lengyelek csereként beálló magyar válogatott támadója, Nikolics Nemanja. A másik találkozón a Real Madrid a hajrában döntötte el a Sporting elleni meccset, a portugálok így még nem tudták bebiztosítani az Európa-ligás folytatást.

BORUSSIA DORTMUND–LEGIA WARSZAWA

A korábbi, hatgólos vereséget követően a Legia joggal akart visszavágni német ellenfelének, ennek megfelelően tíz perc múltán megszerezte a vezetést: pontos centerezés után Aleksandar Prijovic helyezett a hazai kapuba: 0–1!

Nem örülhetett sokáig a lengyel csapat, gyors egymásutánban három gólt is kapott. Kagava Sindzsi egyszer fejjel, egyszer pedig szép csel után lábbal volt eredményes – mindkétszer Ousmane Dembélé passzát követően – majd egy beívelést a kilépő kapus, Radoslaw Cierzniak az érkező Nuri Sahin mellkasára öklözött, a labda pedig a hálóba pattant: 3–1!

Nem sokkal később Prijovic megszerezte második gólját, azonban újra jött a Dortmund-henger: szép cselt követően Ousmane Dembélé, majd remek összjáték végén a 185 nap után újra pályára lépő Marco Reus is betalált Cierzniak kapujába: 5–2!

És a második játékrészben sem állt meg a gólgyártás: Marco Reus Dembélé harmadik gólpasszát követően közelről passzolhatott a kapuba, majd egy kontratámadás végén Michal Kucharczyk szépített (6–3).

Még mindig volt hátra több mint 30 perc, sokáig úgy tűnt, nem lesz több találat, de egy kontra végén Felix Passlack is betalált, majd a csereként beálló Nikolics Nemanja remek gólt szerzett: sarkazással indította a támadást, a visszakapott labdát pedig Roman Weidenfeller mellett a jobb kapufa tövéhez gurította: 7–4!

Nikolics gólja

Végül Marco Reus harmadik gólját szerezve döntötte meg az eddigi BL-rekordot (8–4), amit a 2003–2004-es idényben a Monaco és a Deportivo La Coruna állított fel – akkor 8–3 volt a végeredmény. Ez sem akármilyen visszatérés...

A hét gólt is hozó első félidő a Bajnokok Ligája történelmének leggólgazdagabb 45 perce volt, illetve ez az első alkalom, hogy egy mérkőzésen 12 találat esett.

AZ ÖSSZES GÓL

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT ITT OLVASHATJÁK!

SPORTING–REAL MADRID

Természetesen most is Cristiano Ronaldo állt a Real Madrid soros fellépése előtt a média és a figyelem középpontjában, de ezúttal az ellenfél miatt is, mert a portugál csillag a Sporting CP-ben lett kis ígéretből nagyon nagy ígéret. Manchesterben aztán sztár lett, Madridban világklasszis és legenda, aki ezen a mérkőzésen is bosszantotta az ellenfelet.

Bármennyire is kedvelik még ellenfélként is Lisszabonban Ronaldót, és bármennyire is a spanyolok voltak a találkozó fő esélyesei, nem feltartott kézzel léptek pályára ellenük a zöld-fehérek, akik Madridban alaposan megszorongatták már a Realt.

Ám hiába a lelkesedés, ha az ötlet, a finesz hiányzott a Sporting játékából, miközben a Real megszerezte a vezetést a szemfüles Raphaël Varane találatával – a gólpasszt Ronaldo adta.

Kevés izgalmat tartogatott ezt követően a találkozó, és Joao Pereira fölöslegesen összeszedett piros lapja unalmas hajrát ígért – csakhogy egy másik portugál szélső hátvéd, a csereként beálló Fábio Coentrao egy büntetőt hozott össze fölöslegesen, amelyet Adrien Silva értékesített.

Karim Benzema valamivel jobban szállt be a mérkőzésbe Coentraónál, a hajrá végén a kapuba fejelte a két hónapos pihenő után visszatérő Sergio Ramos ívelését (1–2): nyert, és továbbjutott a Real Madrid.

ÖSSZEFOGLALÓ

BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ, F-CSOPORT
Borussia Dortmund–Legia Warszawa 8–4
(Kagava 17., 18., Sahin 20., O. Dembélé 29., Reus 32., 52., 92., Passlack 81., ill. Prijovic 10., 24., Kucharczyk 57., Nikolics 83.)
Sporting–Real Madrid 1–2 (Adrien Silva 80. – 11-esből, ill. Varane 29., Benzema 87.)

AZ ÁLLÁS
M Gy D V L-K Gk P
1. Borussia Dortmund 5 4 1 0 19–7 +12 13
2. Real Madrid 5 3 2 0 14–8 +6 11
3. Sporting 5 1 0 4 5–7 –2 3
4. Legia Warszawa 5 0 1 4 8–24 –16 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik