BL, D-csoport: az Atlético 11-est rontott, de megverte a Bayernt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.28. 22:39
null
Yannick Carrasco lövésével az Atlético ismét két vállra fektette a Bayernt (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának rangadóján az Atlético Madrid Yannick Carrasco góljával 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Bayern Münchent, annak ellenére, hogy Antoine Griezmann büntetőt hibázott a hajrában. A csoport másik meccsén a Rosztov és a PSV nem bírt egymással.

 

ATLÉTICO MADRID–BAYERN MÜNCHEN

Nyolcból nyolc – remekül indult Carlo Ancelotti müncheni karrierje, de az olasz nagyon jól tudta, hogy Madridban könnyen véget érhet a győzelmi sorozat, Diego Simeone szezonban még veretlen csapatához nem nyerni járnak az ellenfelek.

Thomas Müller ennek ellenére már a mérkőzés elején betalálhatott volna, ám él még a támadó Atlético elleni fóbiája, míg a másik oldalon Fernando Torres már közelebb járt a gólhoz, de közeli fejesét a kapufa, pöckölését Manuel Neuer hárította.

A két ziccertől eltekintve illő tisztelettel viszonyultak egymáshoz a felek, ennek ellenére többnyire mezőnyjátékot láthatott a nagyérdemű, majd a harmincadik perc után sebességet váltott a hazai csapat: Torres elesett ugyan helyzete és lövés közben, azonban nem sokra rá a 16-os elől Yannick Ferreira-Carrasco nem hibázott: 1–0!

Nem talált magára a pihenő után sem a Bayern, Carlo Ancelotti pedig harcba dobta Arjen Robbent és a bombaformában lévő Joshua Kimmichet is, amivel szemben Simeone beküldte Antoine Griezmann és Torres mellé a csatársorba Kévin Gameirót is (ennyit a foggal-körömmel bekkelő Atlétiről).

Robert Lewandowski egyenlíthetett volna, majd egy Robben-lövés gördült el nem sokkal a bal alsó mellett, miközben Griezmann lezárhatta volna a mérkőzést, de kihagyta hajrábeli büntetőjét. Zsinórban negyedszer is kikapott tehát Spanyolországban a Bayern úgy, hogy gólt sem szerzett, Simeonééknek a kihagyott büntető is belefért a vártnál jóval harmatosabb bajorok ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA
2. FORDULÓ, D-CSOPORT

ATLÉTICO MADRID–BAYERN MÜNCHEN 1–0
(1–0)

Madrid, 54 000 néző. V: Marciniak (lengyel)
ATLÉTICO: Oblak – Juanfran, Godín, Szavics, Filipe Luís – Carrasco (Gameiro, 72.), Gabi, Saúl Níguez, Koke – Griezmann (Partey, 92.), F. Torres (Gaitán, 79.). Vezetőedző: Diego Simeone
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm, J. Boateng (Hummels, 62.), J. Martínez, Alaba – X. Alonso, Vidal, Thiago Alcantara (Kimmich, 66.) – Th. Müller (Robben, 59.), Lewandowski, Ribéry. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Carrasco (35.)

ROSZTOV–PSV

Az első forduló két nyeretlen csapatának találkozóján a Rosztov a PSV-t fogadta, s bár a hazai csapat kétszer is vezetett, nem tudta megszerezni a három pontot, és a meccs végén a vendégeknek is volt miért bosszankodniuk.

A hazaiak mindkét gólját Dmitrij Poloz szerezte, előbb épp a leshatár mögül indulva helyezett a bal alsóba, majd 17 méterről, pattogós lövéssel küldte a labdát a kapu másik oldalába. A kettő között Davy Pröpper egyenlített egy megpattanó lövéssel, a nagy gellert kapó labdával szemben Szoszlan Dzsanajevnek nem volt esélye, majd a félidő hosszabbításában Luuk de Jong fejelte a kapuba a lécről kipattanó labdát. Ez utóbbi volt a PSV történetének 100. BL-gólja.

A második félidőben az eindhoveniek akár nyerhettek is volna, mert nemcsak fölényben játszottak, hanem Pröpper révén tizenegyest is lőhettek, ám ő hibázott, így maradt a 2–2.

BAJNOKOK LIGÁJA
2. FORDULÓ, D-CSOPORT
ROSZTOV (orosz)–PSV (holland) 2–2 (2–2)
Rosztov-Don, 12 646 néző. V: Turpin (francia)
Rosztov:
Dzsanajev – Terentyev, Mevlja, César Navas, Granat – Kalacsov, Gatcan, Noboa, Jerohin – Azmun (M. Doumbia, 77.), Poloz (Prepelita, 90.). Vezetőedző: Ivan Daniliants
PSV:
Zoet – Arias, H. Moreno, Isimat-Mirin, Willems – Schwaab – Pröpper, Hendrix (Bergwijn, 63.), Guardado – Narsingh (S. de Jong, 73.), L. de Jong. Vezetőedző: Phillip Cocu
Gólszerző:
Poloz (8., 37.), ill. Pröpper (14.), L. de Jong (45+2.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Atlético Madrid 2 2 2–0 +2 6
2. Bayern München 2 1
1 5–1 +4 3
3. PSV Eindhoven 2
1 1 2–3 –1 1
4. Rosztov 2
1 1 2–7 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik