Messi-tripla, hét a Barcelonától, henger alá esett a Celtic

Vágólapra másolva!
2016.09.13. 20:41
null
Ez sima volt: a Barcelona valósággal átgázolt a Celticen (Fotó: Reuters)
A Barcelona labdarúgócsapata 7–0-s győzelmet aratott a Celtic felett a Bajnokok Ligája C-csoportjának 1. fordulójában. A csoport másik mérkőzését, a Manchester City–Borussia Mönchengladbach összecsapást az özönvízszerű esőzés miatt el kellett halasztani.

BARCELONA–CELTIC

A Barcelona–Celtic összecsapás tudósítását ide kattintva olvashatja el!

Nem sokáig volt kérdéses, hogy a Barcelona képes lesz-e áttörni a skót védőfalat: már a harmadik percben, egy szögletet követően örülhettek a hazai szurkolók. Neymar balról ugratta ki Lionel Messit, aki éles szögből, senkitől sem zavartatva bombázott a kapu bal oldalába (1–0).

Az első pár perc után hamar letisztultak a szerepek: a katalánok a megszokott, labdabirtokláson alapuló játékukat hozták, a Celtic pedig a büntetőterület elé húzódva védekezett. A 23. percben Marc-André ter Stegen rossz ütemben sodorta el a kilépő Moussa Dembélét, csakhogy a sértett nem helyezte a büntetőt megfelelően, a kapus jobbra dőlve oldalra tolta a labdát.

Az első félidőben Neymar, Luis Suárez, sőt Ivan Rakitic is gólt szerezhetett volna, végül megint Messi neve került az eredményjelzőre: mesteri Messi, Neymar akciót követően az ötszörös aranylabdás argentin közvetlen közelről ismét a kapuba talált (2–0).

A fordulást követően Messi harcolt ki szabadrúgást közvetlenül a tizenhatos előtt, az ítélet végrehajtását azonban brazil társára, Neymarra hagyta, aki remekül csavart a hálóba (3–0). A félidőben becserélt Andrés Iniesta is remek bombagóllal jelentkezett (mintaszerű kapáslövés volt, 4–0), majd egy kontratámadás végén Messi becsúszva szerezte meg csapata ötödik, saját maga harmadik gólját (5–0). Az i-re a pontot Luis Suárez tehette fel, aki először Neymar ívelését, majd Messi középre passzolt labdáját váltotta gólra. (7–0)

A Barcelona végtelenül könnyedén gyűjtötte be a három pontot, valószínűleg vár még rá nagyobb kihívás is a szezonban.Döbbenetes különbség volt a két csapat között.

BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT
1. FORDULÓ

BARCELONA (spanyol)–CELTIC (skót) 7–0 (2–0)
Barcelona
.V:Hategan (román)
BARCELONA:
Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Rakitic (Iniesta, a szünetben), Busquets (Rafinha, 61.), André Gomes – Messi, L. Suárez, Neymar.Vezetőedző:Luis Enrique
CELTIC:
De Vries – Lustig, K. Touré, Sviatchenko (O'Connell, 68.), Tierney – Bitton (McGregor, 76.) – Roberts (Armstrong, 68.), Gamboa, Brown, Sinclair – Dembélé. Menedzser: Brendan Rodgers
Gólszerző:
Messi (3., 27., 60.), Neymar (50.), Iniesta (59.), L. Suárez (75., 88.)

MANCHESTER CITY (angol)–BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH (német) – ELHALASZTVA, AZ ÚJ IDŐPONT SZERDA 20.45.

A Manchestert és környékét sújtó özönvízszerű esőzés (egy óra alatt több mint 32 milliméter csapadék hullott) miatt biztonsági okokból elhalasztották a mérkőzést – a pálya talaja, amikor Björn Kuipers játékvezető és segítői megvizsgálták, egyébként is alkalmatlan volt a játékra, állt a víz a pályán.

A pótlásról szóló tárgyalásokat több körülmény is nehezítette: a Gladbach szerdán mindenképpen vissza akart utazni Németországba, hiszen szombaton bajnokit játszik, ezért délutáni időpontot kért, a tévés stáb jó része a Tottenham BL-meccsére is le van kötve, ráadásul az Etihad Stadion biztonsági embereinek is lenne más munkája. Végül a németek húzták a rövidebbet, kedden 23 óra után született meg a döntés: a Manchester City–Mönchengladbach mérkőzés új időpontja szeptember 14., szerda, 20.45.

Hát, ezen nem lehetett játszani (Fotó: Reuters)
Hát, ezen nem lehetett játszani (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik