BL, B-csoport: hétszer büntetett a PSG, nyert a Bayern is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.22. 22:38
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában a továbbjutást már legutóbb kiharcoló PSG hazai pályán 7–1-re győzött a Celtic ellen. Utóbbi rögtön az első percben vezetést szerzett – ez volt a párizsiak első kapott gólja az idei csoportkörben –, de Neymarék kiütéssel reagáltak Moussa Dembélé találatára. A másik meccsen a Bayern drukkerei a magas jegyárak ellen játékpénzdobálással tiltakoztak az Anderlecht otthonában, a mérkőzés amúgy 1–2 lett.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
B-CSOPORT
Paris Saint-Germain–Celtic 7–1 (Neymar 9., 22., Cavani 28., 79., Mbappé 35., Verratti 75., Dani Alves 80., ill. Moussa Dembélé 1.)
Anderlecht–Bayern München 1–2 (Hanni 63., ill. Lewandowski 51., Tolisso 77.) BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
B-CSOPORT
Paris Saint-Germain–Celtic 7–1 (Neymar 9., 22., Cavani 28., 79., Mbappé 35., Verratti 75., Dani Alves 80., ill. Moussa Dembélé 1.)
Anderlecht–Bayern München 1–2 (Hanni 63., ill. Lewandowski 51., Tolisso 77.)

PSG–CELTIC 7–1

A PSG lenyűgöző mérleggel várta a Celtic elleni, idei ötödik BL-csoportmeccsét: nem is feltétlenül a négyből négy győztes mérkőzés a lélegzetelállító, hanem az, hogy a franciák 17 rúgott gól mellett egyet sem kaptak. Ennek a sorozatnak vetett véget Moussa Dembélé egy szöglet utáni figura végén a találkozó 56. másodpercében.

Nem sokáig élvezték a vezetést a skótok, mert jött Neymar és két, egymásra igen hasonlító góllal a 22. percre megfordította az állást. A brazil előbb Adrien Rabiot labdaszerzése, majd Marco Verratti passza után lőtt jobb alsó sarokba.

Fél óra elteltével sem állt le a PSG és Neymar, a franciák mintha a játéknap többi csapata helyett is szerettek volna gólt lőni: a párizsi mérkőzéssel egy időben zajló öt meccsen ugyanis még egyetlen gól sem esett ekkor, itt meg már a negyedik is megérkezett a 28. percben: Edinson Cavani pofozta a hálóba közelről a Neymarról elé pattanó labdát, 3–1.

Az első félidő végeredményét aztán Kylian Mbappé állította be: nehogy már a fiatal francia lemaradjon a csatártársak mögött a gólgyártásban, 4–1.

A második félidőben aztán sokáig úgy festett, hogy megfordulnak a szerepek, legalábbis ami a többi mérkőzésen és Párizsban eső gólok számát illeti: a másik pályákon beindultak a csapatok, itt meg mintha elzárták volna a gólcsapot. Félórának kellett eltelnie, mire újra találatnak tapsolhatott a párizsi közönség, igaz, akkor háromnak is – alig öt perc alatt. Előbb a 75. percben Verratti is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Cavani csatlakozott Neymar mellé és ő is duplázni tudott, végül pedig a 80. percben Dani Alves szintúgy beköszönt, ezzel pedig már 7–1 állt az eredményjelzőn.

ANDERLECHT–BAYERN MÜNCHEN 1–2

Miközben Párizsban a góleső kiváló szórakozást biztosított a találkozóra kilátogató nézőknek, addig néhány száz kilométerrel arrébb, Brüsszelben az Anderlecht és a Bayern produkciója kevéssé kötötte le a szurkolók figyelmét. Legalábbis a meccsre elutazó bajor szimpatizánsok figyelmét valószínűleg nem, ők ugyanis a gól nélküli első félidő alatt többször is azzal szórakoztatták magukat, hogy játékpénzeket dobáltak a pályára, így tiltakozva a rájuk vonatkozó drága, 100 eurós belépők ellen. Tehették, a pályán nem sok említésre méltó történt.

A második félidőre aztán felpörögtek az események: néhány perc játék után a Bayern megszerezte a vezetést Robert Lewandowski góljával egy mintaszerű gyors kontra végén.

Bő tíz perc múlva némi meglepetésre egyenlíteni tudott az Anderlecht: Szofian Hanni a belga klub első gólját jegyezte a BL-csoportkörében ebben a szezonban.

A győzelmet jelentő gólt végül Corentin Tolisso szerezte, aki az elsőnél még gólpasszt adott Lewandowskinak, most pedig az első BL-találatát fejelte a bajorok színeiben.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 5 5 0 0 24–1 +23 15
2. Bayern München 5 4 0 1 10–5 +5 12
3. Celtic 5 1 0 4 5–17 –12 3
4. Anderlecht 5 0 0 5 1–17 –16 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik