BL: „A Sevilla legalább olyan erős, mint a Barca vagy a Real”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.03. 14:33
null
Javi Martínez szerint hiba lenne lebecsülni a Sevillát (Fotó: AFP)
Noha sokan a Bayern Münchent tartják a párharc esélyesének a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, Javi Martínez szerint vetélytársuk, a Sevilla ugyanolyan erős, mint a Barcelona vagy a Real Madrid.

 

MEGTÖRIK A SPANYOL ÁTOK?

4

éve spanyol ellenfelek jelentik a Bayern Münchennek a végállomást a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid 2014-ben, az Atlético Madrid 2015-ben, a Barcelona 2016-ban, míg az előző kiírásban szintén a Real Madrid tréfálta meg Thomas Mülleréket.

17

BL-negyeddöntős szerepléssel büszkélkedhet a Bayern München története során. A bajor klubot a Real Madrid és a Barcelona követi egyaránt 16 részvétellel a legjobb nyolc csapat között.

Jupp Heynckes vezetőedző októberi kinevezése óta mintha Fortuna, a szerencse istennője is keblére ölelte volna a Bayern München együttesét. Mi mással magyarázható, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásakor a jóval szerényebb képességű csoportelső Besiktast húzták Robert Lewandowski és társai mellé, illetve hogy a legjobb nyolc csapat között is kaphattak volna erősebb ellenfelet, mint a Sevilla? Csakhogy... Akik látták a spanyol együttest a Barcelona ellen szombaton futballozni (2–2), azok tudhatják, kár lenne előre győztest hirdetni a párharcban.

A Bayern München középpályása, Javi Martínez óva inti csapattársait az ellenfél lebecsülésétől.

„Lehet, hogy az emberek azt gondolják, a Sevilla nem olyan jó csapat, mint a Barcelona vagy a Real Madrid, de én legalább olyan erősnek tartom – értékelt a 29 esztendős spanyol játékos. – Ha nem összpontosítunk eléggé, és nem adunk bele mindent, könnyen kieshetünk. Idegenben kezdünk a párharc során, első az óvatosság.”

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a Sevilla–Bayern München BL-negyeddöntőből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Sevilla a Manchester United ellen is esélytelenebbnek számított a nyolcaddöntőben, ám Vincenzo Montella játékosai a hazai, gól nélküli döntetlen után idegenbeli 2–1-es győzelmükkel kiharcolták a továbbjutást. Arról nem beszélve, hogy az andalúziai egyesület rutinosnak számít a nemzetközi porondon, hiszen sorozatban háromszor (2014, 2015, 2016) győzött az Európa-ligában.

„A Sevilla kiváló együttes, ezt bizonyította a Manchester United elleni párharc során is – folytatta Javier Martínez. – Alaposan elemeztük mindkét találkozóját, s nemcsak idegenben, hanem otthon is győzelmet érdemelt volna. Sikere értékét növeli, hogy kiélezett helyzetekben szerezte a góljait, erre csak a legjobbak a képesek. Vannak emlékeim még az Athletic Bilbao játékosaként a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionról, elképesztő hangulatra számítok kedd este. A szurkolóknak igazi örömünnep lesz, hogy csapatuk a negyeddöntőben mérkőzik, minket azonban nem zavarhat meg a hangulat: kemény feladat lesz, hogy ne szenvedjünk vereséget idegenben.”

„TUDJUK, MIKÉNT EJTHETJÜK KI ŐKET”

Vincenzo Montella, a Sevilla vezetőedzője:
„A Bayern München játékosai gyorsak és képzettek, szeretik, ha náluk van a labda. Az lesz a feladatunk, hogy megakadályozzuk őket a támadások építésében, és a védelmüket többször zavarba hozzuk. Képesek vagyunk arra, hogy kimozdítsuk a németek a komfortzónájukból. Már azzal történelmét írtunk, hogy bejutottunk a legjobb nyolc közé, de szeretnénk folytatni a menetelésünket.”

Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője:
„Nagy dolgokat értek el Európában, kiválóan játszanak. Már a sorsolás után is mondtam, hogy nagyszerű csapatról van szó, talán nem a legismertebb, de nehéz párharcra számítok. Hogy milyen eredményt szeretnék? Nincs konkrét elvárás, győzni szeretnénk, mint mindig.”

Pablo Sarabia, a Sevilla támadója:
„Összpontosítanunk kell egészen a mérkőzés lefújásig, nem fordulhat elő az, mint a Barcelona ellen, hogy a találkozó végén kapunk két gólt. A Bayern München a párharc esélyese, de emlékszem, ugyanígy vélekedett korábban a sajtó, amikor a Manchester Uniteddel mérkőztünk a nyolcaddöntőben. Nem adjuk könnyen a győzelmet, a szurkolóink segítségével bármelyik csapatot megtréfálhatjuk. Ismerjük az erősségeinket, és tudjuk, miként ejthetjük ki a németeket.”

A Juventus–Real Madrid mérkőzés beharangozóját itt tekintheti meg.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
KEDD
20.45:
Sevilla (spanyol)–Bayern München (német) (Tv: Sport1)
20.45: Juventus (olasz)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport)
SZERDA
20.45: FC Barcelona (spanyol)–AS Roma (olasz) (Tv: M4 Sport)
20.45: Liverpool (angol)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik