I. SZ. 2019.09.19 09:21 Frissítve: 2019.09.24 00:06

BL: A kedd esti játékunk messze volt a tökéletestől – Gulácsi

Csapata, az RB Leipzig hatékony támadójátékát dicsérte a Benfica elleni idegenbeli győzelem után Gulácsi Péter, ám a sikeres rajt ellenére is látja a hibákat.

Gulácsi Péter sosem téveszti szem elől a labdát (Fotó: Imago)

 

Az RB Leipzig győzelemmel tért vissza az európai csúcsfutball színpadára. A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt a soraiban tudó csapat legutóbb a 2017–2018-as idényben szerepelt a Bajnokok Ligájában, és a klub történelmének második BL-főtáblás szereplése nem is kezdődhetett volna jobban. A német együttes a Benfica otthonában 2–1-re nyert kedd este, főleg rendkívül hatékony helyzetkihasználásnak köszönhetően: az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) statisztikája alapján a lipcseiek három kaput eltaláló kísérletből két gólt szereztek.

„Az első félidőben mindkét együttes óvatosabban futballozott, a Benfica erős csapat, nem akartuk, hogy gyors kontrákkal meglepjen minket – mondta a Nemzeti Sportnak Gulácsi Péter, a lipcseiek 28-szoros válogatott kapusa. – A szünetben megbeszéltük, miben kell javulnunk, a fordulás után még inkább kézben tartottuk a találkozót, és megérdemelten nyertünk. Az első félidőben nem kellett sokszor védenem, mindössze az oldalról beívelt szabadrúgás után kellett hárítanom. Ismét kiderült, hogy a BL-meccsek más iramban zajlanak, mint a Bundesliga-találkozók. Az európai porondon kicsit talán lassabb a tempó, de az ellenfélnél olyan minőségi játékosok szerepelnek, akik a semmiből is helyzetet alakítanak ki. Az első félidő végén is így történt. A fordulás után két gólt szereztünk, nagyobb nyomás alá helyeztük a hazaiakat, de nem mondhatjuk, hogy egyik helyzetet alakítottuk ki a másik után. A második félidő oda-vissza rohanó játékot hozott, és abból mi jöttünk ki jobban: három kaput eltaláló lövésből két gólt szereztünk, úgyhogy a hatékonyságra nem lehet panasz.”

Az idegenbeli győzelemmel a csapat máris nagyot lépett a továbbjutás felé, az eddigi eredmények alapján úgy tűnik, a nyáron kinevezett Julian Nagelsmann vezetőedző jó úton jár. Az együttes veretlenül vezeti a bajnokságot, és a portugál aranyérmes idegenbeli legyőzésével jelezte, az európai porondon is számolni kell vele.

„A győzelem önbizalmat ad, jó érzés, hogy vezetjük a csoportunkat, de hátravan még öt mérkőzés, amelyeken ugyanilyen teljesítmény szükséges – folytatta a 29 éves kapus. – A kedd esti játékunk messze volt a tökéletestől, többször pontatlanok voltunk, de jó látni, hogy a Benfica otthonában a hibáinkkal együtt is jó teljesítményt nyújtottunk. Ha a fejlődés folytatódik, egyszer nagycsapatként tekinthetünk magunkra, de négy Bundesliga- és egy BL-forduló után még korai erről beszélni. Jól kezdtünk, ez minden versenysorozatban fontos, ám messze még a vége.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ, G-CSOPORT
Benfica (portugál)–RB Leipzig (német) 1–2 (Seferovic 84., ill. T. Werner 69., 79.)
Olympique Lyon (francia)–Zenit (orosz) 1–1 (Depay 50. – 11-esből, ill. Azmun 41.)

2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.