BL: A Barca rátalált önmagára, Messinek nem lehetnek kétségei – Koeman

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 23:48
null
Koemanék Párizsban találtak rá a helyes útra? (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a PSG 1–1-es döntetlent játszott az FC Barcelonával Párizsban, így megőrizte az első meccsen összegyűjtött háromgólos előnyét, és 5–2-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!


„Kiestünk, és csakis ez számít a sportban, de jó szájízzel távozunk Párizsból, mert volt esélyünk arra, hogy megnehezítsük ellenfelünk dolgát. Az első félidőben remekül játszottunk, kockáztattunk a védekezésben, egy az egyben fogtunk embert, és megérdemeltünk volna még pár gólt, egyet-kettőt. Ha ez így történik, akkor teljesen más lett volna a második félidő, mint így. Sokkal hatékonyabbak voltunk most, mint az első mérkőzésen, túl nagy különbséggel kaptunk ki odahaza, az első meccsen a PSG elképesztő módon koncentrált a támadásra, akkor négy gólig jutott, de most csak egyig. Nem lehet kritizálni a csapatomat a győzelem elmaradásáért, nem volt most szerencsénk, sok nagy helyzetet kihagytunk, az ellenfél legjobbja a kapusa volt, sőt, a mezőny legjobbja is ő volt. A mi kimaradt büntetőnk megváltoztatta ezt a mérkőzést, ha az bemegy, minden másként alakul. De ki kell emelnünk csapatom mostani hozzáállását, és ez a legfontosabb! Ezen a szinten kell folytatnunk, ez a mi szintünk. Lionel Messinek nem lehetnek kétségei a csapat jövőjét illetően” – mondta a vendégek mestere,Ronald Koeman a lefújást követően.

„Teljesen másként estünk ki a BL-ből, mint legutóbb, ezen a meccsen úgy játszottunk, ahogyan a későbbiekben is kell, ezt az utat kell követnünk. Nagyon szomorúak vagyunk, ez nyilvánvaló, de jó bizonyítványt állítottunk most ki magunkról. Messi is látja már, hogy a korábbi változásoknak köszönhetően fejlődött a csapat, sok tehetséges fiatalunk van, nagy jövő áll előttünk, Messinek sincsenek kétségei ezt illetően” – tette hozzá.

„Ezzel a szellemiséggel kell folytatnunk, ha meg akarod nyerni ezt a sorozatot, nagyon egységesnek kell lennie a csapatodnak. Végig egy cél lebegett a szemünk előtt, azt el is értük, így kell játszanunk egészen a sorozat végéig” – bölcselkedett Keylor Navas.

„Nagyszerűen játszott a Barca, ahogyan csak bírtak, letámadtak bennünket. De mi is nagyon motiváltak vagyunk, és ebben a szellemiségben akarjuk folytatni, csak így juthatunk messzire. Nagyon boldog vagyok, nem volt könnyű dolgom, de az egész csapatomnak jól ment. Úgy akartunk játszani most is, mint Barcelonában, még akkor is, ha a továbbjutás kérdése nagyrészt ott el is dőlt. Mindig nehéz tizenegyest hárítani, különösen Messi ellen, aki nagyon jól rúgja ezeket” – mondta később még Navas.

„A futballban vannak jó és rossz pillanatok, tudni kell megbirkózni ezzel. Sokat köszönhetünk ma a kapusunknak, miatta nem kaptunk ki. A második félidőben mi voltunk a jobbak, megérdemelten jutottunk tovább. Nagyon nehéz mérkőzés volt, tudtuk, hogy nem számíthatunk arra, mint ami az első felvonásban történt. Azóta a Barca sokkal jobban játszik, van bátorságuk sokat támadni, letámadni, ezért aztán nehezen tudtuk előrejátszani a labdát” – dicsérte az ellenfelet a PSG csapatkapitánya, Marquinhos.

„Túlgondoltuk az első félidőt, túl sokat gondoltunk a továbbjutásra, mondtam a játékosaimnak a szünetben, hogy ne tegyék ezt. Azt kértem tőlük, hogy inkább játsszanak. Nem voltam elégedett, ezt nem is rejtettem véka alá. Nagyon megszenvedtünk az első félidőben, problémáink voltak az első passzokkal. Ez egyfajta pszichológiai teszt volt a számunkra, mert az emberek túl sokat beszéltek a múltról. A második félidőben aztán már egészen más arcunkat mutattuk – adott betekintést a kulisszák mögé a hazai mester, Mauricio Pochettino. – De megesik az ilyen, mondom, a szünet után jobbak voltunk, és a legfontosabb mégiscsak a továbbjutás. Száműzni kell a fejünkből a negatív gondolatokat! Navas ismét megmutatta, mire képes, igazi topkapus.”

„Nagyon sajnáljuk, volt négy tiszta ziccerünk most, plusz a büntető. Teljesen más volt ez a meccs, mint az előző, a végén mindent beleadtunk, de ez sem volt elég. Az az igazság, ez Keylor Navas nagy mérkőzése volt, gratulálok neki! Fel kell emelnünk a fejünket, mert elégedettek lehetünk azzal, ahogyan játszottunk, kell is a formajavulás az idény hátralévő részére. Le vagyunk most törve, mert tovább akartunk jutni, bíztunk is ebben, elszántak voltunk, nem hiszem, hogy megérdemelten estünk ki ilyen korán a sorozatból, amelyet jövőre megpróbálunk megnyerni” – szabott irányt magának és a Barcának Antoine Griezmann.

„Tudatában voltunk annak, hogy mit jelentett az első mérkőzésen az a súlyos vereség, tudtuk, hogy létfontosságú lesz, hogy értékesítsük a helyzeteinket. Nagyon jól játszottunk, de nagy helyzeteket hagytunk ki. Bíztunk benne, hogy egy újabb nagy fordítást hajtunk végre a PSG ellen, de a büntető kihagyása visszavetett bennünket. Ám a második félidőben is harcoltunk keményen, és nem mondhatjuk, hogy a párharc vagy ez a győzelem a kihagyott büntetőn úszott el. Sok helyzetünk volt, egyet sem lőttünk be” – védte meg Messit Pedri.

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
PSG (francia)–FCBarcelona (spanyol) 11 (Mbappé 31. – 11-esből, ill. Messi 37.)

Továbbjutott:aPSG,5–2-es összesítéssel.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik