BL: 17 éve nem történt ilyen az olaszokkal; Klopp mumusa Ancelotti és a Real – érdekességek

Vágólapra másolva!
2023.03.16. 10:30
Ismét jelentkezünk érdekességekkel a labdarúgó Bajnokok Ligája legutóbbi játéknapja kapcsán. Főszerepben a legjobb 16 között kieső Liverpool.

A Napoli szerezte eddig a legtöbb gólt a mostani kiírásban (25). Ennél többet egy idényen belül ez idáig csak három olasz csapat tudott felmutatni: a Juventus (2002–2003 – 30 gól), az Inter (2002–2003 – 26) és a Lazio (1999–2000 – 26).


17 év után jutott be ismét három olasz csapat a legjobb nyolc közé (Napoli, Inter, Milan).


A Jürgen Klopp vezette Liverpool eddig mind a hatszor spanyol csapattal szemben esett ki az európai kupaporondon. A Sevilla és az Atlético Madrid egyszer-egyszer, a Real Madrid pedig négyszer búcsúztatta.


A Liverpool összesítésben 6–2-vel esett ki. Az angol együttes ilyen nagy különbséggel eddig egyszer sem esett ki a BL egyenes kieséses szakaszában egy oda-vissza vágós párharc során.


James Milner (37 évesen és 70 naposan) lett David Beckham (37 év és 335 nap) 2013. áprilisi játéka óta a legidősebb angol játékos, aki kezdőként pályára lépett egy BL-meccsen. Emellett a klub legendáját, Steven Gerrardot is utolérte a mérkőzések számát tekintve a sorozatban (73).


A Real Madrid győzte le eddig legtöbbször a Jürgen Klopp vezette Liverpoolt (5). Pedig nem is egy bajnokságban szerepelnek.


Így néz ki Ancelotti és Klopp legutóbbi hat egymás elleni meccse.


A Liverpool az elmúlt idényben a maximális, 63 mérkőzésen játszott (ha nem vesszük figyelembe az FA-kupában az újrajátszás lehetőségét). A mostani kiírásban azonban az angol Ligakupa és az FA 4. körében búcsúzott (mindkettőben a második meccsén), míg a BL-ben a 16 között pottyant ki.


A játékosokat tekintve immár Karim Benzema (7) szerezte a legtöbb gólt a Liverpool ellen a sorozat történetében.


Egy játékost sem cseleztek ki többször a héten a BL-ben, mint Alexander-Arnoldot, akit hatszor is.


BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 1–0
Továbbjutott:
a Real Madrid, 6–2-es összesítéssel.
A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJA EL!

Napoli (olasz)–Eintracht Frankfurt (német) 3–0
Továbbjutott: a Napoli, 5–0-s összesítéssel.
A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik