Barcelona, Juventus, Dinamo Kijev – íme, az FTC BL-ellenfelei!

HATÁR DÁVIDHATÁR DÁVID
Vágólapra másolva!
2020.10.01. 16:50
null
Az FTC BL-ellenfelei: Juventus, FC Barcelona, Dinamo Kijev! (Fotó AFP)<br />
A Ferencváros a G-csoportba került a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a selejtezőből feljutó FTC ellenfele a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev lesz a csütörtök esti genfi sorsolás eredményeképpen. Az első forduló két játéknapja: október 20. és 21.

 

A Ferencváros 25 év jutott be újra a Bajnokok Ligája csoportkörébe, s a csütörtöki sorsoláson a rendkívül erős G-csoportba került. A sorsoláson utolsóként kihúzott magyar csapat az első kalapból az olasz Juventust, a másodikból a spanyol FCBarcelonát, a harmadikból az ukrán Dinamo Kijevet kapta meg.

Ez azt jelenti, hogy többek között a hatszoros aranylabdás Lionel Messi és az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo is Budapestre látogathat, továbbá a zöld-fehérek összecsapnak majd a vezetőedzőjük, Szerhij Rebrov korábbi csapatával, a Dinamo Kijevvel.

A magyarfutball.hu statisztikája szerint a Ferencváros eddig hétszer találkozott a Juventusszal a nemzetközi kupákban, legutóbb 1965-ben a Vásárvárosok Kupája-döntőben, amelyet a Ferencváros Fenyvesi Máté góljával 1:0-ra megnyert. A magyar együttes mérlege az olasz csapat ellen: két győzelem (1: VVK, 1: KK), két döntetlen (KK), három vereség (KK).

A Dinamo Kijevvel eddig egyszer, az 1975-ös KEK-döntőben futott össze az FTC, akkor Dinamo 3–0-ra nyert. A zöld-fehérek a nemzetközi kupában még nem találkoztak az FC Barcelonával.

SZAVAZÁS

Milyen eredményt ér el a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Szoboszlai Dominik csapata, a Salzburg a címvédő Bayern Münchennel, az Atlético Madriddal és a Lokomotiv Moszkvával került egy négyesbe.

Gulácsi Péter és Willi Orbán együttesének, az RB Leipzignek a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germainnel, a Manchester Uniteddel és az Istanbul Basaksehirrel kell megküzdenie a továbbjutásért.

A CSOPORTKÖR JÁTÉKNAPJAI
1. forduló:október 20. és 21.
2. forduló: október 27. és 28.
3. forduló: november 3. és 4.
4. forduló: november 24. és 25.
5. forduló: december 1. és 2.
6. forduló: december 8. és 9.

A pontos menetrendet pénteken, az Európa-liga csoportkörének sorsolása után teszik közzé.

A 2020–2021-ES BL-IDÉNY CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT D-CSOPORT
Bayern München Real Madrid Porto Liverpool
Atlético Madrid Sahtar Doneck Manchester City Ajax
Salzburg Internazionale Olympiakosz Atalanta
Lokomotiv Moszkva Borussia Mönchengladbach Olympique Marseille Midtjylland
E-CSOPORT F-CSOPORT G-CSOPORT H-CSOPORT
Sevilla Zenit Juventus Paris Saint-Germain
Chelsea Borussia Dortmund Barcelona Manchester United
FK Krasznodar Lazio Dinamo Kijev RB Leipzig
Rennes FC Bruges FERENCVÁROS Istanbul Basaksehir

A 2020–2021-es BL-idény csoportbeosztása mellett az UEFA Év játékosa-díjat, illetve a 2019–2020-as idény posztonkénti legjobbjainak járó elismeréseket is átadták Genfben.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az Európa vezető sportújságait tömörítő ESM (European Sport Media) – köztük a Nemzeti Sport – tizedik alkalommal szervezett közös szavazást. Magyarországról a Nemzeti Sport főszerkesztőjét, Szöllősi Györgyöt kérték fel a szavazáson való részvételre, és ő az idén is kikérte az olvasók tanácsait is, mielőtt leadta a magyar voksot.

A szavazók minden kategóriában három jelöltet állítottak sorrendbe, ők öt-három-egy pontot kaptak. Az összesített jelöltlista e pontszámok alapján alakult ki.

A legjobb férfi játékosnak Robert Lewandowskit (Bayern München) választották meg, aki Manuel Neuert (Bayern München) és Kevin De Bruyne (Manchester City) győzte le a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutó 32 klub képviselői, valamint 55 európai újságíró szavazata alapján. A legjobb edzőnek járó díjat Hansi Flick (Bayern München) kapta meg.

Card

A 2019–2020-as BL-idény legjobb kapusa Neuer, a legjobb védője Joshua Kimmich (Bayern München), a legjobb középpályása De Bruyne, míg a legjobb támadója természetesen Lewandowski lett.

A nőknél az előző BL-idény legjobb középpályása a Lyon magyar származású, német válogatott játékosa, Marozsán Dzsenifer lett. A legjobb kapusnak Sarah Bouhaddit (francia, Lyon), a legjobb védőnek Wendie Renard-t (francia, Lyon), a legjobb támadónak és egyben az Év játékosának Pernille Hardert (dán, Wolfsburg; a jelenlegi idényben már Chelsea) választották meg.

Card

A KALAPBEOSZTÁS A CSÜTÖRTÖKI SORSOLÁSRA
1. kalap: Bayern München
(német, BL-címvédő),Sevilla(spanyol, El-címvédő),Real Madrid(spanyol),Liverpool(angol),Juventus(olasz),Paris Saint-Germain(francia), Zenit(orosz), FCPorto(portugál)
2. kalap: FC Barcelona(spanyol),Atlético Madrid(spanyol),Manchester City(angol),Manchester United(angol),Sahtar Doneck(ukrán), BorussiaDortmund(német),Chelsea(angol),Ajax(holland)
3. kalap: Dinamo Kijev(ukrán),Salzburg(osztrák),RB Leipzig(német),Internazionale(olasz),Olympiakosz Pireusz(görög),Lazio(olasz),Atalanta(olasz),FK Krasznodar(orosz)
4. kalap: Lokomotiv Moszkva(orosz),Olympique Marseille(francia),FC Bruges(belga),BorussiaMönchengladbach(német),Istanbul Basaksehir(török),Midtjylland(dán),Rennes(francia),FERENCVÁROS(magyar)

A modul betöltése néhány másodpercig eltarthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik