Ancelotti: Nem fogom Cristiano Ronaldo helyére rakni Bale-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.23. 13:21
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a szerdai játéknap meccsei közül kiemelkedik az egyaránt veretes nemzetközi kupamúltú Real Madrid és Juventus összecsapása. A spanyol és az olasz nagycsapaton kívül pályára szólítja a kötelesség a Manchester United, Manchester City, PSG, Bayern München négyest is.

A gyenge bajnoki szereplés ellenére Moyes együttese a BL-ben jól áll (Fotó: Reuters)
A gyenge bajnoki szereplés ellenére Moyes együttese a BL-ben jól áll (Fotó: Reuters)
A gyenge bajnoki szereplés ellenére Moyes együttese a BL-ben jól áll (Fotó: Reuters)
A gyenge bajnoki szereplés ellenére Moyes együttese a BL-ben jól áll (Fotó: Reuters)
A gyenge bajnoki szereplés ellenére Moyes együttese a BL-ben jól áll (Fotó: Reuters)

Az A jelű csoport első helyén állóManchester United a Real Sociedadot fogadja. David Moyes, a bajnokságban gyengélkedő manchesteriek menedzsere szerint nem számíthatnak könnyű ellenfélre a BL-ben sem.

„Sok meccsét visszanéztem az előző szezonból a Sociedadnak, és nagyon tetszett, amit láttam. Ebben az idényben már akadtak problémáik a spanyoloknak a sok hiányzó miatt, de így is nagyon oda kell figyelnünk rájuk” – mondta Moyes csapata sajtótájékoztatóján.

A hétvégén a Real Sociedad nyerni tudott a Valencia ellen idegenben, a „vörös ördögöknek” azonban csak egy 1–1-es döntetlenre futotta a Southampton ellen.

„Jól játszottak a hétvégén a baszkok, de ebből még nem érdemes érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Az Old Trafford egy hatalmas stadion, ahol sosem könnyű futballozni. Ettől függetlenül szinte minden együttes szeret itt futballozni, de reméljük, a Sociedad ezt ma mégsem fogja annyira élvezni” – tette hozzá Moyes.

A-CSOPORT
Bayer Leverkusen (német)–Sahtar Doneck (ukrán) 20.45
Manchester United (angol)–Real Sociedad (spanyol) 20.45 (tv: Digi Sport 2, élő)

AZ ÁLLÁS
1. Manchester United21105–3+24
2. Sahtar Doneck21103–1+24
3. Bayer Leverkusen21014–5–13
4. Real Sociedad20021–4–30
C. Ronaldo és Bale remekül tud együtt játszani Ancelotti szerint (Fotó: Reuters)
C. Ronaldo és Bale remekül tud együtt játszani Ancelotti szerint (Fotó: Reuters)

A szerdai Bajnokok Ligája-játéknap legnagyobb érdeklődésre számot tartó mérkőzésén a Real Madrid a Juventust fogadja a B-csoportban. A „zebrák” vezetőedzője, Antonio Conte elmondta, együttese nem fél a blancóktól.

„Izgatottan várjuk az esti mérkőzést, és nagyon motiváltak vagyunk, hiszen napjaink egyik legjobb csapata ellen léphetünk pályára. Nehéz meccsre számítok, de mindent meg fogunk tenni a sikerért.

C. RONALDO MA ÚJRA ELŐZHET

Ha Cristiano Ronaldo ma betalál a Juventus elleni mérkőzésen, akkor a Bajnokok Ligája mindenkori góllövőlistáján beérheti a harmadik helyezett Ruud van Nistelrooyt.

A BL örök-góllövőlistája:

1. Raúl 71 találat
2. Lionel Messi 63
3. Ruud van Nistelrooy 56
4. Cristiano Ronaldo 55
5. Thierry Henry 50
6. Andrij Sevcsenko 48
7. Filippo Inzaghi 46
8. Alessandro Del Piero 42

Tiszteljük a madridiakat, ám nem félünk tőlük” – nyilatkozta Conte csapata sajtótájékoztatóján.

A blancók vezetőedzője, a Juventust 1999 és 2001 között irányító Carlo Ancelotti szeret visszagondolni a torinóiaknál eltöltött éveire.

„Rengeteget tanultam azóta, hogy otthagytam a Juventust. Fiatal, tapasztalatlan voltam még, amikor oda kerültem, de a rossz eredmények ellenére igazán jól éreztem magam, és ott váltam igazi edzővé” – mondta Ancelotti

Az olasz szakember természetesen Cristiano Ronaldo és Gareth Bale játékáról is szót ejtett a sajtótájékoztatón.

„Egyértelmű, hogy a jó játékosoknak együtt kell játszaniuk. A csapaton belül sosem okoz gondot, ha Bale-t és Cristianót egyszerre szerepeltetem. Mindenki képes ebben a felállásban is futballozni, nem fogom megváltoztatni egy játékos szerepét sem, így a walesi sem fog átkerülni Ronaldo helyére. Nem is értem, hogy miért kellene más helyre raknom egy labdarúgót, amikor képes ötven gólt rúgni egy szezonban” – nyilatkozta Ancelotti.

B-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Juventus (olasz) 20.45 (tv: Digi Sport 1, élő)
Galatasaray (török)–FC Köbenhavn (dán) 20.45

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid220010–1+96
2. Juventus20203–30 2
3. FC Köbenhavn20111–5–41
4. Galatasaray20113–8–51

 

A C jelű négyest három ponttal vezető Paris Saint-Germain vezetőedzője, Laurent Blanc az Anderlecht elleni ma esti mérkőzés előtt már a továbbjutásról is szót ejtett.

„Először nyernünk kell este az Anderlecht ellen, és csak utána van értelme beszélni a továbbjutásról, de bizakodóak vagyunk. Ennek ellenére nem lesz könnyű dolgunk a hátralévő fordulókban sem, hiszen mindenki minket akar megverni” – nyilatkozta Blanc.

A francia szakember elmondta, nem tart a fiatal futballistákkal felálló Anderlechttől, és reméli, hogy a párizsiak jó sorozata Belgiumban sem szakad meg.

„Láttam videókat a belga együttesről, és sok tehetséges fiatal játékosuk van. Tiszteljük az ellenfelet, de tudjuk, hogy képesek vagyunk begyűjteni a három pontot szerdán, és így folytathatjuk a remek sorozatunkat” – tette hozzá Blanc.

C-CSOPORT
Anderlecht (belga)–Paris Saint-Germain (francia) 20.45
Benfica (portugál)–Olympiakosz Pireusz (görög) 20.45

AZ ÁLLÁS
1. Paris SG22007–1+66
2. Olympiakosz21014–40 3
3. Benfica21012–3–13
4. Anderlecht20020–5–50

 

A D jelű kvartettben szereplő Manchester City középpályása, Fernandinho szerint nem lesz könnyű koncentrálniuk a hétvégi, Chelsea elleni bajnoki előtt a szerdai BL-meccsre, de mindent meg fognak tenni Moszkvában a sikerért.

„Kétszer játszunk a CSZKA ellen egymás után, és a célunk természetesen a hat pont begyűjtése, hiszen ezzel a két sikerrel nagyon közel kerülhetnénk a továbbjutáshoz. Ami miatt a legjobban aggódom, az a pálya állapota. Nem edzettünk még itt, ezért nem tudom, mire számítsunk szerdán” – mondta a brazil középpályás.

A más mérkőzésen a Bayern München a sokkal esélytelenebbnek tartott Viktoria Plzent fogadja az Allianz Arenában, azonban Pep Guardiola, a bajorok vezetőedzője így is tart a cseh együttestől.

„Nagyon komolyan vesszük a találkozót. A Plzen nem fogja odaajándékozni a három pontot, ebben biztos vagyok. A vereség ellenére a City ellen is nagyon jól futballozott, és ha van ideje felvenni a meccs ritmusát, akkor könnyen veszélyes lehet” – mondta a spanyol szakember csapata honlapjának, majd azt is elárulta, hogy a sérüléséből lábadozó Franck Ribéry várhatóan újra bevethető lesz szerda este.

A Tippmixpro oddsai alapján sincs sok esélye a Plzennek Münchenben, a vendégek sikerére 25-szörös pénzt fizet a fogadóiroda, de még a döntetlenre is 11-es a szorzó.

D-CSOPORT
CSZKA Moszkva (orosz)–Manchester City (angol) 18.00 (tv: Digi Sport 1, élő)
Bayern München (német)–Viktoria Plzen (cseh) 20.45

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München22006–1+56
2. Manchester City21014–3+13
3. CSZKA Moszkva21013–5–23
4. Viktoria Plzen20022–6–40
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik