Ancelotti: Ha jövő héten is így játszunk, továbbjutunk

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 09:36
Carlo Ancelotti és Pep Guardiola csapatai újabb klasszikust játszottak egymás ellen (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Manchester City őrült mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott a Real Madrid otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozót követően Carlo Ancelotti azt mondta, szerinte a mostani a játékuk elég lehet a továbbjutáshoz, míg Pep Guardiola leszögezte, hogy a Bernabéuban minden megtörténhet. A mérkőzés legjobbjának választott Phil Foden a góljáról, a sérüléséről és a meccsről is szót ejtett.

 

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője így kezdte az értékelést: „Mindkét csapat a végsőkig küzdött, ez egy kemény döntetlen volt. Amíg nyomást gyakoroltunk rájuk, addig nagyon jól játszottunk. Próbáltunk nagyon gyors átmenetekből építkezni.” 

„Az igazság az, hogy senki sem számíthatott arra, hogy onnan lőni fognak. De nagyon jól reagáltunk, hatvan percig kiválóan játszottunk, a City két megállíthatatlan gólt lőtt. A korai gól viszont egyáltalán nem rendített meg minket vagy a mentalitásunkat” – idézi a kapott gólok kapcsán a madridi edzőt az uefa.com. A továbbjutás az olasz szakember szerint még nem dőlt el: „Nyilvánvalóan szerettünk volna akár egy sovány előnyt is magunkkal vinni a visszavágóra, de úgy gondolom, hogy ma este sok mindennel elégedettnek kell lennünk. Nagyon jól játszottunk, és ha ezt jövő héten is megtesszük, akkor továbbjuthatunk.”

„Jól kezdtünk, de a Madrid ellen nagyon nehéz, mert nagyon jól védekezik, támadásban pedig hihetetlen a tempója, így mindig kapunk átlövéseket, és lehetetlen irányítani. Az első félidőben egy kicsit nyugtalanok voltunk a labdával, és miután 2–1-es hátrányba kerültünk, sok olyan labdát vesztettünk el, amit a játékosok általában nem veszítenek el” – nevezte meg a főbb problémákat Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere.

Az angol csapat második félidei játékával már elégedettebb volt Guardiola. „Sokkal higgadtabban játszottunk, mint az első félidőben, és két fantasztikus gólt szereztünk. De a meccs hajrája ebben a stadionban egy örökkévalóság. Tudtuk ezt, és elfogadjuk a döntetlent” – értékelt a vendégek szakvezetője, aki elmondta, hogy Manchesterben minden szurkolóra és minden plusz energiára szükség lesz, hogy „legyőzzék a BL királyait, mert a Madrid lőni fog egy gólt, az biztos.”

 

„Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó, szórakoztató mérkőzés volt, méltó ehhez a versenyhez. Mindkét csapat támadni akart, más-más módon. Három gólt lőttünk a Bernabéuban. Angliában nem mindenki tudja, milyen itt. Az első három idényben az ilyen típusú meccseket 4–1-re elveszítettük volna. Mondtam a játékosoknak, hogy ha idejössz futballozni a Bernabéuba a Real Madrid ellen, az ő ligájukban, és azt hiszed, hogy olyan lesz a meccs, amilyennek elképzelted, akkor tévedsz” – vélekedett Guardiola, aki beismerte, hogy meglepte Ancelotti taktikai húzása: „Tényleg meglepett, amikor a Madrid Viníciust befelé mozgatta, és Rodrygót tette a szélre. Azt hittem, úgy fognak játszani, mint a Lipcse ellen.”

A spanyol tréner végül Fodenről is ejtett pár szót: „Phil nem vett részt a játékban, nem találtuk meg őt, de megvan benne ez a hihetetlen szikra, hogy gólokat lőjön.”

Phil Foden, a Manchester City második gólját szerző középpályás a sérüléséről így nyilatkozott: „Kicsit rosszul áll a lábam, de van még egy kis időm a felépülésre, úgyhogy remélhetőleg sikerülni fog. A szurkolók számára ez lehetett az egyik legjobb meccs, amit láthattak. Nem változtatta meg a játéktervet a hátrány, jól reagáltunk két gyors góllal.”

„Ahogy telt az idő, úgy tűnt, hogy a játék egy kicsit jobban kinyílt. Egyre jobban belelendültünk, és a második félidőben volt néhány lehetőségünk” – mondta a mérkőzés legjobbjának választott Foden, akit természetesen a góljáról is kérdeztek – „Ezt az edzéseken gyakorlom, hogy a tizenhatos vonaláról lövök kapura. Kicsit kiábrándító, hogy 3–2-re vezettünk és nem tudtuk jobban irányítani a meccset, egy fantasztikus találattal egyenlítettek. Nem szabad ezen rágódnunk, sok pozitívumot is magunkkal vihetünk.”

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 3–3 (2–1)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 76 680 néző. Vezette: Letexier (francia)
Real Madrid: Lunyin – Carvajal, Tchouaméni, Rüdiger, F. Mendy – Valverde, Kroos (Modric, 72.), Camavinga – Bellingham – Vinícius Júnior (Joselu, 86.), Rodrygo (Brahim Díaz, 71.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Manchester City: S. Ortega – Akanji, Dias, Stones, Gvardiol – Rodri, Kovacic – Foden (Julián Álvarez, 87.), Bernardo Silva, Grealish – Haaland. Menedzser: Josep Guardiola
Gólszerzők: Dias (12. – öngól), Rodrygo (14.), Valverde (79.), ill. Bernardo Silva (2.), Foden (66.), Gvardiol (71.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik