BL: „Megkönnyebbülés volt” – Jadon Sancho a góljáról

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.14. 07:14
Jadon Sanchónak a hétvégi, Werder elleni bajnokin szakadt meg tavaly május óta tartó góltalansági sorozata, most pedig a PSV ellen nem csak betalált, hanem a meccs emberének is megválasztották (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a német Borussia Dortmund az eindhoveni döntetlen után hazai pályán elért sikerrel ejtette ki a PSV-t a Bajnokok Ligájából, míg az előző kiírásban döntős Inter hiába vezetett összesítésben 2–0-ra is a párharcban, tizenegyespárbaj után az Atlético Madriddal szemben búcsúzott. Az utolsó nyolcaddöntős mérkőzések után a Dortmund angol támadója, Jadon Sancho megkönnyebbült, hogy a Werder Bremen után ismét betalált, míg az Atlético Madrid tagjai szerint a hazai szurkolók döntően befolyásolták a milánóiak elleni mérkőzést.

„Ez kemény, nagyon kemény. Voltak lehetőségeink, hogy több gólt szerezzünk, de nem használtuk ki őket. Ezen a szinten pedig ez van. Mindkét félnek voltak lehetőségei, de a részletek megváltoztatták a meccset. Természetesen csalódottak vagyunk. Kemény vereség után estünk ki a Bajnokok Ligájából, de nagyon jó csapatunk van. Fel kell emelnünk a fejünket és előre kell lépnünk” – mondta az UEFA hivatalos oldalának az Inter svájci kapusa, Yann Sommer, akinek poszttársát, Jan Oblakot választották a mérkőzés legjobbjának, köszönhetően kivédett tizenegyeseinek is.

„A tizenegyespárbaj egy kicsit a szerencséről szól, mert a megfelelő oldalt kell választani. Menned kell a labdára, de ha a játékos tökéletesen találja el, lehetetlen védeni. Szerencsére most tudtam védeni ezeket, de az a fontos, hogy nyertünk és ott vagyunk a negyeddöntőben” – vélekedett a Oblak.

„Itthon fantasztikus volt a hangulat. A szurkolók és a stadion soha nem okoznak csalódást. Lehet, hogy kudarcot vallunk, de ők nem, és ma is ők voltak a döntőek, mert sokat segítettek nekünk” – tette hozzá Oblak.

„Memphis Depay beállása megváltoztatta a játékot és a világ egyik – ha nem a – legjobb kapusa nálunk van, ezt most is bizonyította” – kezdte nyilatkozatát az Atlético csapatkapitánya, Koke.

„Amikor mindannyian jó hozzáállást, intenzitást és koncentrációt mutatunk, akkor teljesen más csapat vagyunk, mint amit az előző meccseken lehetett látni – különösen az idegenbeli meccseken. Sok dolgon kell még javítanunk, de élvezni kell a továbbjutást, mert nagyszerű teljesítményt nyújtottunk egy kiváló csapat ellen” – tette hozzá a spanyol középpályás.

„Csodálom a szurkolóinkat: nagyon érzelmes volt, ahogy fogadtak minket a stadionba, majd a pályára érkezve. Erre a Cádiz elleni rossz meccsünkön jöttem rá, és azt próbáltam üzenni a játékosoknak, hogy most nem kérni kell a szurkolókat, hanem nekünk kell adni valamit. A szurkolóink döntő fontosságúak a hazai meccseinken. Az egész világ láthatta, hogy ez arra készteti a játékosokat, hogy jobb teljesítményt nyújtsanak egy hihetetlen ellenféllel szemben. Koke mindent beleadott, Griezmann pedig addig hajtott, amíg már futni sem tudott. Memphis Depay beállt, amikor igazán szükségünk volt rá” – mondta az Atlético Madridot irányító Diego Simeone.

„Nyilvánvalóan az egész Inter család csalódott. Büszkék lehetünk arra, amit a Bajnokok Ligájában elértünk, de a második félidőben jobban kellett volna játszanunk. A hosszabbításban több energiánk volt, de sajnos túl sokat hibáztunk. Dimarco gólja után úgy tűnt, a kezünkben van a meccs, de gyorsan egyenlítettek, önbizalmat és energiát nyertek. Abban a fázisban kellett volna jobbnak lennünk és tovább őriznünk az előnyt” – így az előző kiírásban döntős Inter vezetőedzője, Simone Inzaghi.

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Atlético Madrid (spanyol)–Internazionale (olasz) 2–1 (1–1, 2–1, 2–1) tizenegyesekkel: 3–2 
Madrid, Estadio Metropolitano, 69 196 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Szavics, Witsel, Hermoso – Molina (Barrios, 79.), M. Llorente (Azpilicueta, 98.), Koke, De Paul (Á. Correa, 71.), Lino (Riquelme, 71.) – Morata (Depay, 79.), Griezmann (Saúl, 106.). Vezetőedző: Diego Simeone
INTERNAZIONALE: Sommer – Pavard, De Vrij, Bastoni (Acerbi, 73.) – Dumfries (Darmian, 73.), Barella (Frattesi, 84.), Calhanoglu, Mhitarjan (Klaassen, 111.), Dimarco (Bisseck, 84.) – La. Martínez, M. Thuram (A. Sánchez, 102.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző: Griezmann (35.), Depay (87.), ill. Dimarco (33.)
Továbbjutott: Atlético Madrid 2–2-vel, tizenegyesekkel.


„Egyértelmű, hogy többet ki lehetett volna hozni ebből a meccsből és legalább döntetlent elérni. A második félidőt annak ellenére uraltuk, hogy óriási helyzeteket alakítottunk volna ki, egészen a végéig, amikor gólt kellett volna szereznem” – idézte az önkritikusan nyilatkozó PSV-támadót, Luuk de Jongot az uefa.com. 

„Nem az első félidővel volt probléma, hanem a másodikkal. Jól játszottunk, domináltunk, de nem éltünk a lehetőségekkel. Nem tudom, mit mondjak, nagyon ideges vagyok” – fogalmazott Joey Veerman, a PSV középpályása.

„Megkönnyebbülés volt. Csak jól akartam kezdeni a meccset és nincs ennél jobb érzés. Hálás vagyok, hogy gólt szereztem a csapatnak. A Borussia Dortmund számomra mindig különleges hely, hiszen itt szereztem igazán nevet magamnak, szóval hálás vagyok a klubnak és a csapattársaknak, hogy hisznek bennem” – mondta a mérkőzés legjobbjának választott dortmundi gólszerző, Jadon Sancho.

„Nagyon boldogok vagyunk. Intenzív meccs volt, jól kezdtünk, de ez sok energiánkba került. A negyeddöntőben vagyunk és jön Európa egyik nagyon nagy klubja. Amit a szurkolók most csináltak, az hihetetlen volt. Szerintem egy kicsit megfélemlítő is lehetett a vendégeknek” – vélekedett a dortmundi támadó, Niclas Füllkrug.

„Az első félóra nagyon jó volt részünkről. Utána viszont nem mozogtunk eleget és nem voltunk elég bátrak. Nem mindig tudtuk nyomás alá helyezni az ellenfelet, de most már nagyon várjuk a negyeddöntőt. Nagy csapatok várnak ránk. Remélhetőleg nyerünk” – értékelt a Dortmund középpályása, Emre Can.

„Nagyon várom a következő kört. Az első harminc percben nem engedtünk nekik levegőt és ekkor megérdemeltük, hogy vezetést szerezzünk. Aztán azt is megmutattuk, hogy hátul is meg tudjuk őrizni a kapunkat a góltól. A második félidőben voltak helyzetei az ellenfélnek, de kitartottunk. Most már nagyon nagy ellenfél jön a következő körben, de a mai meccs lendületet ad nekünk” – summázta a mérkőzést a német csapat kapusa, Gregor Kobel.

 „Kemény munkával szereztük meg a negyeddöntős helyünket. Az idény talán legjobb harminc percét játszottuk az elején, de több gólt kellett volna szereznünk. Sajnos a második félidőben alábbhagyott a lendületünk, de szenvedélyesen védekeztünk. A hangom már elment, nagyon megterhelő nap volt, de büszke vagyok rá, hogy részese lehettem” – mondta a mérkőzés után a dortmundiak vezetőedzője, Edin Terzic.

„Rosszul kezdtük a meccset. Az első harminc percben fogást találtak rajtunk, utána uraltuk a játékot, de az utolsó passzok nem sikerültek. Talán a balszerencse is közrejátszott. Nagyon fáj, hogy veszítettünk. A Bajnokok Ligájából való kiesés mindig fájdalmas. Gyakran volt szabadon a középső védőnk, de ez azt jelentette, hogy máshol hiányzott egy játékosunk. Ezt követően az egész pályán egy az egyre váltottunk és a dolgok sokkal jobban működtek” – nyilatkozta a PSV-t irányító Peter Bosz.

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Borussia Dortmund (német)–PSV (holland) 2–0 (1–0)
Dortmund, Signal Iduna Park, 81 365 néző. Vezette: Orsato (olasz)
Dortmund: Kobel – Süle, Can, Hummels, Maatsen – Özcan, Sabitzer – Malen (Adeyemi, 70.), Brandt (F. Nmecha, 58.), Sancho (Reus, 75.) – Füllkrug. Vezetőedző: Edin Terzic
PSV: W. Benítez – Teze, Schouten, Boscagli, Dest – Til (H. Lozano, a szünetben), Mauro Júnior (Babadi, 86.), Veerman (Pepi, 82.) – J. Bakayoko, L. de Jong, M. Tillman. Vezetőedző: Peter Bosz
Gólszerző: Sancho (3.), Reus (90+5.)
Továbbjutott: a Dortmund, 3–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik