Volt csapattársak egymás ellen: Simone kontra Simeone

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 09:41
null
Simone Inzaghi és Diego Simeone egykor a Lazióban voltak csapattársak (Fotó: AFP)
Simone Inzaghi mindig tudta, hogy Diego Simeonéból nagyszerű edző lesz, éppen ezért roppant nehéz párharcra számít.

Rangos párosítás a BL-nyolcaddöntőben: az Internazionale az Atlético Madriddal csap össze a továbbjutásért. Az Inter a csoportkörben gyakran tartalékosan állt fel, mert a hazai bajnokságra koncentrált, így csak másodikként végzett a Real Sociedad mögött – ennek hátulütőjeként már a nyolcaddöntőben topcsapatot kapott ellenfélként, ráadásul a visszavágót játssza idegenben.

Ennek ellenére is az olasz gárda tekinthető a párharc esélyesének, amely Európa talán legjobb formában lévő csapata. Az olasz bajnokságban sorozatban hat győzelemnél tart (köztük a Juventus és a Roma elleni rangadó), közben megnyerte még Rijádban a négycsapatos olasz Szuperkupa-tornát, és toronymagas favoritja a bajnoki címnek. Simone Inzaghi együttese nagyon stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, minden posztra megvan a klasszis játékosa, hétről hétre hihetetlen erőt sugároz.

Az Inter vezetőedzője ugyanakkor pontosan tudja, hogy az Atlético Madrid is ugyanilyen karakteres csapat, nem is beszélve edzőjéről, Diego Simeonéról, akit nagyon jól ismer: 1999 és 2003 között négy éven át csapattársak voltak a Lazió­ban.

„Igen, mindig is tudtam, hogy nagyszerű edző lesz belőle – válaszolt a Diego Simeonéval kapcsolatos kérdésre Simone Inzaghi az Appiano Gentilében tartott sajtótájékoztatón. – Kiválóan felkészített csapattal állunk szemben, szükségünk lesz az igazi Interre. Nem könnyű megjósolni, hogy mi lesz kedd este, de nagyon nehéz nyolcaddöntő vár ránk.”

Nemcsak kiváló formában van az Inter, de a sérülések is megkímélik, a peremembereken (Juan Cuadrado, Stefano Sensi) kívül csupán Francesco Acerbi játéka kérdéses. Az olasz lapok egyöntetűen állítják, hogy a kezdőcsapat így fest majd: Sommer – Pavard, De Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco – Lautaro Martínez, Thuram. Az utóbbi volt ott az Intertől a sajtótájékoztatón.

„Magunkra koncentrálunk, nagyon elszántnak és fegyelmezettnek kell lennünk az első perctől fogva ahhoz, hogy legyőzhessük az Atléticót    – fogalmazott a francia válogatott csatár, Marcus Thuram, akit sokan a Serie A legjobb nyári vételének tartanak, mivel már tizenkét gólnál és tizenegy gólpassznál jár az idényben. – Nagyon sokat tanultam, amióta megérkeztem az Interhez, meccsről meccsre fejlődöm. Persze mindenben van még mit javulnom: a labda nélküli játékban ugyanúgy, mint a labdával vagy a kapu támadásában. Nagyon sok dolgom van még. Ebben az idényben nagyon jól szerepelünk, reméljük, hogy ez így is folytatódik. Minden meccsen úgy kell pályára lépnünk, hogy nyerjünk, mindig az előttünk álló feladat a legfontosabb. Egy olyan csapat ellen készülünk most, amelyet jól ismerünk, de amelynek sok a jól cselező játékosa és a gólerős csatára. Óvatosnak kell lennünk az ellentámadásai miatt is.”

Thuramot honfitársáról, válogatott csapattársáról, az Atlético Madridot erősítő Antoine Griezmannról is kérdezték.

„Mindannyian ismerjük Antoine-t, tudjuk, hogy hihetetlen játékos, kizárólag csapatként, együtt lehet ellene hatékonyan védekezni”   – mondta Marcus Thuram.

Ezt követően szót ejtett milánói csatártársáról, a világbajnok Lautaro Martínezről is, aki jó eséllyel olasz gólkirály lesz.

„Nagy megtiszteltetés a csapattársának lenni    – bókolt Thuram. – Ő a világ egyik legjobb csatára, egyszerű vele játszani. Ismerjük egymás tulajdonságait, és alkalmazkodunk a másikhoz.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
A KEDDI PROGRAM
21.00: Internazionale (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: PSV Eindhoven (holland)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Visszavágók: március 13.
A SZERDAI PROGRAM
21.00: Porto (portugál)–Arsenal (angol) (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
21.00: Napoli (olasz)–Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Visszavágók: március 12.

A MÚLT HÉTEN JÁTSZOTTÁK
Február 13., kedd
FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) 1–3
RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol) 0–1
Visszavágók: március 6.
Február 14., szerda
Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol) 2–0
Lazio (olasz)–Bayern München (német) 1–0
Visszavágók: március 5.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik