BL: Kroos még nem döntött arról, marad-e Madridban, de állítja, a Bayernbe biztosan nem igazol

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 20:44
Toni Kroos a hétfői sajtótájékoztatón (Fotó: Getty Images)
A kedd esti Leipzig–Real Madrid labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtti hétfői sajtótájékoztatók egyikén főleg arról faggatták Toni Kroost, a spanyol csapat német világklasszisát, eldöntötte-e már, hol futballozik a következő idényben.

 

„A csoportkörből elég simán jutottunk tovább, de tudjuk, hogy az idény valójában most kezdődik. Emlékszem, az előző kiírásban kikaptunk itt (2–3 – A szerk.), úgyhogy nagyon észnél kell lennünk” – mondta a kedd esti mérkőzésről Toni Kroos, aztán jöttek a kérdések a júniusban lejáró szerződése meghosszabbításának esélyeiről.

„Sohasem kertelek, úgyhogy higgyék el, még nem döntöttem. Gondolkodom azon, mi lenne a legjobb, mérlegelek. Boldog vagyok, hogy sokan szeretnék, ha maradnék még egy évig, ez sokkal jobban esik, mintha az ellenkezőjére vágynának. De még nem hoztam meg a döntést.”

Mivel a sajtótájékoztató Németországban zajlott, természetesen érkezett a kérdés: van alapjuk azoknak a pletykáknak, hogy tíz év után esetleg visszatér a Bayern Münchenbe.

„Legyen egyértelmű mindenki számára, hogy nem térek vissza a Bayernbe. Boldoggá tesz, ha azt hallom, hogy ez vagy az az edző, ez vagy az a klub szeretné, ha odaigazolnék, de bárhonnan is jöjjön a pletyka, ez nem fog megtörténni – válaszolta Kroos. – A lehető legmagasabb szinten akarom majd abbahagyni. Tavaly is ebből kiindulva egyeztünk meg még egy évben a Reallal, és egyáltalán nem bántam meg, hogy így történt. A legjobb döntést akarom meghozni az idén is, de higgyék el, aggodalom szemernyi sincs bennem a jövőt illetően, hiszen az elmúlt tíz év gyönyörű eredményeit már senki sem veheti el tőlem.”

Kroos szerint csak akkor van értelme a madridi folytatásnak, ha 34 évesen is megvan benne ugyanaz a győzni akarás, mint ami tíz évvel ezelőtt.

„Márpedig ezzel nincs gond. Mindig is ügyeltem a testemre, és még most is képes vagyok háromnaponta mérkőzést játszani anélkül, hogy belerokkannék. A dolog működik. A koromhoz képest jól megy a játék, nem ingadozik a formám sem, ezzel csak elégedett lehetek. De visszatérve a korábban mondottakhoz, a Madrid idénye valójában mindig februárban kezdődik, úgyhogy most kell majd megmutatnom nekem is. Meglátjuk, hogy alakul.”

Kérdésre válaszolva Kroos nem zárta ki, hogy visszatér a német válogatottba, hiszen a hazai pályán zajló Európa-bajnokság nagy kísértés (mint ismert, a nationalelf a mieinkkel is egy csoportban lesz), de ez ügyben sem döntött még (a 2021-es kontinensbajnokság után mondta le a válogatottságot).

Carlo Ancelotti is kapott kérdéseket Kroos kivárásáról. A Real Madrid vezetőedzője nem türelmetlenkedik, szerinte hagyni kell időt a döntésre, és el kell fogadni, bármi lesz az – legyen szó a madridi folytatásról vagy a válogatottbeli visszatérésről.

„Az Európa-bajnokság fontos esemény, és nincs kétségem afelől, hogy hasznára lenne a német válogatottnak – fogalmazott Ancelotti. – Krooson nem fog az idő, bármelyik idényét nevezhetnénk a legjobbnak. A képességei nem kopnak, a tőle megszokott intenzitással futballozik folyamatosan, fejben és a labdával is gyors, és látszik, nagyon jól érzi magát a bőrében.”

Ami pedig a Real pillanatnyi állapotát illeti:

„Egységes, motivált, eltökélt csapatot látok magam körül, egyelőre minden a megfelelő kerékvágásban halad, noha folyamatosan vannak nehézségeink, sérültjeink – mondta az olasz tréner, aki Lipcsében nem számíthat például Jude Bellinghamre. – A hangulat jó, senki sem panaszkodik, mindenki hozzáteszi a magáét a közös teljesítményhez. A futballistáim hozzáállása példaértékű. Nagyon vártuk már, hogy folytatódjon a Bajnokok Ligája, amelyet természetesen az idén is szeretnénk megnyerni. Nem lesz könnyű, hiszen már kedd este is egy nagyszerű csapat készül arra, hogy megállítson bennünket.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Kedd
21.00: RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1)
Szerda
21.00: Lazio (olasz)–Bayern München (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A további négy pár a jövő héten kezdi meg a nyolcaddöntőt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik