BL: palesztin zászlót lengető szurkolók miatt kapott büntetést a Celtic

Vágólapra másolva!
2023.11.22. 15:25
null
A Celtic-szurkolók (Fotó: Getty Images)
Az UEFA 17 500 eurós büntetés szabott ki a Celticnek, miután a szurkolók palesztin zászlókat lengettek az Atlético Madrid elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen, de a Paris Saint-Germain is büntetést kapott.

 

A „sértő jellegű provokatív üzenetnek” nyilvánított megmozduláson kívül a Celtic „nyilvános átjárók eltorlaszolásáért” és „pirotechnikai eszközök használatáért” köteles kifizetni az összesen 29 ezer eurós bírságot.

A Celtic Parkban rendezett október 25-i összecsapás 2–2-re végződött, de az eredményről elvonja a figyelmet a hazai szurkolók viselkedése, akik – a klub előzetes kérése ellenére – palesztin zászlókat tűztek ki a lelátóra. Az UEFA szabályai szerint politikai üzenettel bíró jelképek mérkőzéseken való megjelenítése nem megengedett, így büntetést szabtak ki az egyesületre.

A skót bajnok október 4-i összecsapása a Lazióval hasonlóan végződött: az egyesületet 20 ezer és 3500 eurós pénzbírsággal büntették illetlen transzparensek és tűzijáték használata miatt.

A Celtic ebben a hónapban „elfogadhatatlan viselkedésre” hivatkozva megtiltotta az ultráknak a mérkőzéseken való részvételt, hangsúlyozva, hogy a felfüggesztés nincs összefüggésben a palesztin lobogók kitűzésével. A klub emellett felajánlotta, hogy visszatérítik a bérletek árát az érintett szurkolók egy részének.

Pillanatkép a PSG–Milan meccsről (Fotó: Getty Images)
Pillanatkép a PSG–Milan meccsről (Fotó: Getty Images)

 

Az UEFA fegyelmi bizottsága továbbá pénzbírságra és szektorbezárásra büntette a Paris Saint-Germaint.

A francia bajnok klubnak szurkolói viselkedése miatt kell fizetnie, összesen 98 ezer eurót: a drukkerek október 25-én az AC Milan ellen 3–0-ra megnyert hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen pirotechnikai eszközöket alkalmaztak (75 ezer euró), elzárták az átjárókat a szektorok között (18 ezer euró), valamint többen illetéktelenül a pálya területére is beléptek (5000 euró). A büntetés része az is, hogy a PSG-t – két évre felfüggesztve – részleges szektorbezárással sújtotta az UEFA.

A rivális olaszoknak 23 ezer eurót kell fizetniük: 20 ezret rendbontásért, 3000-et pirotechnika használatáért.

Az F-csoportban második helyezett párizsi együttes az 5. fordulóban, jövő kedden a negyedik pozíciót elfoglaló Newcastle Unitedet fogadja, míg a harmadik Milan az éllovas Borussia Dortmundot látja vendégül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik