UEFA: a Gazzetta szerint Magyarország jó eséllyel BL-döntőt rendez, ha nem lép vissza

Vágólapra másolva!
2023.07.18. 14:33
null
A Gazzetta szerint szinte biztos: Magyarország három-négy éven belül BL-döntőt rendez (Fotó: Török Attila)
Mint arról beszámoltunk, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos Twitter-oldalán tett közzé egy posztot, amelyben ismerteti a 2026-os és 2027-es európai kupadöntők lehetséges pályázóit, feltüntetve Magyarországot. A La Gazzetta dello Sport azóta új információkkal szolgált, szerintük gyakorlatilag biztos a budapesti BL-döntő...  


Posztjában az UEFA a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája-döntő, Európa-liga-döntő, Európa-konferencialiga-döntő és a női BL-döntő eddigi pályázóit, érdeklődőit szedte össze. Számunkra előbbi, vagyis a férfi BL-finálé a fontos, hiszen a mindösszesen két jövőbeni pályázó között Magyarország is ott van Olaszország mellett.

A La Gazzetta dello Sport olasz lap információi szerint a pályázási szándéknyilatkozatok beadási határideje tegnap, vagyis július 17-én lejárt, és mindössze ez a két ország jelentkezett a szóba forgó döntők megrendezésére.

Ez a lap szerint jelenti, hogy ha Magyarország és Olaszország sem lép vissza, akkor már csak az a kérdés, melyikük rendez előbb döntőt, 2026-ban.

Az UEFA tagszövetségeinek hétfőig kellett jelezniük érdeklődésüket az egyes eseményekre, de ez még nem jelent hivatalos pályázást, azokat február 24-ig kell benyújtani, majd az UEFA végrehajtó bizottsága jövő májusban dönt a nyolc döntő helyszínéről.

Az európai szövetség egyébként csak országokat említ, városokat és stadionokat nem, de Magyarország esetében kizárólag az idén az Európa-liga fináléjának otthont adó Puskás Aréna felel meg a BL-döntő követelményeinek. Olaszország a San Siróban rendezne döntőt.

Az ügyben kerestük az MLSZ-t is, s választ is kaptunk:

Tájékoztatjuk, hogy az MLSZ a megadott határidőig eljuttatta szándéknyilatkozatát az UEFA-hhoz, a 2026-os vagy a 2027-es Bajnokok-ligája döntő megrendezésére. Az UEFA keddi tájékoztatása szerint határidőig Magyarországon kívül Olaszország nyújtott be szándéknyilatkozatot a döntő megrendezésére” – tájékoztatta lapunkat Sipos Jenő, a magyar szövetség szóvivője.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik