BL: akár a lengyel bajnok is lehet a Fradi első ellenfele

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.05.08. 13:00
null
Az újabb bajnoki címüket ünneplő ferencvárosiak (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a hétvégén a Ferencváros megnyerte a labdarúgó NB I 2022–2023-as idényét, így hivatalossá vált, hogy a zöld-fehérek képviselik Magyarországot a Bajnokok Ligája következő kiírásában. Nézzük, a jelenlegi állás szerint ki lehetnek a zöld-fehérek ellenfelei a selejtező első fordulójában!

 

Jó néhány európai bajnokságban még nem avattak bajnokot, jó néhányban azonban igen, így a kiemelési kritériumok ismeretében bizonyos klubok már besorolhatók a kiemeltek, illetve a nem kiemeltek közé – a nem hivatalos lista a témára specializálódott Bert Kassies honlapján nyomon követhető.

Az biztos, hogy a selejtező 32 csapatot felvonultató első fordulójában (sőt ha továbbjut, a másodikban is) a Ferencváros kiemelt lesz – az eddig ismert résztvevők közül messze a legmagasabb UEFA-együtthatóval –, azaz papíron gyengébb csapat ellen kezd.

Más kérdés, hogy mivel például Lengyelországban és Svédországban is olyan bajnokot avattak, amely korábban még sohasem lett aranyérmes, a „gyengébbek” közé nyer besorolást a hétvégén lengyel bajnoki címet nyerő Raków Czestochowa és a tavalyi svéd bajnokság legjobbja, a BK Häcken is.

A BL-selejtező első fordulójának sorsolását június 20-án tartják, az első mérkőzéseket július 11-12-én, a visszavágókat egy héttel később játsszák le.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
AZ 1. FORDULÓ MÁR ISMERT RÉSZTVEVŐI
KIEMELT LESZ:
FERENCVÁROS, FK Asztana (kazah), Zalgiris Vilnius (litván), HJK (finn), Flora Tallinn (észt), Shamrock Rovers (ír), The New Saints (walesi), Olimpija Ljubljana (szlovén)
NEM LESZ KIEMELT: Raków Czestochowa (lengyel), BK Häcken (svéd), Valmieras FK (lett), Larne FC (északír), Hamrun Spartans (máltai), Swift Hesperange (luxemburgi), FK Sztruga (északmacedón)
MÉG NEM TUDNI, KIEMELT LESZ-E: Zrinjski Mostar (bosnyák), Lincoln Red Imps (gibraltári), Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz), KI Klaksvík (feröeri), Dinamo Tbiliszi (grúz)
A május 8-i állapot szerint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik