BL: Beckenbauer köszöntötte az ezüstös debrecenieket Milánóban

CSERHÁTI ZOLTÁN (MILÁNÓ)CSERHÁTI ZOLTÁN (MILÁNÓ)
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 15:32
null
A debreceni csapat
A Debreceni Labdarúgó Akadémia tavaly U14-es bajnok csapata ezüstérmes lett a milánói Bajnokok Ligája-döntőt felvezető programsorozat, a Foci a barátságért nemzetközi futballtornán. A debreceniek a szurkolói fórum centrumában játszott mérkőzésen 1–0-ra alulmaradtak az NK Mariborral szemben. 

A BL-döntő felvezetésének részeként a Gazprom támogatásával rendezik aNemzetközi Gyerekfoci Fórumelnevezésű programot. Az esemény részeként aFoci a barátságértnemzetközi tornán Magyarországot aDebreceni Labdarúgó Akadémiatavaly U14-es bajnok csapata képviselte, méghozzá kitűnő eredménnyel, hiszen a kis lokisták a Milánó melletti Busto Arsizióban rendezett tornán a döntőbe jutással kivívták a lehetőséget, hogy több száz néző előtt játsszanak a Sforzesco Castellóban!

Madar Csaba fiai aktívan játszottak a döntőben, mindkét csapat ideges és szervezett volt, és a meccs felére a debreceniek alakítottak ki némi mezőnyfölényt. A távoli lövésekkel azonban nem sikerült előnyt kicsikarni, megtették viszont ezt két perccel a lefújás előtt a szlovénok. Egy szép akciót befejező erős, lapos lövés után Kovács András kapujának bal alsó sarkában kötött ki a labda.

A Maribor ezzel a találattal 1–0-ra nyert, és megnyerte a tornát. A debrecenieknek járó ezüstérmeket a német legenda, Franz Beckenbauer adta át a döntő után.

„Nem volt szerencsénk, túlizgulták a fiúk a meccset – mondta a döntőt követően Madar Csaba, a debreceniek edzője. – Ennyire reflektorfénybe még nem kerültek korábban, ez szokatlan volt számukra. Ennek ellenére a Bajnokok Ligája-jegy mellé igazi pluszajándék volt ez a döntő, megdolgoztak érte, hogy idáig jussanak. A Maribor azzal vert meg minket, amivel mi az Atléticót, a szlovének türelmesek voltak, és amikor kellett, betaláltak. De nem baj, ebben a korban még inkább a kudarcokból tudnak táplálkozni a srácok, nem a sikerekből.”

„Nagyon jó volt a program, tetszett a torna. Örülök, hogy itt lehettünk – mondta Major Samu, az akadémiások csapatkapitánya. – Ez a meccs sajnos nem sikerült, de mindig küzdöttünk és jól éreztük magunkat.”

A debreceni csapat tagjai: Bányász Alex, Galla Patrik, Hernádi Gergő, Kovács András, Kovács Róbert, Major Sámuel, Sándor Huba, Sitku László*, Szabó Árpád.
* Sitku László eredetileg gyermekújságíróként utazott ki a tornára, ám Galla Patrik kéztörése után a szervezők engedélyezték a játékát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik