BL: a Real beérte Guardiola Barcáját; Martial jobb, mint CR?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.22. 11:31
null
Anthony Martial a negyedik legfiatalabb MU-gólszerző a BL-ben (Fotó: AFP)
Véget ért a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulója, s ahogy megszokhatták, ezúttal is BL-leges összeállításunkban olvashatnak a legutóbbi játéknap emlékezetes jeleneteiről, statisztikáiról.

PSG–REAL MADRID 0–0

A NAP KÖTÉNYE. Cristiano Ronaldo tudja, mitől döglik a légy. Ennél szebben nehéz támadást indítani.



A NAP SÁRGA LAPOSA. Sergio Ramos megkapta 29. sárga lapját a Bajnokok Ligájában, ezzel beérte az AC Milan korábbi kiválóságát, Gennaro Gattusót, s már csak Paul Scholes és Xabi Alonso van előtte a vonatkozó rangsorban.

NINCS GÓL, NINCS SÍRÁS. A Real Madrid 2008 óta először maradt gólképtelen BL-csoportmeccsen. Rafa Benítez vezetésével tétmérkőzésen (ez volt atizenegyedik)harmadszor játszott 0–0-s döntetlent a Madrid, elődjének, Carlo Ancelottinak 119 realos találkozóján mindössze két ilyen eredmény született.


KEYLOR NAVAS, A FAL. A Real Costa Rica-i kapusa sorozatban ötödik BL-meccsén nem kapott gólt, amivel beállította a német Bodo Illgner klubcsúcsát.

IBRÁÉK „LESEN SZÜLETTEK”. A PSG játékosait a csoportkörben eddig 21-szer állították meg lesen, ami magasan a legtöbb a mezőnyben.

A NAP, AMIKOR A REAL MADRID BEÉRTE GUARDIOLA LEGENDÁS BARCÁJÁT. A királyi gárda sorozatban tizennyolcadik BL-csoportmeccsén maradt veretlen, a korszakos Barca csúcsnak számító szériájában ugyaneddig jutott a 2009–2012-es időszakban.

JUVENTUS–MÖNCHENGLADBACH 0–0

A NAP VAKTÖLTÉNYEI. A Juve tizenkétszer lőtt kapura a Gladbach ellen az első félidőben, ám egyszer sem találta el a kaput.

A NAP SZURKOLÓI I. A torinói szurkolók kitettek magukért, szép látvány fogadta a játékosokat.




A NAP NYERŐSZÁMA 48 885. Gigi Buffon ennyi percet töltött a pályán Juve-játékosként minden tétmeccset figyelembe véve, ami klubrekord.

ATLÉTICO MADRID–ASZTANA 4–0

A NAP MAGYAR VONATKOZÁSA. Foxi Kéthévoama, a Diósgyőri VTK, az Újpest és a Kecskeméti TE korábbi játékosa viselte a karszalagot az Asztanában a madridi összecsapáson.

A NAP BOMBÁZÓI. Az Atlético tizenhétszer lőtt kapura, ami Diego Simeone irányítása alatt a legjobb mutató a BL-ben.

A NAP KOLUMBIAI STATISZTIKÁJA. Jackson Martínez a második kolumbiai futballista James Rodríguez után, aki két együttes színeiben volt eredményes a BL-ben. Rodríguez a Porto és a Real Madrid mezében talált be, Martínez pedig ugyancsak a Portóban, illetve az Atlético Madridban volt eredményes.

GALATASARAY–BENFICA 2–1

A NAP SZURKOLÓI II. Irigylésre méltó hangulat a Galata győzelme után. A karmester Wesley Sneijder.




A NAP ARGENTIN JÁTÉKOSA, AKI OLYAT TETT, AMIT MESSI MÉG NEM. A benficás Nicolás Gaitán a második argentin futballista Julio Hernán Rossi után, aki a csoportkör első három fordulójában egyaránt eredményes volt.

A NAP NÉMET LABDARÚGÓJA. Lukas Podolski először szerzett gólt Galata-mezben a BL-ben, ezzel csatlakozott Michael Ballack, Torsten Frings és a kapus Hans-Jörg Butt társaságához, akik németként három csapatban is betaláltak a BL-ben.

CSZKA MOSZKVA–MANCHESTER UNITED 1–1


A NAP VAN NISTELROOYT IDÉZŐ TÁMADÓJA.
A Moszkvában futballozó Seydou Doumbia tizennyolcadik BL-mérkőzésén tizenharmadszor volt eredményes. Tizenhárom gólt ilyen gyorsan csak a holland Ruud van Nistelrooy tudott elérni.

A NAP ILLUSZTRIS TÁRSASÁGBA KERÜLŐ TÁMADÓJA. Ugyancsak Seydou Doumbiáról lesz szó. Az elefántcsontparti csatár a nyolcadik labdarúgó, aki a BL-ben mindkét manchesteri együttes ellen betalált. Hogy kik az elődei? Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Arjen Robben, Karim Benzema, Mario Mandzukic, Thomas Müller és Franck Ribéry.

HOVÁ LETT WAYNE ROONEY? A Manchester Unitedből az első félidőben csak a kapus David de Geának volt kevesebb labdaérintése (19), mint Rooneynak (22).

A NAP CR-T LEPIPÁLÓ JÁTÉKOSA. A Manchester United 19 éves francia támadója, Anthony Martial a negyedik legfiatalabb MU-játékos, aki gólt szerzett a BL-ben Wayne Rooney, David Beckham és Phil Jones után. Martial 19 évesen ötödször volt eredményes kilencedik tétmeccsén. Cristiano Ronaldónak annak idején 39 találkozó kellett az első öt góljához a Unitedben – ugyancsak 19 évesen.

A NAP IKERPÁRJA. Másodszor fordult elő a BL-ben, hogy egy játékos helyére ikertestvére állt be csereként. Vaszilij Berezuckijt fivére, Alekszej váltotta az első félidőben. Az első „ikercsere” 2011 márciusában volt, amikor a Manchester Unitedben a brazil Rafael helyére Fábio érkezett.

WOLFSBURG–PSV 2–0

AZ EREDIVISIE KÍSÉRTI A PSV-T. Az eindhoveni csapat legutóbbi négy BL-meccsén egyaránt kapott gólt olyan játékostól, aki megfordult a holland élvonalban.

A NAP KÉSŐN ÉBREDŐI. A PSV első kapura lövése a 77. percben volt, amikor a Wolfsburg már 2–0-ra vezetett.

A PSV EDZÉSEIN TÖBBET KELLENE A TIZENEGYESEKET GYAKOROLNI.
A PSV legutóbbi tíz tizenegyeséből csak négyet váltott gólra minden sorozatot figyelembe véve.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT

Paris Saint-Germain (francia)–Real Madrid (spanyol) 0–0
Malmö FF (svéd)–Sahtar Doneck (ukrán) 1–0
(Rosenberg 17.)

A CSOPORTRÓL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 3 2 1 6–0 +6 7
2. Paris SG 3 2 1 5–0 +5 7
3. Malmö FF
3 1 2 1–4 –3 3
4. Sahtar Doneck 3 3 0–8 –8 0

B-CSOPORT
CSZKA Moszkva (orosz)–Manchester United (angol) 1–1 (Doumbia 15., ill. Martial 65.)
Wolfsburg (német)–PSV (holland) 2–0 (Dost 46., Kruse 57.)

A CSOPORTRÓL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Wolfsburg 3 2 1 4–2 +2 6
2. Manchester United 3 1 1 1 4–4 0 4
3. CSZKA Moszkva 3 1 1 1 4–4 0 4
4. PSV 3 1 2 4–6 –2 2

C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Galatasaray (török)–Benfica (portugál) 2–1 (Selcuk Inan 19. – 11-esből, Podolski 33., ill. Gaitán 2.)
Atlético Madrid (spanyol)–Asztana (kazah) 4–0 (Saúl Níguez 23., J. Martínez 29., Óliver Torres 63., Dedecsko 89. – öngól)

A CSOPORTRÓL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Atlético Madrid 3 2 1 7–2 +5 6
2. Benfica 3 2 1 5–3 +2 6
3. Galatasaray 3 1 1 1 4–5 –1 4
4. FK Asztana 3 1 2 2–8 –6 1

D-CSOPORT
Juventus (olasz)–Borussia Mönchengladbach (német) 0–0
Manchester City (angol)–Sevilla (spanyol) 2–1 (Rami 36. – öngól, De Bruyne 91., ill. Konopljanka 30.)

A CSOPORTRÓL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 3 2 1 4–1 +3 7
2. Manchester City 3 2 1 5–4 +1 6
3. Sevilla 3 1 2 4–4 0 3
4. Mönchengladbach 3 1 2 1–5 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik