BL, D-csoport: megint a hajrában lőtt góllal fordított a City

Vágólapra másolva!
2015.10.21. 22:38
null
Kevin De Bruyne góljával nyert a City, amely egymás után másodszor fordított a BL-ben (Fotó: Action Images)
Hiába a Mönchengladbach elleni hazai meccset tartották papíron a legkönnyebb csoportmeccsnek a Juventus szurkolói, a német csapat ellen vesztett pontot először az olasz bajnok az idei BL-kiírásban. A D-csoport másik meccsén Manchesterben a City Kevin De Bruyne 91. percben szerzett góljával győzte le a Sevillát. Az előző fordulóban is a végjátékban szerzett góllal nyertek az angolok, akkor a Gladbach ellen.

JUVENTUS–MÖNCHENGLADBACH

A Serie A-ban gyengélkedő Juventus a BL-ben eddig mindkét meccsét megnyerte, s a harmadik fordulóban a papíron legkönnyebbnek tűnő csoportmeccsét várta a nullapontos Mönchengladbach ellen. Az utóbbi hetekben a Bundesligában feljavuló német csapat azonban kemény diónak bizonyult, az első negyvenöt percben a torinóiak nem találták el Sommer kapuját. Vagy pontatlanok voltak, vagy a védők vetődtek bele a lövésekbe – vagy éppen Álvaro Morata választott rossz megoldást, miközben Paul Pogba üresen várta a labdát.

Az első félidő legnagyobb szurkolói felhördülését az okozta, hogy a skót Craig Thomson játékvezető a 42. percben nem állította ki a Moratát felrúgó Álvaro Dominguezt.

A fordulás után Pogba legalább azt elérte, hogy két lövését Sommernek kelljen hárítania, de gólt sem ő, sem Morata nem szerzett – utóbbi sorozatban a hatodik BL-meccsén lehetett volna eredményes. A szurkolóknak nem maradt más örömük, mint Gianluigi Buffont ünnepelni – a kapus ugyanis ezen az estén megdöntötte Alessandro Del Piero 48867 játékperces klubrekordját.

MANCHESTER CITY–SEVILLA

Manuel Pellegrini továbbra sem tudja megoldani a Manchester City védekezési problémáit, ami miatt a Sevilla elleni hazai meccsen is meleg pillanatai voltak csapatának. A szellős védelem többször lehetőséget adott a Sevillának a gólszerzésre, de a spanyolok csak egyszer találtak be az első félidőben, a tizenhatosra a jobb oldalon betörő Vitolo a labdát középen üresen váró Jevhen Konopljankához passzolt, és az ukrán nem hibázott (0–1).

A City hamar válaszolt, a sevillai védelem sem volt a helyzet magaslatán, amint Yaya Touré az alapvonalon becselezte magát, a kővé dermedt védők között bepasszolt Sterlingnek, az angol lövését még hárította Sergio Rico, de a még mindig egy helyben álló védők között Bony próbálkozott, az Adil Ramin megpattanó lövése a kapuba jutott (1–1).

A két szurkolótábor nem győzte túlkiabálni egymást, a remek hangulatban a meccs is kifejezetten pörgős volt, a másodikra valamelyest visszaesett a tempó. A manchesteri tábor időnként némán követte kedvencei támadását, azt pedig hüledezve figyelte, amint Pellegrini negyedórával a vége előtt az egyetlen csatárát is lehozta a pályáról – Bony helyett Fernando állt be. Yaya Touré ment előre éknek. Ez a tanácstalanság egyik jele volt David Silva és Sergio Agüero távollétében.

A Sevilla támadójátéka hatékonyabbnak tűnt, többet is birtokolták a labdát a piros mezesek, de a gólfelelős Gameiro rengeteg hibával játszott. Ez tartotta életben a City reményeit, és akárcsak egy fordulóval korábban a Mönchengladbach ellen, ezúttal is az utolsó percekben szerzett góllal nyertek a manchesteriek: Kevin De Bruyne lőtte ki a jobb alsó sarkot a 91. percben (2–1).

A Manchester City eddigi mindhárom BL-meccse 2–1 lett, s mindig az a csapat kapott ki, amely az első gólt szerezte – az első játéknapon a Juventus fordított a City ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

D-CSOPORT
Juventus–Borussia Mönchengladbach 0–0
Manchester City–Sevilla 2–1 (Rami 36. – öngól, De Bruyne 91., ill. Konopljanka 30.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 3 2 1 4–1 +3 7
2. Manchester City 3 2 1 5–4 +1 6
3. Sevilla 3 1 2 4–4 0 3
4. Mönchengladbach 3 1 2 1–5 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik