BL: Guardiola egy remek 0-0-t látott a Sahtar ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.18. 08:01
Lvivben 0–0-ra végzett egymással a Sahtar Doneck és a Bayern München a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében – az eredménnyel mindkét edző viszonylag elégedett volt. Döntés az Allianz Arenában – a piros lappal kiszálló Xabi Alonso nélkül.

„Elégedett vagyok a teljesítményünkkel és az eredménnyel is, mivel két és fél hónapja nem játszottunk tétmérkőzést, és ehhez képest nem is voltunk rosszak, megmaradt a továbbjutási esélyünk. Természetesen messze van a csapatom a csúcsformától. Sajnos Xabi Alonso kiállítása után sem tudtuk a saját játékunkat játszani, nem volt eleget nálunk a labda és jó néhány hibát elkövettünk. Hatalmas a különbség a két csapat között, és nagyszerű, ahogy a fiatal futballistáim helytálltak egy ilyen minőségi ellenféllel szemben” – értékelt Mircea Lucescu, a Sahtar vezetőedzője.Mircea Lucescu, a Sahtar vezetőedzője.

„Nagyon jó meccs volt ez. Kidolgoztunk néhány helyzetet – a számukat viszont keveselltem –, és nem engedtük veszélyes támadásokat vezetni az ellenfelet. Alex Teixeirát, Taisont és Douglas Costát is meg tudtuk fogni, ennek különösen örülök. Müllernek és Robbennek is voltak lehetőségei, ha értékesítik ezeket, akkor nyerünk. Így Münchenre marad a döntés. Jól ismerem a Sahtart, hiszen a Barcelona edzőjeként párszor meccseltem a doneckiek ellen. A játékosok kicserélődtek, ám a stílusuk ugyanaz maradt. Ki kell elemeznünk ezt a mérkőzést, és végre kell hajtanunk a megfelelő változtatásokat" – nyilatkozta Pep Guardiola.

„A meccs előtt nem lettem volna elégedett a gól nélküli kimenetellel, de a piros lap után azt kell mondanom, elfogadom az ikszet, annak ellenére, hogy a nulla nulla nagyon veszélyes eredmény” – így Matthias Sammer, a Bayern sportigazgatója.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
SAHTAR DONECK (ukrán)–BAYERN MÜNCHEN (német) 0–0

Lviv. V:
Alberto Undiano (spanyol)
SAHTAR: Pjatov – Srna, Kucser, Rakickij, Sevcsuk – Fred, Fernando, Douglas Costa (Marlos, 78.), Teixeira – Taison (Wellington Nem, 84.), Luiz Adriano (Gladkij, 89.). Vezetőedző: Mircea Lucescu
BAYERN: Neuer – Rafinha, Xabi Alonso, J. Boateng, Bernat – Schweinsteiger, Alaba – Ribéry, Götze (Lewandowski, 75.), Robben – Th. Müller (Badstuber, 70.). Vezetőedző: Josep Guardiola
K: Xabi Alonso (65.)
A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik