Hiddink támadófocit ígér, Del Piero Európa csúcsára törne a Juvéval

Vágólapra másolva!
2009.03.10. 07:59
A Bajnokok Ligája nyolcaddönőjében az egyik legkiélezettebb visszavágó Torinóban várható, ahol a Juventus 1–0-s londoni veresége után látja vendégül a Chelsea-t. A vendégek szakvezetője, Guus Hiddink azt ígéri szurkolóiknak, hogy idegenben is támadni fognak. A hazaiak klasszisa, Alessandro Del Peiro pedig arról beszélt, a Chelsea ellen egy fontos lépést tehetnek afelé, hogy a Juventus ismét Európa legjobb csapatává váljon.
Del Piero (labdával) főszereplő lehet a keddi meccsen, Anelka (jobbra) játéka viszont kérdéses
Fotó: Imago
Del Piero (labdával) főszereplő lehet a keddi meccsen, Anelka (jobbra) játéka viszont kérdéses
Del Piero (labdával) főszereplő lehet a keddi meccsen, Anelka (jobbra) játéka viszont kérdéses
Fotó: Imago
Del Piero (labdával) főszereplő lehet a keddi meccsen, Anelka (jobbra) játéka viszont kérdéses

A Juventus elleni BL-nyolcaddöntő visszavágót megelőző sajtótájékoztatón Guus Hiddink, az angol gárda holland szakvezetője hangsúlyozta, csapata nem az 1–0-s előnye megtartásának reményében utazott Olaszországba, hanem szeretnének gólokat lőni.

„Ha egy idegenbeli meccsen egy csapat védekezésre rendezkedik be az nagyon sok veszélyt rejt magában, ezért mindeképp támadnunk kell!” – fogalmazott Hiddink.

A szakember azt a sajtótájékoztatón még nem tudta megmondani, hogy a Portsmouth elleni múlt heti bajnokin lábujjtörést szenvedő Nicolas Anelkára számíthat-e a meccsen, mindenesetre a csatár edzeni már tudott, így van rá esély, hogy pályára léphet (annak ellenére, hogy az első orvosi diagnózisok ezt kizártnak tartották).

További problémát jelent Hiddink számára, hogy Deco térdsérüléssel bajlódik, ugyanakkor a menedzser megjegyezte: vannak rejtett tartalékaik.

„Hosszú a szezon ezért nagyon fontos számunkra, hogy sok olyan kiváló játékos alkotja a keretünket, akik bizonyos helyzetekben főszereplőkké válhatnak. Közéjük tartozik Michael Essien is, akinek hosszú sérülése után nem lesz egyszerű felvennie a ritmust, de amint sikerül neki, hatalmas erőssége lehet a csapatunknak” – mondta Hiddink, aki szerint a ghánai középpályás akár már a Juventus ellen is fontos szerephez juthat.

A hazaiaknál Nicola Legrottaglie sérülés miatt nem szerepelhet majd. A hazaiak kulcsembere Alessandro Del Piero lehet a találkozón, aki természetesen nem tud más eredményt elképzelni, mint csapata győzelmét és továbbjutását. A Juventusnál.

„Ezen a szinten, a BL-nyolcaddöntőben minden meccs nagyon nehéz, de én azt szeretném, hogy a Juventus a jók között is a legjobb legyen Európában, ehhez pedig tovább kell jutnunk” – fogalmazott a „zebrák” csapatkapitánya.

Olasz újságírók azt is megkérdezték a támadótól, nem tart-e Hiddinktől, hiszen a 2002-es vb-n éppen a Hiddink által irányított dél-koreai válogatott búcsúztatta a Del Pieróval felálló squadra azzurrát.

„Én egy másik ellene vívott meccsre, a 2006-os vb-nyolcaddöntőre sokkal szívesebben emlékszem, hiszen akkor búcsúztattuk Hiddink csapatát, Ausztráliát” – válaszolta Del Piero, aki nagyon elszántan várja a kedd esti mérkőzést.

Edzője, Claudio Ranieri a hétfői sajtótájékoztatón annyit jegyzett meg az angolokról, hogy a Chelsea egy temérdek pénzből felépített háborús gépezet…

A kedd este 20.45-kor kezdődő mérkőzésről az NSO élő szöveges közvetítésben tudósít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik