José Mourinho üzenete: az MU retteghet Zlatan Ibrahimovictól

Vágólapra másolva!
2009.02.23. 14:09
José Mourinho már javában „melegít” a Manchester United elleni, keddi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre. A portugál tréner elmondta, az angol csapatnak leginkább Zlatan Ibrahimovictól, az Inter csatárától kell tartania a meccs előtt. Mourinho ismét kijelentette, a visszavágóról is eltiltotta volna Nemanja Vidicset.
Mourinho bízik benne, hogy az MU védői nem tudják megállítani Ibrahimovicot
Fotó: Imago
Mourinho bízik benne, hogy az MU védői nem tudják megállítani Ibrahimovicot
Mourinho bízik benne, hogy az MU védői nem tudják megállítani Ibrahimovicot
Fotó: Imago
Mourinho bízik benne, hogy az MU védői nem tudják megállítani Ibrahimovicot

José Mourinho, az Inter vezetőedzője csapata támadósorában bízik a Manchester United elleni BL-nyolcaddöntő első meccsén. A portugál tréner támadói közül Zlatan Ibrahimoviccsal „fenyegeti” az angol együttest.

„Számomra továbbra is Ibrahimovic a világ egyik legjobb játékosa – mondta Mourinho a Telegraphnak. – Nagyszerűen játszik ebben az idényben, és úgy érzem, az Interben kiteljesedhet a tehetsége. Tisztában vagyok vele, hogy az MU nagyszerű védelmi rekordot állított be, de eddig nem kellett számolniuk Ibrahimoviccsal.”

„Már a 2008-as Aranylabda-szavazás előtt is elmondtam, hogy Ibrát tartom a világ legjobbjának – folytatta a tréner. – Persze minden csapatomnál azt mondom, hogy az én játékosom a legjobb. A Portónál Decóról mondtam ezt, a Chelsea-nél John Terryt tartottam a legjobb belső védőnek, Frank Lampardot a legjobb középpályásnak, Didier Drogbát pedig a legjobb támadónak. Ibrahimovic ebben az idényben kezdi megmutatni, mit is tud valójában.”

A Manchester United védelmének tényleg nem lesz könnyű dolga a keddi meccsen, főleg, hogy az eltiltott Nemanja Vidics mellett sérülés miatt nem játszhat Jonny Evans, Gary Neville, Wes Brown és John O’Shea sem. Mourinhót persze ez nem zavarja, sőt újra elmondta, hogy a klub-vb döntőjében kiállított szerb játékost a visszavágón sem engedné játszani az UEFA helyében.

„Nem számítok nyílt mérkőzésre, úgy gondolom, nagy taktikai harc várható, így a csatároknak kevés helyzetük lesz – mondta Mourinho. – Ezért fontos, hogy Ibrahimovic jó teljesítményt nyújtson. Ami Vidicset illeti, ahogy már elmondtam, a visszavágóról is el kellett volna tiltani. Szerencsére nálunk majdnem mindenki egészséges, a San Siróban szurkolóink segítségével megszorongathatjuk az MU-t.”

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligája 2008–2009-es kiírását?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik