Szavazzon, melyik volt a legszebb gól a BL idei csoportkörében!

Vágólapra másolva!
2008.12.20. 11:32
Az uefa.com összegyűjtötte a 10 legszebb gólt, amely a Bajnokok Ligája idei csoportkörében esett. A válogatásban szerepel szabadrúgás-, valamint fejes-gól, egyszemélyes kontratámadás, valamint sztárok briliáns megoldásai. Szavazzon, melyik volt a legszebb!
Gólöröm Juventus-módra
Fotó: Action Images (archív)
Gólöröm Juventus-módra
Gólöröm Juventus-módra
Fotó: Action Images (archív)
Gólöröm Juventus-módra

Szavazás

Melyik volt a legszebb gól a Bajnokok Ligája idei csoportkörében?

Szavazatok száma: 4945

Gerrard bombagólja
14 % (676)
Cúlio parádés találata a Roma ellen
1 % (73)
Luis Fernandinho szabadrúgásgólja
3 % (151)
Barcelona támadás a Basel ellen
7 % (336)
Del Piero távoli gólja a Real Madridnak
45 % (2237)
Vucsinics kontratámadása
3 % (143)
Karagunisz 16-os sarkáról szerzett gólja
7 % (354)
Willian szenzációs csavarása
1 % (53)
Jeppe Curth fejese
1 % (69)
Robben briliáns emelése
17 % (853)

Az első játéknapon Steven Gerrard lőtt szenzációs gólt, egy a tizenhatos jobb sarkától visszagurított labdát bombázott az Olympique Marseille kapujába.

GERRARD-BOMBA A MARSEILLE ELLEN



A BL-újonc CFR Cluj az első fordulóban felejthetetlen győzelmet aratott az AS Roma ellen. Az argentin légiós Juan Cúlio duplázott a találkozón, az első gólja egészen parádésra sikeredett.

CÚLIO-PARÁDÉ A ROMA ELLEN



Az UEFA.com-nál a szabadrúgásgólok közül a sahtaros Luis Fernandinhoét ítélték a legszebbnek. Alighanem a legelvakultabb Del Piero-rajongók is elismerik: az ukránok légiósa hatalmas gólt lőtt 30 méterről a Basel-nek.

Luis Fernandinho SZABADRÚGÁSA



A Barcelona 6 mérkőzésen 18 gólt szerzett, az egyik legszebb támadást a Basel elleni 5–0-s győzelem alkalmával vezették a gránátvörös-kékek, melynek végén Lionel Messi volt eredményes.

GYÖNYÖRŰ BARCA-TÁMADÁS, MESSI BEFEJÉZÉSÉVEL



A Juventus–Real Madrid párharc első, torinói felvonásán Alessandro Del Piero már az ötödik percben csodálatos gólt lőtt a királyi gárdának. A visszavágón a veterán klasszis két góllal továbblőtte csapatát a csoportból.

DEL PIERO CSODÁLATOS GÓLJA 25 MÉTERRŐL



A csoportkört pocsékul indító AS Roma a 4. fordulóban támadt fel igazán, Christian Panucci és Mirko Vucsinics góljaival már 3–0-ra is vezettek a Chelsea ellen, a londoniak végül csak szépíteni tudtak. A találkozó legkülönlegesebb gólját a montenegrói csatár szerezte, aki a saját tizenhatosától nem messze akasztott meg egy Chelsea-támadást, majd végigvágtatott a pályán és góllal fejezte be magánakcióját.



A Panathinaikosz a Werder Bremen 3–0-s legyőzésével szenzációs sorozatba kezdett, az addig egy ponttal szerénykedő görög csapat az utolsó három csoportmeccst megnyerte, így csoportelsőként lépett tovább a B-jelű kvartettből. A brémaiak legyőzése során Georgiosz Karagunisz hajtotta végre azt a bravúrt, hogy bedobás után a 16-os baloldali csücskéről lőtt óriási gólt.

KARAGUNISZ 16-OS SARKÁRÓL SZERZETT GÓLJA



Bár az ukrán Sahtar Doneck nem jutott tovább a Bajnokok Ligájában, az UEFA-kupában még folytathatja. További vigasz lehet, hogy két góljuk is bekerült az UEFA.com 10-es listájába, Willian gólja a Basel elleni 5–0-s győzelem alkalmával született, és a videón 0:20-nál látható.

WILLIAN SZENZÁCIÓS CSAVARÁSA



Az egyetlen fejesgól a válogatásban Jeppe Curth találata, amelynek a Manchester United volt a szenvedő alanya. Az első félidő hosszabbításában ezzel a góllal még vezetett is a dán bajnokcsapat, a találkozó végül 2–2-vel zárult.

JEPPE CURTH FEJESE



Arjen Robben egy gyönyörű technikai megoldással került fel a listára. A holland klasszis a Real Madrid–Zenit találkozón emelt fantasztikus mozdulattal a hálóba.

ROBBEN BRILIÁNS EMELÉSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik