A Zenitnek nem megy a BL-ben: győzött a Real Szentpéterváron

Vágólapra másolva!
2008.09.30. 20:29
Fontos mérkőzést játszottak Szentpéterváron a labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában. A Zenit elveszítette első mérkőzését (0–1) Torinóban a Juventus ellen, így a második forduló nyitó mérkőzésén nem lehetett más a célja a spanyol bajnok Real Madrid ellen, mint a pontszerzés, különben az a veszély fenyegetett, hogy két forduló után komoly hátrányba kerül.
A Real eredményesebben harcolt a Zenitnél
Fotó: Reuters
A Real eredményesebben harcolt a Zenitnél
A Real eredményesebben harcolt a Zenitnél
Fotó: Reuters
A Real eredményesebben harcolt a Zenitnél

A kezdés a vendégeknek sikerült jobban. A Raúl helyén a kezdőbe kerülő Higuain próbálkozását Malafejev kapus még óriási bravúrral hárította, ám a negyedik percben megszületett a Schuster-csapat vezető gólja, igaz, ehhez kellett némi Zenit-segédlet is.

Az utolsó pillanatban Krizanac helyére a kezdőcsapatba kerülő Hubocan ért szerencsétlenül a labdába Van der Vaart passza után, amelynek eredeti „címzettje” Van Nistelrooy lett volna, és az így a hálóban kötött ki (0–1).

Az öngól megfogta az UEFA-Kupa-győztest, ám az oroszok szépen-lassan feljöttek, és a félidő közepén már irányították is a játékot. Néhány roham után az egyenlítő találat is megszületett. Arsavin labdája Pogrebnjaknak még hosszú volt, ám Dannynek tökéletes, és a labda ismét a hálóban táncolt (1–1).

Nem sokat késett a harmadik gól sem. Ismét Van der Vaart jeleskedett az előkészítésben, igaz, azúttal sem úgy történtek a dolgok, ahogy eredetileg eltervezte. A tizenhatos széléről leadott lövése lepattant az ott ólálkodó védőről, épp Van Nistelrooy elé. A holland csatár az ilyen lehetőségeket nem szokta kihasználatlanul hagyni: ismét a vendégeknél volt az előny (1–2).

A második félidőben egyaránt akadt még lehetőség mindkét csapat előtt, ám az eredmény nem változott. A blancók fontos győzelmet arattak északon, a Zenitnek ennél több kell, ha bizonyítani akarja: érett a komoly (értsd BL-) feladatok megoldására is.

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Petrovszkij-stadion
Játékvezető: Massimo Busacca
Asszisztensek: Matthias Arnet, Manuel Navarro (svájciak)

A KEZDŐCSAPATOK
ZENIT REAL MADRID
Malafejev Casillas
Anjukov Sergio Ramos
Hubocan Pepe
Puygrenier F. Cannavaro
Sírl Heinze
Zirjanov M. Diarra
Gyenyiszov De la Red
Timoscsuk Van der Vaart
Arsavin Robben
Danny Higuain
Pogrebnjak Van Nistelrooy
Vezetőedző: Vezetőedző:
Dick Advocaat Bernd Schuster

Gólszerzők: Danny (25.), ill. Hubocan (4. – öngól), Van Nistelrooy (32.)
Csere: Hubocan h. Dominguez (73.), Pogrebnyak h. Fatih Tekke (73.), ill. Van Nistelrooy h. Javi Garcia (62.), Robben h. Drenthe (82.), Higuain h. Saviola (89.)
Sárga lap: Arsavin (27.), Timoscsuk (33.), Hubocan (47.), ill. Van Nistelrooy (47.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik