A Liverpool Kuyt és Gerrard góljával legyőzte az Internazionalét

Vágólapra másolva!
2008.02.19. 22:44
A Liverpool 60 perc létszámfölény után a hajrában őrölte fel a vendég Internazionale ellenállását a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, az Anfielden. Marco Materazzit, az olasz bajnokcsapat védőjét a 30. percben állította ki második sárga lap után Frank De Bleeckere játékvezető. Az angolok vezető gólját a holland Dirk Kuyt szerezte meg a 85. percben, majd a rendes játékidő utolsó másodperceiben a csapatkapitány Steven Gerrard állította be a 2-0-s végeredményt. A visszavágót két hét múlva rendezik Milánóban.
Dirk Kuyt a 85. percben szerezte meg a vezetést a Liverpoolnak a tíz emberrel játszó Inter ellen
Reuters
Dirk Kuyt a 85. percben szerezte meg a vezetést a Liverpoolnak a tíz emberrel játszó Inter ellen
Dirk Kuyt a 85. percben szerezte meg a vezetést a Liverpoolnak a tíz emberrel játszó Inter ellen
Reuters
Dirk Kuyt a 85. percben szerezte meg a vezetést a Liverpoolnak a tíz emberrel játszó Inter ellen

Ellenkező előjelekkel várta a két csapat a keddi Bajnokok Ligája-találkozót. A Liverpool nem elég, hogy botladozik a bajnokságban, a hétvégén a másodosztályú Barnsley ellenében vérzett el az Fa-kupában, ráadásul hazai pályán.

Ezzel szemben az Internazionale továbbra is veretlen hazája bajnokságában. és az egész szezonban mindössze kétszer szenvedett vereséget. Az előjelek tehát az olasz csapat jó sikerét vetítették előre - már amennyire számít ez a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Vörös vereségek ide, Inter-győzelmek oda, a mérkőzés szinte csak a Liverpool-ról szólt. Az Anfiel Road-i csapat az első perctől fogva irányította a játékot, és az első negyedórában kapuja elé szögezte az olasz csapatot, amelynek keretében mindössze egyetlen olasz játékost találhattunk, Marco Materazzi-t...

Bár nyomott az angol csapat, kapura kevés veszélyt jelentettek. A 9. percben a finn védő, Hyypiä próbálkozott egy fejessel, de Julio César bravúrosan védett. Emellett mindössze szögletekig, célt tévesztett és blokkolt lövésekig jutottak a Mersey-partiak.

Az első negyedóra után úgy tűnt: enyhült az angol nyomás, mindinkább mezőnyjáték folyt, és Ibrahimovic is egyre többször ért labdába.

A 30. percben azonban nagy lehetőséget kapott a hazai csapat. Marco Materazzi miután a 10. percben már kapott egy sárga lapot, ismételten figyelmeztetést érően szabálytalankodott. A talján védő nem bírt a mellette elhúzó Fernando Torres-szel, és mezénél fogva visszahúzta, amit Frank De Bleeckere játékvezető a sárga lap felmutatásával büntetett, majd kiállította az olasz világbajnoki hőst.

Ezután az Inter még inkább beszorult, de a Liverpool támadói nem tudták feltörni a szervezett ellenfél védőfalát. A hazaiak sokat használták a széleket, de ritkán tudtak az olasz csapat védői mögé kerülni, és a beadások is gyakran pontatlanok voltak.

A szünetben az volt a kérdés, tartható-e vajon a 65-35 %-os labdabirtoklási és a 9-0-ás lövéspróbálkozási arány mellett a 0-0-ás eredmény...

A 48. percben olyat látott az Anfiel közönsége, amit addig egyszer sem: Inter lövést. Cambiasso próbálkozását azonban minden bizonnyal csak a statisztikusok jegyezték, a mérkőzés képében nem nagyon történt változás.

A liverpooliak végigtámadták a második játékrészt is. Mancini Cruz helyére Patrick Vieira-t állította csatasorba a védekezést erősítendő, Benítez pedig Crouch beállításától várta a csodát.

A sok elhibázott helyzet, mellé találó lövés után talán már maguk a liverpooliak is kételkedtek abban, hogy betalálnak ezen a mérkőzésen.

Aztán a 85. percben mégis megtört a jég: a holland Dirk Kuyt pattogós lövése után a kapu jobb oldalában kötött ki a labda (1-0), és robbant az Anfield Road-i közönség.

És ha egyszer egy üzlet beindul... A 90. percben Pennant szöglete után Gerrard bizonyított ismét a szurkolóknak, és lőtt hatalmas gólt. A liverpooli csapatkapitány 50. gólját lőtte az Anfield Road-on, 22 méteres lövését, mintha "zsinóron húzták" volna a jobb alsó sarokba (2-0).

Sikerével a Pool 100. győzelmét aratta az Anfield Road-on, és kétgólos előnnyel várja a visszavágót.

LABDARÚGÁS, BAJNOKOK LIGÁJA


A KEZDŐCSAPATOK:
LIVERPOOL INTERNAZIONALE
25 Reina 12 Júlio César
3 Finnan 13 Maicon
23 Carragher 2 Córdoba
4 Hyypiä 23 Materazzi
12 Fábio Aurélio 26 Chivu
8 Gerrard 4 J. Zanetti
20 Mascherano 5 Sztankovics
21 Lucas Leiva 19 Cambiasso
19 Babel 6 Maxwell
18 Kuyt 8 Ibrahimovic
9 Fernando Torres 9 Cruz
Vezetőedző: Vezetőedző:
Rafael Benítez Roberto Mancini

Gólszerző(k): Kuyt (85.), Gerrard (90.).
Csere: Lucas Leiva h. Crouch (64.), Babel h. Pennant (71.), ill. Cruz h. Vieira (56.), Córdoba h. Burdisso (76.)
Sárga lap: Chivu (4.), Materazzi (10.)
Kiállítva: Materazzi (30.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik