Kidőltek a kapusok, a 38 éves Valerio Fiori védhet Londonban

Vágólapra másolva!
2008.02.18. 18:50
Kapusproblémákkal küzd Carlo Ancelotti, ugyanis a Milannál Zeljko Kalac és Dida is sérült. Könnyen lehet, hogy az olasz klub hálója előtt a 38 éves Valerio Fiori áll majd, aki az elmúlt nyolc évben mindössze egy bajnokin védett.
Valerio Fiori debütálhat a BL-ben
Imago
Valerio Fiori debütálhat a BL-ben
Valerio Fiori debütálhat a BL-ben
Imago
Valerio Fiori debütálhat a BL-ben

Előbb szombaton, majd vasárnap vesztette el egy-egy kapusát az AC Milan, így Carlo Ancelottinak nincsenek kellemes gondjai a csapatösszeállítást tekintve.

A szombati mérkőzésen a Parma ellen Zeljko Kalac állt a kapuban, és Dida a kispadon ücsörgött. A jelek szerint ez sem veszélytelen az egészségre nézve, ugyanis a brazil kapus a mérkőzés után komoly hátfájdalmakra panaszkodott. Dida problémáit állítólag a Tardini-stadion székei okozták, illetve azok kis mérete.

A baj nem jár egyedül, ezt pedig a vasárnapi edzés bizonyította be: ekkor Kalac vált maródivá, akinek egy lövés után kifordult az ujja. Bár a kapus elutazott a társakkal Londonba, az Arsenal elleni mérkőzésre, játékára minimális esély van.

Ancelotti mester így várhatóan Valerio Fiorit fogja a kapuba állítani. A 38 éves kapus már nyolc éve a Milan alkalmazottja, ám ezen időszak alatt mindössze egy (!) bajnokin kapott szereplési lehetőséget, még a 2002/03-as szezonban.

A 38 éves, korábbi U21-es válogatott kapus pályafutása során megfordult a Lodigiani, a Lazio, a Cagliari, a Cesena, a Fiorentina és a Piacenza együttesében, és első BL-mérkőzésére készül.

A Milan gondjait enyhítheti, hogy visszatérhet a csapatba Alexandre Pato. A fiatal brazil játékosnak még február elején rándult meg a bokája a Fiorentina elleni bajnokin.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik