Sevilla és Arsenal: első vagy második helyen a nyolcaddöntőben

Vágólapra másolva!
2007.12.12. 14:49
A lényegi kérdések eldőltek a Bajnokok Ligája H csoportjában. Az előzetes várakozásoknak megfelelően az Arsenal és a Sevilla már egy fordulóval a csoportkör vége előtt biztosította helyét a kieséses szakaszban. Az UEFA-kupát érő harmadik pozíció is elkelt: a Slavia Praha a Steua Bucurestit megelőzve harmadikként végzett a csoportban.
Az Arsenal feledtetné a hétvégi kudarcot
Reuters
Az Arsenal feledtetné a hétvégi kudarcot
Az Arsenal feledtetné a hétvégi kudarcot
Reuters
Az Arsenal feledtetné a hétvégi kudarcot

Az Arsenal nem sokkal azután, hogy a Bajnokok Ligájában kikapott Sevillában, hazai porondon is elveszítette veretlenségét. Az "ágyúsok" a hétvégén 2-1-re kaptak ki a Middlesbroughtól, a csapat mestere, Arsene Wenger azonban nem aggódik.

"Amit felépítettünk az előző hat hónapban, az nem tűnik el egy mérkőzés miatt" - értékelt a Steua Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-találkozót megelőzően a francia szakember.

Az összecsapásnak komolyabb tétje nincs, ám londoni győzelem esetén az "ágyúsoknak" esélyük lenne a H csoport élén végezni. Ehhez persze kellene a Sevilla csehországi pontvesztése is.

Két nagy visszatérő is lehetőséget kaphat az Arsenalban. Wenger ezúttal Jens Lehmannak ad lehetőséget a hazai kapuban, a holland válogatott Robin van Persie pedig hosszú sérülése után jelentkezett ismét játékra. A csatár valószínűleg nem lesz ott a pályán a mérkőzés kezdetekor, de sérült térde 15-20 perc játékra már alkalmas lehet.

Marius Lacatus, a románok trénere bízik abban, hogy csapata tisztesen helyt áll Londonban, és megemlíti, hogy hiába gyengült az utóbbi időkben az "angolok" játéka, még mindig tizenegy első osztályú klasszis alkotja az Arsenal csapatát a pályán.

"Ha jól játszunk, de vereséget szenvedünk, mert az ellenfél egész egyszerűen jobb nálunk, nem leszek csalódott" - reménykedett Lacatus.

A Sevilla jelen pillanatban két ponttal előzi meg az Arsenalt a H jelű kvartett élén. Ez egyben azt is jelenti, hogy győzelme esetén az UEFA-kupa címvédője biztos megnyerné csoportját. Az angol csapattal ellentétben, Manuel Jimenez alakulata idegenben lép pályára.

"Csalódást keltene, ha nem tudnánk nyerni, és elszalasztanánk a lehetőséget, hogy az élen végezzünk" - nyilatkozta a Slavia Praha vendégeként pályára lépő spanyol együttes mestere.

A cseh csapat azonban nem akarja könnyen adni a bőrét.

"Meg kell ragadnunk minden lehetőséget a támadásra. Boszút akarunk állni a Sevillában elszenvedett vereségért" - jelölte ki a követendő utat és a mérkőzésen megvalósítandó célokat a már biztosan harmadik helyen végző, és ezzel az UEFA-kupában induló Slavia mestere, Karel Jarolim.

BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
ARSENAL STEUA BUCURESTI
1 Lehmann 1 Zapata
3 Sagna 13 Emeghara
5 Toure 3 Golan
10 Gallas 5 Rada
22 Clichy 15 Nesu
27 Eboue 20 Lovin
8 Diarra 7 Bicfalvi
19 Gilberto Silva 25 Neaga
7 Rosicky 84 Surdu
9 Eduardo 10 Dia
25 Adebayor 9 Badea
Vezetőedző: Vezetőedző:
Arsene Wenger Marius Lacatus


BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
SLAVIA PRAHA SEVILLA
28 Vaniak 13 De Sanctis
19 Krajcik 4 Dani Alves
3Brabec 28 Fazio
17 Suchy 15 Masquera
4 Hubacek 3 Dragutinovics
13 Sourek 7 Jesus Navas
23 Volesák 8 Poulsen
2 Tavares 11 Renato
16 Pudil 17 Capel
4 Senkerik 12 Kanoute
10 Gaucho 10 Luis Fabiano
Vezetőedző: Vezetőedző:
Karel Jrolím Manuel Jimenez
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik