Sir Alex Ferguson és Paulo Bento is Cristiano Ronaldót dicséri

Vágólapra másolva!
2007.11.28. 14:00
A Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben az F csoportban a Manchester United már a negyedik, míg az AS Roma a hétközi, ötödik fordulót követően kvalifikálta magát a tizenhatos mezőnybe. A hátralévő egy forduló eredménytől függetlenül előbbi az első, utóbbi a második helyen. Az olaszok trénere, Luciano Spalletti szerint megérdemelt győzelmet arattak Kijevben, amiért keményen megdolgoztak. Anglia és Portugália ismét Cristiano Ronaldótól visszhangos.
Owen Hargreaves (MU, jobbra) és Simon Vukcsevics (Sporting, balra) küzdelme a labdáért
Owen Hargreaves (MU, jobbra) és Simon Vukcsevics (Sporting, balra) küzdelme a labdáért
Owen Hargreaves (MU, jobbra) és Simon Vukcsevics (Sporting, balra) küzdelme a labdáért
Owen Hargreaves (MU, jobbra) és Simon Vukcsevics (Sporting, balra) küzdelme a labdáért

Panucci találatával már a negyedik percben vezetést szerzett a Roma a Dinamo Kijev vendégeként, majd Giuly és Vucsinics góljaival nőtt az olaszok előnye már a szünetre háromgólossá. Az öt forduló után is pont nélkül álló ukránoknak csak a szépítés jött össze a folytatásban.

„Minden hadra fogható, alkalmas játékosomat beállítottam a csapatba - nyilatkozta Oleg Luzsnyij, a kijeviek mestere -, mégis veszítettünk, mert nem koncentráltunk megfelelően az első percekben és erőtlen volt a védekezésünk, különösen középen. De nekünk nincsenek más játékosaink. Nem voltunk képesek az ukrán bajnokságénál magasabb szintű játékra.”

„Nem az a fontos, ki lövi a gólt, hanem az a fontos, hogy a csapat játsszon jól és érjen el eredményeket - mondta a győztes mérkőzés után Luciano Spalletti. - A labdarúgás csapatsport, és az egyéni teljesítmény nem annyira fontos. Megérdemelten nyertünk Kijevben, mert keményen dolgoztunk, végig tökéletesen koncentráltunk és maximálisan rá tudtunk hangolódni mentálisan a mérkőzésre.”

A csoportban ötödik találkozóját is megnyerő, pontveszteség nélkül álló Manchester United hazai pályán verte 2-1-re a Sportingot. Abel 21. percben szerzett találatával a második félidő közepéig vezettek a portugálok, ám előbb Tévez egyenlített, majd a hosszabbítás perceiben a volt Sporting-játékos, jelenlegi MU-klasszis Cristiano Ronaldo eldöntötte a mérkőzést.

„Csodálatos gólt szerzett Cristiano Ronaldo - áradozott a portugálról, valamint annak meccset eldöntő találatáról a futballban már sokat látott Sir Alex Ferguson. - Nem voltunk sokkal jobbak a Sportingnál, de a második félidőben tudtunk emelni a tempón és Cristiano eldöntötte a meccset.”

„Jó mérkőzést játszottunk - értékelt a vesztes oldalon álló-ülő Paulo Bento. - Az első félidőben jobban játszottunk, két gólt szereztünk, de csak az egyiket adták meg, amiért csalódott vagyok. A második félidőben gondjaink akadtak, sok passzt elrontottunk, míg a Manchester United folyamatos nyomást gyakorolt ránk. Négy csatárral támadtak. Elvétettük az első tervünket, hogy a BL-ben állva maradjunk, de a második számú tervünket megvalósítottuk, az UEFA-kupában folytathatjuk, már messzebbre jutottunk, mint az előző idényben, amikor negyedikek lettünk a BL-csoportunkban. Cristiano Ronaldo játéka mindkét találkozón döntő volt.”

EMLÉKEZTETŐ - F CSOPORT, 5. FORDULÓ:


Helyszín: Kijev, Olimpiai stadion
Játékvezető: Wolfgang Stark (német)
Asszisztensek: Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel (németek)

DINAMO KIJEV AS ROMA
55 Ribka 32 Doni
98 Dopilka 2 Panucci
32 Gavrancsics 4 Juan
27 Vascsuk 21 Ferrari
26 Neszmacsnij 22 Tonetto
20 Huszev 16 De Rossi
4 Ghioane 7 Pizarro
36 Ninkovics 11 Taddei
14 Rotan 14 Giuly
15 Diogo Rincón 77 Cassetti
10 Bangoura 9 Vucsinics
Vezetőedző: Vezetőedző:
Oleh Luzsnij Luciano Spalletti

Gólszerző: Bangoura (63.), ill. Panucci (4.), Giuly (32.), Vucsinics (36., 78.)
Csere: Belkevics h. Rotan (46.), Ninkovics h. Sackih (55.), Milevszkij h. Rincón (69.), ill. Esposito h. Taddei (46.) De Rossi h. Barusso (60.), Cicinho h. Vucsinics (84.)
Sárga lap: Vascsuk (72.), ill. Cassetti (88.)

EMLÉKEZTETŐ - F CSOPORT, 5. FORDULÓ:


Helyszín: Manchester, Old Trafford
Játékvezető: Claus Bo Larsen (dán)
Asszisztensek: Bill René Hansen, Henrik Sonderby

MANCHESTER UNITED SPORTING
29 Kuszczak 1 Rui Patrício
22 O'Shea 78 Abel
15 Vidics 13 Tonel
5 Ferdinand 4 Anderson Polga
3 Evra 3 Had
24 Fletcher 28 Joao Moutinho
16 Carrick 24 Miguel Veloso
8 Anderson 30 Romagnoli
7 Cristiano Ronaldo 7 Izmajlov
17 Nani 9 Purovics
9 Saha 31 Liedson
Vezetőedző: Vezetőedző:
Sir Alex Ferguson Paulo Bento

Gólszerző: Tévez (61.), Cristiano Ronaldo (92.), ill. Abel (21.)
Csere: Nani h. Giggs (46.), Fletcher h. Tévez (46.), Saha h. Hargreaves (79.), ill. Romagnoli h. Vukcsevics (68.), Purovics h. Farnerud (82.), Izmajlov h. Pereirinha (82.)
Sárga lap: Cristiano Ronaldo (80.), Evra (83.), ill. Had (47.), Anderson Polga (88.)

A CSOPORT ÁLLÁSA:

1. Manchester United 5 5 0 0 12-3 +9 15
2. AS Roma 5 3 1 1 10-5 +5 10
3. Sporting 5 1 1 3 6-8 -2 4
4. Dinamo Kijev 5 0 0 5 4-16 -12 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik