Ha győz, az Arsenal óriási lépést tehet a továbbjutás felé

Vágólapra másolva!
2007.10.23. 13:29
Az Arsenal mindkét meccsét megnyerte eddig a Bajnokok Ligájában, így hat ponttal a csoport éléről várja a kedd esti összecsapást az Emirates Stadionban. Ha nyer, óriási lépést tesz a továbbjutás felé. A Sevilla trénere nagyon visszafogottan nyilatkozott a meccs előtt, de tudja, hogy nyerniük kell ezúttal is, akár csak az előző fordulóban a Slavia Praha ellen.
Nagyon megy az Arsenal szekere, vezetik az angol bajnokságot és BL-csoportjukat is
Nagyon megy az Arsenal szekere, vezetik az angol bajnokságot és BL-csoportjukat is
Nagyon megy az Arsenal szekere, vezetik az angol bajnokságot és BL-csoportjukat is
Nagyon megy az Arsenal szekere, vezetik az angol bajnokságot és BL-csoportjukat is

Arséne Wenger nyomatékosan felhívta játékosai figyelmét, hogy nincs helye a lazításnak a Slavia Praha elleni hazai meccs előtt, hiszen kemény meccs előtt állnak.

A szakember tudja, hogy mivel a londoniak hat ponttal vezetik a H csoportot, győzelmük esetén óriási lépést tehetnek a továbbjutás felé.

A francia trénernek és a csapatnak ugyan nem jött jól Philippe Senderos sérülése, de nagy örömére visszatérhet William Gallas, és a jelek szerint Theo Walcottra is számíthat a pálya jobb szélén. Alekszandr Hleb is nagyobb szerepet kap majd az összecsapáson, mert Robin van Persie térdsérülést szenvedett, így játéka valószínűtlen.

A vendégek öt ponttal vezetik a cseh bajnokságot. Karel Jarolím vezetőedző azonban tudja, kisebb csodára van szükség egy esetleges győzelemhez.

A cseh mester öt középpályást tervez pályára küldeni, azonban erősen hátráltatja munkáját, hogy sérülés miatt le kellett mondania Vladimir Smícerről, Dusan Sventóról, Petr Jandáról, hátul pedig még nem biztos, hogy számolhat Martin Latkával és Erich Brabeccel.

„Az Arsenal Európa egyik legjobb klubja, mi azonban nem fogjuk ugyanazokat a hibákat elkövetni, melyeket a Sevilla ellen tettünk” – jósolt a tréner.

A spanyolok akkor 4-2-re verték meg a Slavia Prahát, és a keddi mérkőzésen is győzni akarnak, bár Juande Ramos azt nyilatkozta, hogy minden tisztelete a Stauáé.

„Ez a meccs különösen fontos számunkra, a Bajnokok Ligájában pedig elég kiegyenlített a csapatok közötti különbség” - kommentált Ramos.

„Egy dologban teljesen biztos vagyok: ez az a versengés a világon, ahol bármilyen eredmény lehetséges bármilyen meccsen. Semmi sem meglepetés” - mondta visszafogottan a spanyolok trénere.

Massimo Pedrazzini, a román csapat vezetőedzője ötven-ötven százalékos esélyt lát a győzelemre, azonban az már realitásérzékre vall, hogy a meccset pedig Dávid ás Góliát küzdelméhez hasonlítja.

Nem mulasztotta le ugyanakkor felemlegetni a bukarestiek legendás győzelmét Barcelonában, a Bajnokok Ligája 1985/1986-os kiírásában.

„Az is olyan volt, mint Dávid és Góliát harca, s mint a Bibliában, akkor is Dávid nyert” - zárta le nyilatkozatát bizakodva az olasz szakember.
VINCZE SZABOLCS

BAJNOKOK LIGÁJA 2007/2008

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
ARSENAL SLAVIA PRAHA
24 Almunia 28 Vaniak
3 Sagna 6 Latka
5 Touré 3 Brabec
10 Gallas 17 Suchy
22 Clichy 12 Drizdal
13 Hleb 16 Pudil
4 Fabregas 2 Tavares
16 Flamini 21 Belaid
7 Rosicky 19 Krajcik
9 Eduardo 14 Senkerik
25 Adebayor 7 Vlcek
Vezetőedző: Aresene Wenger Vezetőedző: Karel Jarolím

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
SEVILLA STEAUA BUKAREST
1 Palop 1 Zapata
4 Dani Alves 18 Marin
23 Boulahrouz 3 Goian
15 Mosquera 5 Rada
3 Dragutinovics 13 Emeghara
7 Jesus Navas 16 Nicolita
8 Poulsen 8 Petre
21 Keita 10 Dica
6 Adriano 14 Cristocea
12 Kanouté 19 Iacob
10 L. Fabiano 9 Badea
Vezetőedző: Juande Ramos Vezetőedző: Massimo Pedrazzini

A H CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 2 2 0 0 4-0 +4 6 pont
2. Sevilla 2 1 0 1 4-5 -1 3 pont
2. Slavia Praha 2 1 0 1 4-5 -1 3 pont
4. Steaua Bukarest 2 0 0 2 1-3 -2 0 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik