"Ibrakadabra" a szokásos duplájával ünnepelte 26. születésnapját

Vágólapra másolva!
2007.10.03. 10:56
Zlatan Ibrahimovics duplája sínre tette az Internazionalét a Bajnokok Ligájában, az Inter kedd este a PSV Eindhoven ellen diadalmaskodott a San Siróban 2-0-ra. A támadó sokadszor bizonyult a mérkőzés hősének az Inter mezében ebben a szezonban, s nyolc mérkőzés során már kilencszer zörgette meg az ellenfelek hálóját.
Boldog születésnapot, Zlatan Ibrahimovics!
Reuters
Boldog születésnapot, Zlatan Ibrahimovics!
Boldog születésnapot, Zlatan Ibrahimovics!
Reuters
Boldog születésnapot, Zlatan Ibrahimovics!

"Rettentően boldog vagyok a három pont megszerzése miatt, és persze a góljaim okán is. Azt hiszem ebből önbizalmat meríthetünk, és még sokkal erősebbek lehetünk majd, ha visszatérnek az eltiltott és sérült játékosaink" – nyilatkozta a csatár kedd este a milánói klub hivatalos honlapján.

"Ibrakadabra" első gólja egy jogosan megítélt büntető után született, amelyet maga harcolt ki és értékesített az első negyedóra végén.

A svéd klasszis második találata aztán élményszámba ment: éles szögből leadott valószínűtlen ívű fejesével fogott ki Gomes kapuson.

"Pontosan oda akartam fejelni, ahova sikerült, de a csapat győzelme sokkal fontosabb, mint az én góljaim – mondta a csatár annyira szerényen, hogy az szinte már álszerénységnek tűnhet.

Ibrahimovics azzal is kitűnt a mérkőzésen, hogy igyekezett megvigasztalni David Suazót, az Inter utolsó percben kiállított hondurasi csatárát.

"Természetesnek éreztem, hogy odamenjek Suazóhoz, amikor én voltam ilyen helyzetben, nekem is ugyanígy segítettek. Így kell működnie egy csapatnak" – fejtette ki bölcsen a támadó.

A sztár ma ünnepli 26. születésnapját, így a tegnapi győzelem nagyszerű ajándék számára. A támadó azonban nem tulajdonított ennek nagy jelentőséget, s kiemelte tartania kell ezt a formát a csapatnak a Serie A-ban is.

EMLÉKEZTETŐ, BAJNOKOK LIGÁJA, 2. FORDULÓ, G-CSOPORT

G CSOPORT
INTERNAZIONALE-PSV 2-0 (2-0)
Helyszín: Milánó, Giuseppe Meazza Stadion
Nézőszám: 40 000
Játékvezető: Kirosz Vasszarasz (görög)
Asszisztensek: Dimitriosz Bozacidisz, Dimtriosz Szaraidarisz (mindkettő görög)
INTERNAZIONALE PSV
12 Júlio César 1 Gomes
4 J. Zanetti 2 Kromkamp
25 Samuel 18 Eric Addo
26 Chivu 13 Alcides
6 Maxwell 3 Salcido
7 Figo 6 Simons
15 Dacourt 15 Culina
19 Cambiasso 11 Perez
5 Sztankovics 8 Méndez
18 Crespo 9 Lazovics
8 Ibrahimovic 17 Farfán
Vezetőedző: Vezetőedző:
Roberto Mancini Ronald Koeman
Gólszerző(k): Ibrahimovic (15. - 11-esből, 31.)
Cserék: Crespo h. Suazo (61.), Solari h. Bolzoni (70.), ill. Méndez helyett Koevermans (56.), Kromkamp h. Bakkal (69.), Farfán h. Aissati (75.)
Sárga lap: Chivu (29.), Samuel (81.) ill. Lazovics (15.), Culina (85.)
Piros lap: Chivu (65.), Suazo (93.)

IBRAHIMOVICS CSODAGÓLJA A PSV ELLEN (STAR TV)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik