A Steaua új edzővel várja a győzelemre készülő „ágyúsok” rohamait

Vágólapra másolva!
2007.10.02. 12:23
Az Arsenal esélyesként lép pályára Bukarestben, ezt valamennyi érintett így gondolja, ugyanakkor a frissen kinevezett Massimo Pedrazzini nem óhajt feltett kézzel pályára lépni. A Sevilla csapata javítani szeretne a londoni zakó után, és erre hazai közönség előtt meg is van az esélye a sérültekkel teletűzdelt cseh Slavia Praha ellen.
Robin van Persie (középen) és az Arsenal három pontért megy Bukarestbe
Reuters
Robin van Persie (középen) és az Arsenal három pontért megy Bukarestbe
Robin van Persie (középen) és az Arsenal három pontért megy Bukarestbe
Reuters
Robin van Persie (középen) és az Arsenal három pontért megy Bukarestbe

STEAUA BUCURESTI (román) - ARSENAL (angol)


A bukaresti csapat életében az utóbbi időben kétségtelenül az volt a legnagyobb változás, hogy a Slavia Praha elleni 2-1-es prágai zakó után lemondott Gheorghe Hagi, a román csapat vezetőedzője.

Az ország egykori legjobb labdarúgója nyáron vette át a klub irányítását, de hamar összekülönbözött a tulajdonossal, így a az első Bajnokok Ligája vereség után a lemondás mellett döntött.

Helyére Massimo Pedrazzini ülhetett, aki korábban segédezőként már dolgozott a Steauánál Walter Zenga tótumfaktumaként.

„Mindenki azt mondja majd, hogy egyértelműen mi vagyunk az esélytelenebb fél, de ez nem számít. Mindegyik meccs 0-0-val kezdődik - nyilatkozta a 49 éves olasz tréner. - Önbizalommal kell pályára lépnünk és játszanunk, és nemcsak azért, hogy csinosítsuk a statisztikákat.”

„Azok az emberek, akik nagy dolgokat visznek véghez, a futball történetének részeivé válnak, a győzelem érdekében ezért szívünket-lelkünket kell a játékba adnunk.”

A nagy szavak után a szakember rátért az ellenfél elemzésére is: „Nem hiszem, hogy az Arsenalnak lenne gyenge pontja. Arséne Wenger kivétel nélkül minőségi játékosok közül válogathat gyakorlatilag minden posztra… ennek ellenére hiszem, hogy legyőzhetők. Ehhez azonban nemcsak elég okosnak kell lennünk, de ki kell használni szinte minden lehetőségünket is a mérkőzésen.”

Az „ágyúsok” szombaton 1-0-ra győzedelmeskedtek van Persie góljával a West Ham United otthonában, így továbbra is vezetik a Premier League-et.

A győzelemnek azonban ezúttal ára volt, hiszen Alekszandr Hleb, a londoni csapat fehérorosz középpályása térdsérülést szenvedett, és Arséne Wenger szerint 50-50 százalék az esély arra, hogy kedd este pályára léphet.

Ugyanakkor Emmanuel Adebayor (combsérülés), Mathieu Flamini (ágyékhúzódás) és Abou Diaby (bokaficam) sem teljesen egészséges, az ő szereplésük azonban valószínű a két gárda első összecsapásán.

„Mi vagyunk az esélyesebbek, de óvatosnak kell lennünk - kezdte nyilatkozatát Wenger. - Persze én is hallottam, hogy a Steauának mostanában vannak gondjai, de az a helyzet, hogy ha a futballpályán játszunk ilyen „gondban lévő” csapat ellen, akkor ez a probléma akkor furcsamód egyáltalán nem látszik rajtuk…”

„Ki kell használnunk a gyorsaságunkat, nem szabad megakadnia a mostani lendületünknek - majd rátért a csoportra is: - Tíz pont már elég lehet a továbbjutáshoz. Ez nekünk egyáltalán nem lehetetlen, de ebben a csoportban minden kiszámíthatatlan.”

Az „ágyúsok” a Bajnokok Ligája előző fordulójában 3-0-ra verték a Londonba látogató Sevilla gárdáját, tehát minden fronton nagyszerűen helytállnak, és a mostani összecsapás esélyesei is egyértelműen ők.

---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik