Ballack, Carvalho és Sevcsenko is sérült az elődöntő előtt

Vágólapra másolva!
2007.05.01. 10:09
Bizakodva tekint a kedd esti Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója elé José Mourinho, a Chelsea menedzsere. Véleménye szerint – hiába a sok sérült – Didier Drogba megoldja a feladatot, és még sárga lapot sem fog kapni a mérkőzésen.
José Mourinho nem fél az Anfield Road közönségétől
Reuters
José Mourinho nem fél az Anfield Road közönségétől
José Mourinho nem fél az Anfield Road közönségétől
Reuters
José Mourinho nem fél az Anfield Road közönségétől

A Chelsea és a Liverpool a Stamford Bridge-en csapott össze a múlt héten, és Joe Cole góljának köszönhetően a londoniak diadalmaskodtak.

Az 1-0-s Chelsea-győzelemmel azonban még messze nem dőlt el a továbbjutás kérdése, így nagy csata várható az Anfield Roadon is.

Bár a Chelsea-ből sérülés miatt hiányzik Ricardo Carvalho, Michael Ballack és Andrij Sevcsenko is, José Mourinho bizakodva tekint a mérkőzés elé. A portugál szakember Didier Drogbában bízik leginkább.
„Kiváló formában van. Bár a Liverpoolnak kiváló védői vannak, remekül alkalmazzák a lestaktikát, de Didier erős, lendületes, sok gondot okozhat nekik.”

Az elefántcsonparti csatárnak azonban vigyáznia is kell, mivel ha kap egy sárgát a meccsen, akkor – ha csapata bejut – nem játszhat a döntőben. Mourinho azonban úgy véli, ilyen veszély nem fenyegeti egyik kedvencét.
„A játékosok ne kerüljenek vitába a játékvezetőkkel! Persze közbejöhet egy kemény szabálytalanság, de támadójátékosok esetében ezt talán kizárhatjuk. Egy támadójátékosnak meg kell úsznia egy ilyen meccset sárga lap nélkül.”

Mourinho leginkább Ricardo Carvalhót hiányolja a csapatból, őt tartja jelenleg a legjobb védőnek, és nélküle a bajnokin is kikaptak a Liverpooltól.

A menedzser hozzátette, hogy csapata nem fog beállni védekezni, hogy megtartsa sovány előnyét.
„Tíz percig lehet védeni az eredményt, de kilencven percig semmiképp. A legjobb taktika, hogy tartjuk a labdát, és gólt lövünk.”

Mourinho nincs megijedve a Rafael Benitez által többször is emlegetett liverpooli atmoszférától, biztos benne, hogy sem játékosai, sem a játékvezetők nem ijednek meg ott. A portugál edző kitért a sípmester személyére is.
„A játékvezetőnek erősnek kell lennie, hogy ne hasson rá a hangulat. Egy nagyon jó spanyol játékvezető vezeti a meccset. Én jobban előnyben részesítek egy jó spanyol bírót, mint egy rossz játékvezetőt egy másik országból. Mejuto Gonzalez úr Európa egyik legjobbja, és remélem, profi módon teszi majd a dolgát.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik