Benitez csapatának vállalnia kell a kockázatot, ha döntőbe akar jutni

Vágólapra másolva!
2007.04.30. 15:35
Kockáztatnia kell a Liverpoolnak a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének kedd esti visszavágóján a Chelsea ellen, miután a londoniak az első mérkőzésen 1-0-ra győztek Joe Cole góljával. A hétvégi bajnoki főpróba egyik gárdának sem sikerült valami fényesen, de míg a Chelsea 2-2-es döntetlent játszott a Boltonnal, a Pool 2-1-re kikapott a Portsmouthtól.
Didier Drogbában (balra) nagyon bíznak a Chelsea szurkolói. Ha gólt szerezne, nehezen jutna tovább a Liverpool
Reuters
Didier Drogbában (balra) nagyon bíznak a Chelsea szurkolói. Ha gólt szerezne, nehezen jutna tovább a Liverpool
Didier Drogbában (balra) nagyon bíznak a Chelsea szurkolói. Ha gólt szerezne, nehezen jutna tovább a Liverpool
Reuters
Didier Drogbában (balra) nagyon bíznak a Chelsea szurkolói. Ha gólt szerezne, nehezen jutna tovább a Liverpool

Szavazás

Melyik csapat jut tovább a BL elődöntőjéből?

Írja be az itt látható számot!
A Stamford Bridge-en a szerencsének és Jose Reinának is köszönhette a Liverpool, hogy csak egy góllal kapott ki a Chelsea-től. A taktikai harcot is a „kékek” nyerték, mert a „vörösöknek” a védekezésen kívül nem nagyon futotta az erejükből az ellencsapásokra.

Most azonban Rafael Benitez együttesének reszkíroznia kell, hiszen mindenképpen gólt kell szereznie, és lehetőleg nem kellene egyet sem kapnia, mert akkor már kettővel kell többet bepakolnia Petr Cech kapujába.

A Liverpool három év alatt másodszor lehet ott a fináléban, és ha eljut a döntőig, akkor a hatodik győzelmére készülhet majd a legrangosabb kontinentális kupasorozatban.

Az Anfielden persze más lesz a helyzet, mint a fővárosban, hiszen ott több tízezer Chelsea-szimpatizáns helyett hasonló számban biztatja majd a csapatát a vörös színbe öltözött publikum.

Rafael Benitez is elismerte, hogy dühbe gurult az első mérkőzésen nyújtott teljesítmény miatt, és az öltözőben bizony meg is emelte a hangját.

„Nem azon a szinten játszottunk, amit tudunk, és valóban nagyon csalódott voltam – mondta. – Most azonban az Anfielden lépünk pályára, és a hátrányunk csak egy gól.”

Ami a Portsmouth elleni vereséget illeti, azt azért tudni kell, hogy Benitez a megszokott kezdőcsapatából számos játékost pihentetett.

A gólszerzés kényszere miatt valószínűsíthető, hogy a spanyol szakember a Peter Crouch, Dirk Kuyt párossal kezd majd.

Londonban Craig Bellamy nem szolgálta meg a menedzser bizalmát, s bár Boudewijn Zendennek volt néhány biztató elfutása és beadása, úgy tűnik, a holland szélső sem kap szerepet a kezdőcsapatban.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
A Chelsea több sebből vérzik: nem elég, hogy a játékosok elég fáradtnak tűnnek, a Bolton elleni, 2-2-es döntetlennel zárult bajnoki mérkőzésen megsérült Ricardo Carvalho, a védelem egyik tartópillére, így megint Michael Essiennek kell majd beugrania a középső védő posztjára.

Jose Mourinho vezetőedző nem számíthat Michael Ballackra sem, akiről vasárnap kiderült, hogy meg kell operálni a bokáját.

„Mindig jobb, ha győzelem előzi meg az ilyen meccseket” – fogalmazott Jose Mourinho, amikor a BL-visszavágó és a hétvégi döntetlen összefüggéseiről kérdezték.

„A fizikai állapotot véleményem szerint mindig befolyásolja az, hogy örül, boldog vagy szomorú az ember” – tette hozzá.

A Liverpoolnál Javier Mascheranónak és Jermaine Pennantnek kell figyelnie a sárga lapra, ha továbbjutás esetén bármelyikük játszani akar a döntőben. A Chelsea-nél hosszabb a lista: Joe Cole-nak, Lassana Diarrának, Didier Drogbának és Arjen Robbennek is két-két figyelmeztetése van érvényben.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
LIVERPOOL CHELSEA
25 Reina 1 P. Cech
3 Finnan 19 L. Diarra
23 Carragher 5 Essien
5 Agger 26 Terry
6 Riise 3 Ash. Cole
16 Pennant 4 Makelele
20 Mascherano 8 Lampard
8 Gerrard 12 Obi Mikel
14 Xabi Alonso 10 J. Cole
15 Crouch 11 Drogba
18 Kuyt 7 Sevcsenko
Vezetőedző: Vezetőedző:
Rafael Benitez Jose Mourinho

Az első mérkőzés eredménye: 1-0 a Chelsea javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik