Hitzfeld a kiváló hazai mérlegben, Ancelotti pedig Inzaghiban bízik

Vágólapra másolva!
2007.04.11. 13:51
Ottmar Hitzfeld reméli, szerdán este a Bayern München ismét a hazai pályán már megszokott kiváló teljesítményét nyújtja az AC Milan elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben, s az idegenbeli 2-2 után kiharcolja a továbbjutást. A vendégeket dirigáló Carlo Ancelotti szintén hisz a sikerben, s abban bízik, hogy az eltiltott Alberto Gilardino helyén szóhoz jutó Filippo Inzaghi ismét betalál majd Oliver Kahn kapujába.
Carlo Ancelotti kedden hasznos tanácsokat osztogatott az edzésen
Reuters
Carlo Ancelotti kedden hasznos tanácsokat osztogatott az edzésen
Carlo Ancelotti kedden hasznos tanácsokat osztogatott az edzésen
Reuters
Carlo Ancelotti kedden hasznos tanácsokat osztogatott az edzésen

„Hazai pályán mindig jobban futballozunk, legalább tíz-húsz százalékkal” – jelentette ki Hitzfeld.

A Bayern vendéglátóként kiváló mérleggel rendelkezik a Bajnokok Ligájában, egy gólnál nagyobb különbséggel még nem is veszített. Most azonban nehezíti a német gárda dolgát, hogy sérülés miatt Willy Sagnol és Martín Demichelis sem állhat csapata rendelkezésére, s Lucio és Owen Hargreaves sem teljesen egészséges, igaz kedden már teljes intenzitással gyakorolhatott. Bastian Schweinsteiger azonban nem edzhetett, kérdéses, hogy pályára léphet-e.

A Bayern azonban már számíthat a milánói, első összecsapást eltiltás miatt kihagyó Oliver Kahnra és Mark van Bommelre, mindketten nagy erősségei lehetnek a Hitzfeld-gárdának.

„Van Bommel javíthat a középpályás-sor játékán, de nem az egyéni csillogás dönt majd. Az a gárda jut tovább, amelyik jobb csapatjátékot nyújt. Szoros mérkőzést várok, de mi vagyunk jobb helyzetben” – jegyezte meg Hitzfeld.

A Bayern-tréner milánói kollégája, Carlo Ancelotti szintén a csapatjáték fontosságát emelte ki a mérkőzés előtt, úgy véli, a Milannak elsősorban a kontrákra kell építenie szerdán este.

„Hinnünk kell a tudásunkban, nem kételkedhetünk az esélyünkben” – mondta a kiváló olasz szakember.

Az ősszel a Real Madriddal már BL-találkozót játszó Ronaldo mellett a szintén világbajnok Alberto Gilardino sem szerepelhet Münchenben, így a csatársorban ismét szóhoz jut a rutinos Filippo Inzaghi, aki korábban már ötször vette be a Bayern kapuját.

„Még nem teljesen egészséges, de biztosan pályára lép. Sokatmondó mérleggel rendelkezik a Bajnokok Ligájában és a Bayern München ellen. Tavaly is betalált a németek ellen” – bíztatta támadóját az AC Milan vezetőedzője.

A legutóbbi szezonban az olasz gárda 5-2-es összesítéssel búcsúztatta a Bayern a BL nyolcaddöntőjében, de egyértelmű, most már az egy gólos különbséggel is elégedett lenne a szakvezetés.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ


BAYERN MÜNCHEN-AC MILAN
Helyszín: München (Allianz Arena), szerda 20:45 ó
Játékvezető: Manuel Mejuto Gonzalez (spanyol)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
BAYERN MÜNCHEN AC MILAN
1 Kahn 1 Dida
30 Lell 44 Oddo
3 Lucio 13 Nesta
5 Van Buyten 3 Maldini
21 Lahm 18 Jankulovski
20 Salihamidzic 8 Gattuso
17 Van Bommel 21 Pirlo
23 Hargreaves 23 Ambrosini
31 Schweinsteiger 10 Seedorf
10 Makaay 9 F. Inzaghi
11 Podolski 22 Kaká
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik