nemzetisport.hu
2014.04.07 13:24 Frissítve: 2014.11.30 01:44

Pistorius-ügy: „Csak meg akartam védeni Reevát”

Oscar Pistorius hétfőn vallomást tett barátnője, Reeva Steenkamp tavaly februári meggyilkolása ügyében. A dél-afrikai paralimpikon bírósági tárgyalása folyamatban van, a vád előre kitervelt, szándékos emberölés, lőfegyver közterületen való használata és lőszer illegális birtoklása. A sportoló továbbra is tagadja, hogy előre megfontolt volt a gyilkosság.

„Egy pillanat sem telt el a tragédia óta, hogy ne gondolnék Reeva családjára – mondta sírásra hajló hangon, a meggyilkolt barátnő hozzátartozói felé fordulva Pistorius a pretoriai bíróságon. – Minden reggel úgy ébredek, hogy rájuk gondolok, hogy értük imádkozom. Elképzelni sem tudom azt a fájdalmat és szomorúságot, amit okoztam nekik. Csak meg akartam védeni Reevát, esküszöm, úgy feküdt le aludni, hogy érezte, szeretik őt. Sokszor próbáltam levélben megfogalmazni, mit gondolok, de ezt sohasem tudom szavakba foglalni. Félek az alvástól, rémálmaim vannak, a vér szagát érzem, és félve ébredek."

Pistorius, akinek elmondása szerint azt hitte Steenkampra, hogy betörő, és azért lőtte le, hozzátette, soha életében nem akar már fegyvert a kezébe venni.

A tárgyalássorozatot március 28-án beszüntették és máig szüneteltették, mert az egyik, az ügy végkimeneteléről dönteni hivatott jogász megbetegedett. Ha a 27 éves Pistoriust (akinek 11 hónapos korában amputálták mindkét lábát térd alatt) bűnösnek találják szándékosság vádjában, életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

 

2023.12.05 17:31:42

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nemcsak ezért, de erre is hivatkozva bocsátom közvitára: miért ne kaphatna helyet a cipőmúzeum a világbajnokságra épült, de hosszú távon annál sokkal többre hivatott Nemzeti Atlétikai Központban? A közvitát persze csak divatos fordulatnak szántam, meggyőződésem, hogy aligha vitatott egy ilyen ereklyekollekció jobb sorsra érdemesültsége.

2023.11.12 10:27:11

Atlétika nemzetisport.hu

Talán már jövő áprilisban leviheti két óra alá a klasszikus versenyszám hivatalos rekordját.

2023.11.11 20:35:34

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Mindent megmozgatnék annak érdekében, hogy legalább a mi drukkereinket beengedjék a stadionba. Napok óta latolgatjuk azt is, mit tehet, azaz „töhöt” a Nemzeti Sport? Gólt nem rúghatunk, nézőt be nem csempészhetünk. De támadt egy ötletünk, amely hamarosan napvilágot lát.

2023.10.01 11:14:19

Atlétika nemzetisport.hu

„Az edzőm azt mondta, ne törődjek semmivel, lőjek ki a rajtnál. Éreztem, hogy ez az én napom”

2023.09.30 22:31:22

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az hamisítatlan angol humor, ez hamisított magyar valóság. Amelynek részeként már azt is pedzegetik, hogy a magyar válogatottnak sincs semmi köze a magyar labdarúgáshoz. A sportközgazdász (amúgy hol vannak a »kultúraközgazdászok«?) nemzeti érzéssel felheccelt, megvezetett tömegekről beszél; ez a hétköznapi ember totális lenézésének régen ismert formája, innen már csak egy lépés, hogy a meccsre járók törött szemüveget hordanak, fogatlanok és alkoholisták is.