Atlétikai vb: Kemény volt ez az 5000 méter, de egyben áldás is – Kovács Ferenc Soma

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.08.24. 21:21
Kovács Ferenc Soma szerint a mai futása 5000 méteren tükrözte a valóságot, de biztos benne, hogy a lemaradását a következő években be fogja hozni. Pláne, hogy még csak 19 éves és szeptembertől az Amerikai Egyesült Államok egyik legnívósabb egyetemén, a Harvardon folytatja a tanulmányait és a sportkarrierjét. 

„Ez az ötezer méter kicsit kemény volt, de ugyanakkor áldás is. A tizenkét és fél kör során, minden egyes körben felrobbant a közönség, és akkora hangorkán fogadott minden egyes részén a pályának, ami nekem nagyon sokat jelentett. Még most, a verseny után is nehéz ezt feldolgozni. Nagyon köszönöm mindenkinek!” – mondta Kovács Ferenc Soma az NSO Tv-nek.

Videónkban arról is beszél, hogy mire kellett fókuszálni a bemutatását övező üdvrivalgást követően. Azt is elmondja, hogyan jutott be a Harvardra és mikor kell beköltöznie az egyetem campusára. Valamint arra is kitér, hogy kinek a nevét fogja teli torokból üvölteni a következő napokban immár szurkolóként a lelátóról.

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt, Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik