Atlétikai vb: Takács Boglárka 11.26-tal zárta a 100 métert

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.21. 20:59
null
Takács Boglárka és a döntőről szintén lemaradó Shashalee Forbes (Fotó: Árvai Károly)
Hétfő este rendezték meg a női 100 méteres síkfutás elődöntőjét a budapesti atlétikai világbajnokságon: Takács Boglárka 11.26 másodperccel a nyolcadik helyen végzett futamában, ami nem volt elég a döntőbe jutáshoz.

Takács Boglárka az elődöntő három futama közül a másodikban indult, a nagyon erős mezőnyben csodaszámba ment volna a továbbjutás – végül nem is jött össze, a magyar sprinter 11.26-ot futva nyolcadik lett, valamelyest elmaradva előfutambeli remek idejétől (11.18). Takács összesítésben a 23. helyen végzett.

„Vegyes érzéseim vannak, azzal, hogy első magyar nőként egy kört mentem a világbajnokságon 100 méteren, nagyon elégedett lehetek – mondta Takács Boglárka. – Az időeredménnyel kevésbé, úgy érzem, nagyon jó a formám, és ennél többre vagyok képes. Több oka is van, hogy most nem sikerült kihoznom magamból, az egyik, hogy a rajtom lehetett volna jobb is, az első néhány lépésben elindított mozgás nem volt tökéletes, a mellettem futó jamaicai Forbes azonnal ellépett tőlem, ez kissé meg is zavart, utána a futásom már nem volt olyan laza és felszabadult, nem tudtam úgy gyorsulni, mint reméltem. Mentálisan sem voltam elég erős – nagyon fiatal vagyok, ez volt az első világbajnokságom, még szoknom kell ezt a szintű mezőnyt, felnőni ahhoz, hogy ilyen képességű vetélytársakkal versenyzem.”

A jamaicai Shericka Jackson 10.79-cel nyerte meg a futamot, Marie-Josée Ta Lou ugyanennyivel lett második – ez volt a leggyorsabb elődöntős futam ezen az estén. A döntőről ide kattintva olvashatnak!

Az első előfutamot a jamaicai legenda, Shelly-Ann Fraser-Pryce 10.89-cel nyerte meg, a harmadikat a Saint Lucia-i Julien Alfred 10.92-vel.

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt, Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik